Vliegtuigen van de Russische Federatie hebben boven de Zwarte Zee een Amerikaanse MQ-9 “Reaper”-drone onderschept en de 17 miljoen dollar kostende drone stortte van schrik in het water.

De drone werd door de VS gebruikt om Russische militaire acties in Oekraïne te bespioneren en Oekraïne te informeren over de bewegingen en locatie van Russische troepen. Twee Russische SU-27 straaljagers, op patrouille boven de Zwarte Zee, onderschepten de Amerikaanse drone.

De leugenachtige Yanks beweerden dat één straaljager voor de drone kwam en er herhaaldelijk vliegtuigbrandstof op “gooide”, waardoor de bewakingssystemen van de drone werden vernield. Een tweede SU-27 zou zo dicht bij de achterkant van de drone zijn gekomen, dat de vleugeltip de achterste propeller van de drone kon raken, waardoor een of meer propellerbladen braken (Hoe is dat voor precisie vliegen?), en de schade aan de propeller dwong de drone in zee te storten.

Wat een onzin. Een SU-27 heeft uitstekende air-to-air missiles en zal zichzelf heus niet in gevaar brengen door een of andere kamikaze-actie uit te halen. In Russische vliegtuigen zitten geen transgenderflikkers maar echte mannen.

Verklaring van het Russische ministerie van Defensie over het incident met de Amerikaanse “Reaper”-drone boven de Zwarte Zee

In de ochtend van 14 maart heeft de luchtruimcontrole van de Russische luchtmacht boven de wateren van de Zwarte Zee in het gebied van het Krimschiereiland de vlucht geregistreerd van een Amerikaans MQ-9 onbemand luchtvaartuig in de richting van de staatsgrens van de Russische Federatie.

De vlucht van het onbemande luchtvaartuig werd uitgevoerd met uitgeschakelde transponders, in strijd met de grenzen van het gebied van de tijdelijke regeling voor het gebruik van het luchtruim, ingesteld met het oog op het uitvoeren van een speciale militaire operatie, die aan alle gebruikers van het internationale luchtruim is meegedeeld en overeenkomstig internationale normen is bekendgemaakt.

Om de indringer te identificeren werden gevechtsvliegtuigen van de dienstdoende luchtverdedigingsdiensten de lucht in gestuurd. Als gevolg van scherpe manoeuvres rond 9.30 uur (Moskouse tijd) ging het onbemande MQ-9 vliegtuig ongecontroleerd vliegen met hoogteverlies en botste tegen het wateroppervlak.

De Russische gevechtsvliegtuigen gebruikten geen luchtwapens, kwamen niet in contact met het onbemande luchtvaartuig en keerden veilig terug naar hun basisvliegveld.

Grote hilariteit onder hen die de Russische zijde toejuichen:

‘Levi’ verwijst naar een van de vele absurde verhalen die de Oekraïense zijde in het begin van de oorlog verspreidde; een Kievse oma zou met een pot tomaten een Russisch vliegtuig neergehaald hebben destijds.

Nord Stream lag ook in Internationale Wateren. Lijkt me dat Amerikaanse drones boven Internationale Wateren nu fair game zijn.

Gonzalo Lira leverde serieus commentaar:

Het is eigenlijk een boodschap en een test. De Zwarte Zee is nu een Russisch meer. Ze hebben deze Amerikaanse drone neergehaald, en ze zullen zien hoe de VS reageert. Gaat de VS oorlog voeren om een drone? Waarschijnlijk niet. Dus RF zal regelmatig Amerikaanse Black Sea drones neerhalen.

De Zwarte Zee is nu een Russische binnenzee, verboden voor Yanks. Op dezelfde dag kwam Nederland met dit intens domme voorstel:


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


De val van Bakhmut, een voorbode van de val van Oekraïne?

Stel je op de hoogte van het moderatiebeleid voor je iets post !

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over –

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Andre
Andre
5 dagen geleden

Dit is weer zo een gevalletje “mes in de rug” van onze fijne bondgenoot US. Ollongren in NL minister van defensie (te dom om te schijten) maar in Bruxxel onder NATO is ze minister van buitenlandse zaken waar niemand haar gekozen heeft, heeft de opdracht gekregen van NATO om vliegtuigen te gaan sturen met natuurlijk de illegale Kosovo clusterbommen die Rutte er onder gaat hangen.

Adriaan W.
5 dagen geleden

“Amerikaanse ‘Reaper’ drone valt van schrik in water bij contact met Russische SU-27 – Zwarte Zee is nu een Russische binnenzee”

Mooi sarcastisch verwoord, mijn dag is weer goed.

Hagar
Hagar
5 dagen geleden

Luister, of lees, de American Dissident Voices toespraak van Kevin Alfred Strom, van exact 9 jaar geleden, 2014, over de oorlogstokerij van de (((Neo-Cons))) in Oekraïne, en hoe Mr Strom perfect de huidige ellende voorspelde:

https://nationalvanguard.org/2014/02/american-dissident-voices-the-new-cold-war/