De yanks zijn nogal overstuur. Twaalf jaar geleden schoot Iran een Amerikaanse drone neer boven Iran’s grondgebied. En nu maakt Iran de meest kosteneffectieve drones ter wereld. Ze kosten nog geen 10.000 dollar en vernietigen miljoenen kostende HIMARS en Houwitzers in Oekraïne. Ze zijn een ‘pain in the ass’ voor het Oekraïense vazalstaatje.

Oorlog gaat ook om geld, productie, uiteindelijk. De Yanks voeren een dure oorlog, de Russen een goedkope.

De Yanks zijn niet in staat een productie-oorlog te winnen omdat ze geen productiecapaciteit meer hebben. Deze draad legt het voor de zoveelste keer uit:

Terwijl goedkope drones NAVO materiaal uitschakelen hebben de Yanks het duurste vliegtuig ooit ontwikkeld. We weten allemaal dat de F-35 een grap is. Een hele dure grap. Dat ding is al 30 jaar in ontwikkeling, alle vazalstaten hebben hun complete militaire budget er aan gespendeerd en dat ding is nog nooit in een oorlogssituatie ingezet omdat het dan onmiddellijk duidelijk zou worden dat het hele Westerse militaire budget in een luchtbel gestopt is. Ouderwetse artillerie wint deze oorlog.

Massale drone-zwermen zijn de toekomst in oorlogvoering, niet lompe nikskunners als de F-35.

In tegenstelling tot mijn eerder berichtgeving dat dat ding van schrik in zee gestort was, is hij uitgeschakeld doordat de Ruskies hem verblind hadden door wat brandstof in zijn ogen te gieten.

Je kunt het zien als een mededeling aan de Amerikanen dat de Russen het zat zijn de de VS de Oekies continu van info voorzien waar te schieten.

Maria Zakharova, de woordvoerder van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken was cynisch als altijd:

De Russen hebben besloten dat de technologie die in die drone zit, nu van hen is.

RT.de:

“Rusland zal proberen de overblijfselen terug te vinden van de Amerikaanse drone die in de Zwarte Zee is neergestort”, zei Nikolai Patrushev, hoofd van de Russische Veiligheidsraad. Er zijn redenen om aan te nemen dat de daadwerkelijke bergingsoperaties al op 14 maart begonnen, direct na het MQ-9-incident. In een aantal Telegram-kanalen verschenen opnames van de gesprekken van Russische matrozen die betrokken waren bij de zoektocht naar de drone.

De MQ-9 stortte neer in de directe omgeving van de Krimkust, maar de exacte coördinaten zijn nog niet vrijgegeven. Zou het redelijk zijn om aan te nemen dat de VS een speciale operatie zouden kunnen uitvoeren om ze terug te halen? Hoogstwaarschijnlijk niet, en dat is eigenlijk waar de bekentenis van de woordvoerder van het Witte Huis van getuigt.

Ten eerste zijn voor een dergelijke operatie onder water speciale schepen met de juiste uitrusting nodig. Natuurlijk heeft de VS ze, maar het zijn oorlogsschepen die de Bosporus niet mogen oversteken tijdens gevechtsoperaties onder het Verdrag van Montreux. Dit betekent dat Amerikaanse schepen de Zwarte Zee niet kunnen binnenvaren.

Ten tweede is de kans groot dat Rusland het bergingswerk eerder kan organiseren dan de VS. De technische mogelijkheden hiervoor bestaan, zei Patrushev.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Amerikaanse ‘Reaper’ drone valt van schrik in water bij contact met Russische SU-27 – Zwarte Zee is nu een Russische binnenzee

5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

9 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Johan P
Johan P
10 dagen geleden

Van wat ik heb begrepen zijn de Russen al bezig en hebben ze minimaal 1 deel reeds gevonden.
De Amerikanen zullen wel gaan jengelen dat ze hun speelgoed terugwillen en blijven volhouden dat het allemaal boven internationale wateren plaatsvond en dat de Russen er af zouden moeten blijven.
Of dat echt internationale wateren zijn valt nog te bediscussieren. Maar het maakt niet uit, want als dat zo is mag iedereen daar proberen wat te bergen. De Russen zijn er eerder, dus de yanks hebben het nakijken.

Matt
9 dagen geleden

De reactie van Maria Zakharova, de Russische woordvoerster is goud waard!
Ik zou nu graag de beteuterde gezichten van de terroristen in het Zwarte Huis wel eens willen zien.

Durachuk
Durachuk
9 dagen geleden
Antwoord aan  Matt

Ja die Maria Zakharova is echt een wereldwijf. Die heeft in haar eentje meer waarde en verstand als alle “vrouwen” die hier een politieke post uitdragen. Zo ook minister Lavrow van buitenlandse zaken en minister van defensie Shoigu, stuk voor stuk capabele mensen waar ze hier in het westen nog een dikke punt aan kunnen zuigen.

Marco"
Marco"
9 dagen geleden

Altijd leuk de reacties , op internet :

Schermafbeelding 2023-03-16 om 10.52.26.png
Durachuk
Durachuk
9 dagen geleden

Ik hoop dat de Rus niet teleurgesteld is als hij dat Droontje opvist. Laten we eerlijk zijn wat voor interessante techniek zullen ze vinden? Die amerikanen kunnen niets behalve hard schreeuwen, dreigen en vervolgens met de staart tussen de benen vluchten. Het Vietnamese Volk trapte die amerikaanse misdadigers als koude pap naar huis en ook Het Afghaanse Volk versloeg die Yanks waarna ze ook daar met stront in de broek moesten vluchten. Hier in Europa hebben ze amper kunnen overleven tegen de Wehrmacht, Zonder de offensieven in het oosten van het Rode Leger waren ze op de stranden van Normandie anders al eerloos ten onder gegaan.

Wraak Engel
Wraak Engel
9 dagen geleden
Antwoord aan  Durachuk

Jij begrijpt het, waarheid is dit, USA is niets alleen een grote bek en roven van wat ze zelf niet hebben of kunnen bedenken, alles wat Amerika heeft aan techniek en wetenschap is door niet Amerikanen bedacht.

Johan P
Johan P
9 dagen geleden
Antwoord aan  Durachuk

Ik verwacht niet dat de techniek heel bijzonder is, maar het is vaak interessant om te kijken of er een andere oplossing voor een bepaald probleem is. En het is altijd een goed idee om te kijken of je specifieke tegenmaatregelen kunt ontwikkelen.

Hagar
Hagar
9 dagen geleden
Antwoord aan  Durachuk

Volgens mij zit er in de achterkant een pedofiel met een zwengel de propellor rond te draaien, en in de voorkant zit een travestiet met een iPhone foto’s te maken door het raampje, wanneer hij niet bezig is met selfies te maken natuurlijk.