site cbdc slavery humans privacy control cheese mouse trap.jpg

Macrostrateeg Marion Laboure van Deutsche Bank heeft een artikel geschreven voor het Wereld Economisch Forum (WEF), dat zich toespitst op enkele van de favoriete gespreks- (en beleids)punten van de in Zwitserland gevestigde informele groep: CBDC’s, en de uiteindelijke ondergang van contant geld.

Laboure wijst Zweden, Brazilië en China aan als landen die bijzondere vooruitgang hebben geboekt in de richting van gedigitaliseerde versies van door centrale banken uitgegeven valuta’s (CBDC’s) – een gecentraliseerd model dat de voorkeur geniet van regeringen en economische elites – niet te verwarren met gedecentraliseerde cryptocurrencies.

Het enthousiasme is zelfs zo groot dat de functionaris van de Deutsche Bank de toekomstige dominantie van CBDC’s, die ten koste gaan van contant geld, als iets “onvermijdelijks” ziet.

De pandemie wordt “gecrediteerd” met het bespoedigen van de zaken op dit front, met name in Zweden, terwijl het tempo waarin regeringen lijken te bewegen in de richting van de CBDC ofwel alarmerend is, ofwel indrukwekkend, afhankelijk van hoe je de trend bekijkt: het artikel vermeldt dat 90% van de centrale banken over de hele wereld nu bezig zijn met het creëren en/of testen van een CBDC, terwijl dat aantal in slechts één jaar is verdubbeld.

Laboure kiest een interessante invalshoek om CBDS’s te “verkopen”, die door een aanzienlijk aantal privacy- en veiligheidsdeskundigen als zeer controversieel wordt beschouwd: zogenaamd betere fysieke veiligheid.

Het lijkt erop dat de pandemie niet de enige reden was waarom Zweden zich afkeerde van contant geld, maar ook krachtige oproepen tot emoties door publieke figuren, zoals ABBA’s Bjorn Ulvaeus die blijkbaar gelooft dat de aanwezigheid van contant geld de reden is waarom er in huizen wordt ingebroken (het was de ervaring van zijn eigen zoon met inbrekers die deze “anti-geld evangelisatie” op gang bracht).

Ulvaeus stond niet alleen, want de Zweedse regering is al minstens tien jaar volledig aan boord.

En de gewenste resultaten waren onvermijdelijk. “Volgens een onderzoek van de Riksbank daalde het percentage mensen in Zweden dat contant geld gebruikt van 2010 tot 2020 van ongeveer 40% tot minder dan 10%”, schrijft de strateeg van de Deutsche Bank.

In China laten deze cijfers een daling van de geldcirculatie zien tot 8,2% van het bbp in 2022, van 11% in 2012.

Hoge rentetarieven hebben ook invloed op de lagere geldomloop, schrijft Laboure. Maar nu zorgen geopolitieke bewegingen en beslissingen voor hoge inflatie, wat het tegenovergestelde effect heeft.

Het is dus niet allemaal goed nieuws voor de “oorlog tegen contant geld strijders”: “Ondanks de trend naar een cashloze maatschappij en de vooruitgang van CBDC’s,” waarschuwt de bankfunctionaris, “is het einde van cash nog lang niet in zicht en zal het nog enige tijd gebruikt worden als waardeopslag en betaalmiddel.”

In de tussentijd blijven contant geld en gedecentraliseerde crypto de enige manier voor mensen om volledige controle te hebben over hun bezittingen en hun privacy te bewaren.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Hillary Clinton: ‘Het is tijd om Cash-geld te verbieden om klimaatverandering te bestrijden’

Stel je op de hoogte van het moderatiebeleid voor je iets post !

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over –

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Marko
Marko
9 dagen geleden

Tijdens de betogingen in Frankrijk tegen het macronregime de laatste dagen , viel het me op dat sommige individuen, daar waar de protestmars voorbij trok, de geldautomaten vernielden. Dit heeft uiteraard niets met de betogers te maken, maar een zogezegd signaal moet verspreiden dat cash geld moet verdwijnen.

Henk
Henk
9 dagen geleden

ALLE landen schakelen op termijn over op CBDC’s. Gaan we eindelijk eens inzien dat vijandigheid tussen landen een farce is ? De trekpoppen van landen dienen dezelfde ‘elite’ families. Al de rest is perception management en een (soms bloederige) soapvoorstelling en wij kijken ernaar, kiezen partij, maar doen niets. Pecies wat er van ons verwacht wordt.

Johan P
Johan P
9 dagen geleden

Nou zal het in Europa lastiger zijn dan in de VS, maar dit soort gezeik is dus exact waarom veel mensen zilveren (en in mindere mate gouden) munten opkopen, het biedt een makkelijke mogelijkheid om in geval van nood of verzet buiten de overheid om te handelen tussen mensen onderling.
Maar een dergelijke poging tot absolute controle zal altijd leiden tot verzet en het vinden van alternatieve manieren van betalen en een opleving van directe ruilhandel.
Bijkomend voordeel van een dergelijk schaduwsysteem tussen mensen onderling is dat er geen belasting over kan worden geheven.