De VS en Oekraïne raken steeds meer met elkaar in conflict over Kievs plannen voor het conflict met Rusland, meldde Politico zondag. De vasthoudendheid van president Joe Biden dat Oekraïne zelf zal beslissen wanneer het vrede wil, zou wel eens niet veel langer “houdbaar” kunnen zijn, menen functionarissen in Washington.

De weigering van Oekraïne om de omsingelde stad Artyomovsk (Bakhmut) op te geven heeft sommige functionarissen van de regering Biden doen vrezen dat het land “zoveel mankracht en munitie verbruikt” dat het wellicht niet in staat is elders een tegenoffensief tegen Russische troepen te beginnen, aldus Politico.

Hoewel het Pentagon heeft gesuggereerd dat het vasthouden van de stad niet van strategisch belang is voor Oekraïne, “heeft Kiev de inbreng van Washington voorlopig genegeerd“, aldus het rapport.

Het geschil over de waarde van Bakhmut is al door Amerikaanse media gemeld, maar het is slechts één punt van onenigheid dat door Politico wordt belicht, meldt RT. De houding van president Vladimir Zelensky tegenover militaire steun van de VS is een ander. Terwijl de VS Oekraïne tientallen miljarden dollars aan wapens heeft gegeven uit een fonds van 113 miljard dollar, heeft Zelensky herhaaldelijk meer geëist.

“Er is gemopperd over de voortdurende verzoeken en, soms, het feit dat Zelensky geen gepaste dankbaarheid toonde,” schreef Politico, die twee anonieme functionarissen van het Witte Huis citeerde.

Biden heeft herhaaldelijk verklaard dat de VS Amerikaanse wapens naar Oekraïne zullen blijven sturen “zo lang als nodig is” en dat Kiev zelf zal beslissen wanneer het met Rusland aan tafel gaat zitten voor vredesbesprekingen. Functionarissen vrezen echter dat Zelensky’s belofte om de Krim in te nemen – die in 2014 voor aansluiting bij Rusland stemde – “de oorlog alleen maar zal verlengen” en “een dramatische escalatie vanuit Moskou” kan uitlokken.

Politico’s rapport is niet de eerste aanwijzing dat Washington Zelensky’s plannen voor de Krim niet steunt. De voorzitter van de stafchefs van het leger, generaal Mark Milley, waarschuwde in januari dat een aanval op het Russische schiereiland “zeer, zeer moeilijk” zou zijn, terwijl het Pentagon het Congres naar verluidt heeft verteld dat Oekraïne niet in staat is een dergelijke operatie überhaupt uit te voeren.

Biden blijft bij zijn refrein dat de Verenigde Staten alle beslissingen over oorlog en vrede aan Zelensky zullen overlaten,” schreef Politico. “Maar in Washington wordt gefluisterd hoe houdbaar dat zal zijn als de oorlog voortduurt.”

De besluitvorming van Oekraïne is ook in twijfel getrokken door agenten van de Amerikaanse inlichtingendienst, die de New York Times vorige week vertelden dat een “pro-Oekraïense groep” achter de aanval van september 2022 op de Nord Stream-gaspijpleidingen zat. Hoewel de spionnen benadrukten dat de regering van Zelensky er niet bij betrokken was, beweerde Politico dat de regering Biden aan Kiev heeft laten weten dat “geweld buiten de grenzen van Oekraïne niet zal worden getolereerd.”

Het artikel in de New York Times was in tegenspraak met eerdere berichtgeving van journalist Seymour Hersh, die de schuld van de explosies bij de regering Biden en de CIA legde. Moskou beschreef de publicatie als een “gecoördineerde hoax” om de schuld van de VS af te schuiven op Oekraïne.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Wordt Oekraïne onder de bus gegooid of wat?

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hagar
Hagar
6 dagen geleden

Viktoria Nuland (echte naam: Nudelman) is de gevaarlijkste persoon ter wereld, want zij heeft enorme macht in de Amerikaanse regering, en zij wil niets liever dan alle westerse landen samen een wereldoorlog tegen Rusland laten voeren.

Luister naar David Duke:
https://renseradioarchives.com/archives/dduke/

Luister naar Patrick Slattery:
https://www.republicbroadcastingarchives.org/category/patrick-slattery/

https://www.unz.com/lromanoff/americas-dirtiest-secrets/

John
John
5 dagen geleden
Antwoord aan  Hagar

“Als we vrouwen als leiders hebben, dan hebben we nooit meer oorlog.” – Iedere feminist. 😂

Hagar
Hagar
5 dagen geleden

Luister, of lees, de American Dissident Voices toespraak van Kevin Alfred Strom, van exact 9 jaar geleden, 2014, over de oorlogstokerij van de (((Neo-Cons))) in Oekraïne, en hoe Mr Strom perfect de huidige ellende voorspelde:

https://nationalvanguard.org/2014/02/american-dissident-voices-the-new-cold-war/