Bijna 200 Amerikaanse banken dreigen failliet te gaan en zouden volgens een internationaal economisch rapport kunnen instorten, net zoals Silicon Valley Bank vorige week deed.

Het rapport beweert dat “zelfs als slechts de helft van de onverzekerde deposanten besluit zich terug te trekken, bijna 190 banken een potentieel risico lopen, aldus Infowars.

Een studie van vier economen van topuniversiteiten die op 13 maart op het Social Science Research Network werden geplaatst, beweerde dat renteverhogingen door de Federal Reserve activa zoals Amerikaanse staatsobligaties die door deze banken worden aangehouden, hebben gedevalueerd.

“Van 07 maart 2022 tot 6 maart 2023 steeg de FED-rente sterk van 0,08% tot 4,57%, en deze stijging ging gepaard met een kwantitatieve verstrakking. Als gevolg daarvan ondergingen langlopende activa die vergelijkbaar zijn met die op de bankbalansen in dezelfde periode aanzienlijke waardedalingen,” schreven ze.

Gecombineerd, zorgen verliezen en onverzekerde hefboomwerking voor prikkels voor een SVB-run voor onverzekerde deposanten. Wij berekenen soortgelijke prikkels voor de steekproef van alle Amerikaanse banken. Zelfs als slechts de helft van de onverzekerde depositohouders besluit zich terug te trekken, lopen bijna 190 banken een potentieel risico op schade voor verzekerde depositohouders, met potentieel 300 miljard dollar aan verzekerde deposito’s in gevaar. Als onverzekerde deposito-opnames zelfs maar kleine brandjes veroorzaken, lopen aanzienlijk meer banken risico. In het algemeen wijzen deze berekeningen erop dat de recente waardedalingen van bankactiva de kwetsbaarheid van het Amerikaanse banksysteem voor runs van niet-verzekerde depositohouders zeer aanzienlijk hebben vergroot.

Dit komt terwijl de banken de Fed hebben aangesproken voor 165 miljard dollar aan noodliquiditeit, wat erop wijst dat banken moeite hebben om hun middelen te dekken.

Maar zoals minister van Financiën Janet Yellen donderdag waarschuwde, zullen niet alle onverzekerde deposito’s door de FDIC worden gered als toekomstige banken failliet gaan.

Met andere woorden, alleen de grote banken zouden gered worden.

De komende crisis is opzettelijk:

 


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Psy-op: Bankencrisis die de wereldwijde financiële ineenstorting veroorzaakt om CBDC in te voeren

Stel je op de hoogte van het moderatiebeleid voor je iets post !

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over –

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Johan P
Johan P
1 dag geleden

Ik heb nou diverse optredens van Yellen gezien, voor Huis en Senaat.
Ik zou bijna medelijden met haar krijgen, het is duidelijk dat ze geen verstand heeft van de materie, nooit echte duidelijke antwoorden paraat heeft en over het algemeen gewoon een zielige indruk maakt.
Ik zou haar echter graag letterlijk gefileerd willen zien, het feit dat ze op die post blijft na al haar eerdere blunders, leugens en onkunde maken dat ik zeker geen medelijden met haar heb, in tegendeel zelfs.

De bankensector in de VS staat op klappen en direct daaropvolgend zal er een enorme crisis in de huizenmarkt ontstaan omdat de laatste paar jaren enorm veel mensen huizen hebben gekocht tegen recordprijzen, die straks onder water staan met een hoge hypotheek die ze niet meer kunnen betalen .
Dat effect zal zeer zeker zijn weerslag hebben in Europa, al helemaal aangezien de ECB uit lijkt te zijn op het opzettelijk vernielen van veel banken.

Alles uiteraard om ons die verdomde CBDC door de strot te douwen.

Hagar
Hagar
1 dag geleden

De Wall Street Journal is een spreekbuis van de financiële sector.

Mogelijks verspreiden ze zo’n alarmerende berichten om een algemene garantie van de overheid op alle deposito’s bij de banken af te dwingen, zogezegd om een bankrun te voorkomen.

In realiteit proberen ze de financiële sector nog meer te versmelten met de overheid: alle winsten voor de sector, alle verliezen en risico’s voor de belastingbetaler.

Andre
Andre
20 uren geleden

De FED heeft weer iets nieuws bedacht uit het niets en dat is The Bank Term Funding Program. De wereld is afscheid aan het nemen van de USD als wereld muntje en dat gaat zeer doen. Hetzelfde voor de BoE waar de commonwealth uit elkaar geschroefd wordt door China en Rusland. De ECB is niets aan de hand want volgens Lagarde heeft ze haar toolbox helemaal vol zitten om de euro zone te voorzien van liquide………….Maar ook de EU moet gaan inleveren aan de EEU met een kats failliete eurozone. Wat brengt die CBDC dan als meerwaarde in welke vorm dan ook oor de boven ons gestelden? Ik zie het niet.