De Kleine Keizer laat niet met zich spotten en doet wat hij wil. De Blanken doodwerken voor zijn Rothschild bazen.

Frankrijk is een typische democratie. Daar heeft het volk niks te zeggen. Dat is de definitie van democratie. Normaal gesproken vervult het parlement netjes zijn rol in de meeste democratieën; ja-knikken.

Democratieën worden erdoor gekenmerkt dat ze een Grondwet hebben, alleen Duitsland heeft geen Grondwet en dat komt omdat Duitsland nog steeds door de Amerikanen bezet is. Het fijne van de Franse Grondwet is dat je het parlement er mee buitenspel kan zetten als het zich niet aan de regels van de democratie houdt en weigert uit te voeren wat de baas verordonneert.

RT.de:

Ondanks landelijke protesten hebben de afgevaardigden van de Franse Senaat donderdag de omstreden pensioenhervorming van president Macron goedgekeurd. In plaats van de noodzakelijke goedkeuring van de Nationale Vergadering te vragen, werd gebruik gemaakt van speciale grondwettelijke bevoegdheden.

De Franse Senaat heeft donderdag het omstreden wetsvoorstel van de regering tot hervorming van het pensioenstelsel goedgekeurd, dat onder meer voorziet in een verhoging van de pensioenleeftijd met twee jaar tot 64 jaar. Volgens het rapport stemden 193 senatoren voor de tekst, 114 stemden tegen en 38 onthielden zich van stemming. De door de Franse president Emmanuel Macron gewenste pensioenhervorming had vanmiddag in stemming moeten worden gebracht in de Nationale Vergadering, de tweede kamer van het parlement.

Omdat de regering er niet zeker van kon zijn daar een meerderheid te krijgen voor wat misschien wel haar belangrijkste project is, liep zij hierop vooruit en omzeilde zij het parlement door haar toevlucht te nemen tot artikel 49.3, een speciaal artikel van de grondwet dat haar toestaat de wet met geweld op te leggen. Deze actie is niet zonder gevaar voor Macron, omdat het hem en zijn regering blootstelt aan het risico van een motie van wantrouwen door de linkse alliantie Nupes en de National Rally (RN).

Maar blijkbaar was het het risico voor de regering waard: het voor 15.20 uur geplande debat in de plenaire zaal werd geannuleerd, premier Élisabeth Borne nam de verantwoordelijkheid voor de regering op zich, en de toepassing van grondwetsartikel 49.3 werd onder boegeroep van de oppositie goedgekeurd. Dit betekent dat de wet er zonder parlementaire stemming doorheen gejaagd kan worden. De oppositie heeft echter 24 uur de tijd voor een motie van wantrouwen. Zij heeft de actie van Macron bekritiseerd als “brutaal”.

Macron had woensdagavond al zijn premier Élisabeth Borne en alle ministers die door de hervorming worden getroffen, ontvangen. Het Élysée-paleis verzekerde vervolgens dat “alle institutionele regelingen mogelijk zijn, met de wil om het land vooruit te helpen”. Met de hervorming wil de regering dreigende gaten in het pensioenfonds aanpakken. Vroeger was de pensioenleeftijd in Frankrijk 62 jaar. Maar het pensioen gaat gemiddeld later in: wie niet lang genoeg heeft ingelegd voor een volledig pensioen, werkt langer door. Op 67-jarige leeftijd is er een pensioen zonder inhoudingen, ongeacht de duur van de inleg – de regering wil dit handhaven, ook al moet de duur van het dienstverband dat nodig is voor een volledig pensioen sneller toenemen.

De oorspronkelijke bevolkingen worden doodgewerkt, omdat ze binnenkort toch nutteloos zijn zoals Yuval Noah Harari zegt, om de zakken van het Internationale Roofbankierskartel te spekken en om de immigratie te bekostigen die duizenden miljarden kost in Europa.

Protesteren zal niet helpen want dan schiet de Franse militaire politie zonder pardon ogen en tanden uit zoals we gezien hebben tijdens de protesten van de gele hesjes.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Als de Fransen wat willen bereiken dan moeten ze zich eens niet in elkaar laten slaan op de Champs de Elysee maar optrekken naar dat paleis van Macron of dat buitenhuisje van hem.

Fransen beloven de ‘Moeder van alle Veldslagen’ tegen het Macron-regime

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wouter B
Wouter B
10 dagen geleden

Een nieuwe ‘franse revolutie ‘ dat is wat we nodig hebben!!!

Durachuk
Durachuk
10 dagen geleden
Antwoord aan  Wouter B

Die Macron is een grotere plaag voor Frankrijk als kardinaal Richelieu. Ik hoop dat ze hem publiekelijk onder de guillotine leggen. Een Franse revolutie zou slechts het begin moeten zijn van een Europese revolutie.

Johan P
Johan P
10 dagen geleden

De manier waarop het gebeurt is uiteraard schandalig, maar dat er wat aan de Franse pensioenwet moest gebeuren is al meer dan 20 jaar bekend. Frankrijk is sinds het begin van de oprichting van de EU ook de grootste profiteur geweest en ziet de rest van Europa dan ook als een soort dom achterland dat voor de kosten van Frankrijk op moet draaien. Dat is nooit anders geweest.
De pensioengerechtigdse leeftijd naar 64 brengen is wat mij betreft ook niet echt een probleem; oa Nederlanders en Duitsers kunnen daar alleen maar van dromen.

Het grootste probleem is natuurlijk dat er tegen de tijd dat de mensen met pensioen mogen gaan gewoon helemaal niks meer is. Alles is al uitgegeven aan allerlei fratsen. En dat is overal zo. Als ik kijk naar mijn eigen vader, die altijd minimaal 60 uur per week heeft gewerkt, en hoe die eindeloos wordt genaaid en gekort dan is het voor mij wel duidelijk dat ik sowieso niks hoef te verwachten. 20 jaar inbetaald en ik weet al dat ik geen AOW krijg omdat ik tegen die tijd te lang in het buitenland heb gewoond (ieder jaar kost je 10%) en ik ben al 7 jaar aan het touwtrekken om te proberen minimaal een deel van het geld uit het pensioenfonds nu te krijgen, maar geen sjoege daar. Ondanks het feit dat pensioen uitgesteld loon is en het dus MIJN geld is.

De hamvraag is wat er gaat gebeuren als al die asielparasieten straks niet meer onderhouden kunnen worden. Het idee dat die serieus wat voor de economie gaan betekenen is zo belachelijk dat alleen een (linkse) debiel daar in gelooft; laaggeschoold, laag IQ volk gaat geen bloeiende economie onderhouden in een gebied als Europa, waar geen grote voorraden grondstoffen zijn om te verkopen en waar het weer het niet toelaat om bij wijze van spreken het hele jaar door op je gat te zitten om wat voedsel in de buurt te plukken.
Heel west-Europa verandert in een soort Griekenland; levend van een klein beetje landbouw en wat toerisme, waarbij folklore wordt gebruikt ter vermaak van die toeristen die zich kunnen vergapen aan de resten van wat ooit een bloeiende beschaving was.
Of die asielparasieten daar dan blijven (uiteraard nadat ze hun woede en agressie hebben gekoeld door alles af te breken en de inheemse bevolking uit te moorden en te verkrachten) is de vraag; de weersomstandigheden zullen zonder de luxe van moderne technologie niet echt hun ding zijn, maar zolang ze de overgebleven blanken kunnen gebruiken als werkvee zie ik ze niet vertrekken.

Laatst bewerkt op 10 dagen geleden door Johan P