Vier grote banken, waaronder Société Générale en Deutsche Bank, hebben hun handel met Credit Suisse aan banden gelegd.

Dit is wat er in 2008 gebeurde met Lehman in de dagen voor de ondergang. Handelspartners begonnen te weigeren zaken met hen te doen.

Dit was gisteren, maar heeft dus niet geholpen:

Zero Hedge heeft meer:

Ten minste vier grote banken, waaronder Société Générale en Deutsche Bank, hebben beperkingen opgelegd aan hun transacties waarbij Credit Suisse of haar effecten betrokken zijn, aldus Reuters, dat zich beroept op vijf niet-geïdentificeerde personen met directe kennis van de zaak.

Een andere bron bij een grote internationale bank, die in Azië rechtstreeks zaken doet met Credit Suisse, zei dat hun bank de Zwitserse kredietverstrekker is gaan vragen om een “gross settlement”, een handelsscenario waarbij de tegenpartij vooraf betaling eist van Credit Suisse in plaats van later eventueel geld te innen dat de Zwitserse kredietverstrekker hen verschuldigd is als gevolg van de transactie.

Een andere mondiale bank heeft haar niet-gegarandeerde blootstelling aan Credit Suisse, waaronder alle leningen zonder onderpand vallen, verminderd, aldus een persoon met kennis van zaken. De bank verstrekt nog steeds repo’s, wat gedekte leningen zijn.

Dit verklaart waarschijnlijk waarom de klassieke afdekking van het tegenpartijrisico (1Y CDS) nauwelijks is veranderd ondanks de liquiditeitsinjectie van 50 miljard dollar van de SNB…

Credit Suisse ADR’s tuimelen op de Amerikaanse markt (EU gesloten), 10% lager en terug in de buurt van record dieptepunten.

***

Zoals we eerder al beschreven, wisten we dat dit het eindspel was

{…}

… terwijl de bankrun versnelde, kreeg de Zwitserse bank uiteindelijk een (tussentijdse) reddingsfinanciering van 50 miljard dollar van de SNB om de meest recente deposito-run te dekken, en het zal nog veel meer krijgen voordat alles gezegd en gedaan is. Om dit punt te onderstrepen, zeiden we twee dagen geleden – in ons bericht over de reddingsoperatie van de SNB – dat “dit een laatste liquiditeitsinjectie is, en het enige wat het doet is gedwongen liquidaties van activa voorkomen (a la SVB). Ondertussen doet het niets om de vlucht van depositohouders te stoppen, want als het vertrouwen eenmaal weg is, keert het zelden terug.”

Bedenk dat de bank in het vierde kwartaal een netto-uitstroom van 110,5 miljard frank (119 miljard dollar) zag…

… en ondanks de redding van deze week, trekt de bankrun weer aan, waardoor de bank klaar is voor een nieuwe reddingsoperatie, want tenzij de SNB en de Zwitserse regering een historische bankimplosie willen, hebben ze nu geen andere keuze dan goed geld naar slecht geld te blijven gooien.

… En hoewel de bank consequent heeft gezegd dat ze voldoende liquiditeit heeft, “is het nog niet duidelijk wat de totale stromen zijn en of de backstop helpt om klanten terug te trekken.” Eigenlijk is het duidelijk dat dit niet het geval is, wat de vraag oproept: als een SNB-redding niet genoeg is, wat kan de bank dan nog meer doen om het vertrouwen te herstellen?

Niet veel: …

En zoals Bloomberg vandaag meldt: “Sommige ultra-rijke families die vanuit Azië boeken, versnelden deze week hun terugtrekking uit de Zwitserse bank, volgens drie grote single family offices die gezamenlijk miljarden beheren en meerdere private bankers in Hong Kong en Singapore.”

Een family office in de regio is van plan om maar liefst 30% van het geld dat geparkeerd staat bij de omstreden bank terug te dringen nadat de vermogensbeheerder niet kon verzekeren dat niet-Zwitserse klanten beschermd zouden worden in het geval van een faillissement, meldt Bloomberg. daarbij verwijzend naar een niet nader genoemde persoon.

Sommige klanten in het Midden-Oosten vroegen de bank om hun contante deposito’s om te zetten in vastrentende effecten, waardoor ze meer comfort zouden hebben om geld bij het bedrijf te houden, aldus een andere persoon die bekend is met de zaak. In Duitsland ontving een vermogensbeheerder vragen van klanten van Credit Suisse die deposito’s naar zijn bedrijf wilden overhevelen

Zeker, sommige klanten zijn nog steeds optimistisch:

Anderen maken zich minder zorgen, met een adviseur van verschillende trusts die zegt dat hij hen heeft aanbevolen hun deposito’s bij Credit Suisse te houden, ook al overstijgen ze de bedragen die door de depositoverzekering van het land worden gedekt. Hij zei dat hij ervan overtuigd is dat er geen risico is, omdat de Zwitserse regering het bedrijf nooit zal laten falen.

Aan de andere kant waren de zakelijke klanten van SVB ook optimistisch dat de bank nooit failliet zou gaan… totdat het gebeurde.

Langzaam aan wordt de bank gewoon geliquidideerd, zodat ‘t niet met ‘n enorme klap in één keer gebeurt, wat een directe wereldwijde kredietcrisis zou veroorzaken, aldus Anthony Migchels op twitter


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Het hoofd van de ‘global markets’ bij Credit Suisse is een geesteszieke ‘genderfluïde’ man die soms denkt dat hij wakker wordt als een vrouw

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Henk
Henk
10 dagen geleden

Wat meestal niet verteld wordt is dat geld niet verdwijnt, het wordt veplaatst. Het gaat van klanten naar hele (((speciale mensen))). Keer op keer, al sinds de tijd van de bijbel.
De enige die dat onomwonden op een intelligente wijze durft te zeggen is Harry Vox, op bitchute en odysee.com.