Er zijn momenteel geen mogelijkheden voor een vredesregeling in Oekraïne, wat betekent dat Rusland geen andere optie heeft dan te blijven vechten, aldus de woordvoerder van het Kremlin, Dmitry Peskov.

De absolute prioriteit voor ons blijft en zal altijd blijven het bereiken van de doelen die we voor onszelf hebben gesteld. Op dit moment kunnen die alleen met militaire middelen worden bereikt“, zei de functionaris maandag tegen journalisten, aldus RT.

Peskov reageerde op een artikel van de Duitse diplomaat Wolfgang Ischinger, die meer dan tien jaar voorzitter was van de Veiligheidsconferentie van München. In een stuk dat zondag door Der Tagesspiegel werd gepubliceerd, drong Ischinger er bij de westerse leiders op aan om “nu aan een vredesproces te gaan denken” en een speciale politieke contactgroep voor het Oekraïne-conflict op te richten.

“Naast wapenleveranties en financiële steun moeten we perspectieven bieden op het groeiende koor van vragen van critici,” betoogde hij.

Volgens het voorstel van Ischinger zou de contactgroep worden geleid door de VS, het VK, Duitsland en Frankrijk, terwijl andere landen en internationale organisaties, waaronder de NAVO, een “buitenste kring” van deelnemers zouden vormen om eventuele ontwerp-documenten legitimiteit te verlenen.

Angela Merkel onthult dat Minsk-overeenkomst (2014) bedoeld was om Oekraïne de tijd te geven zich te bewapenen

En welke reden precies zou Rusland hebben om overeenkomsten met het Westen te vertrouwen ? – Dissident 

De groep zou tot taak hebben een staakt-het-vuren-overeenkomst en ander papierwerk op te stellen als ruggengraat voor een periode na het conflict. De groep zou samenwerken met de zogenaamde Ramstein-groep, die westerse militaire steun aan Oekraïne verleent. Ischinger benadrukte dat het nieuwe initiatief Oekraïne niet onder druk zal zetten om te onderhandelen.

De ervaren Duitse diplomaat stelde een lijst van vragen voor die de groep zichzelf zou stellen, waaronder: “Moet een staakt-het-vuren-overeenkomst worden bekrachtigd door de VN-Veiligheidsraad?”, “Komt er een gedemilitariseerde bufferzone?”, en “Moet de bevolking van de Krim een referendum houden om te beslissen bij wie ze hoort?”.

Kiev heeft de volledige teruggave van de gebieden die het als Oekraïens opeist als voorwaarde voor vredesbesprekingen gesteld. Zijn nationale veiligheidsraad heeft ook gesprekken met Rusland verboden zolang president Vladimir Poetin in functie blijft.

Moskou heeft aangevoerd dat de Oekraïense regering vredesbesprekingen feitelijk onmogelijk heeft gemaakt en dat Kiev zijn standpunt heeft ingenomen op bevel van de VS, die Rusland een strategische nederlaag willen toebrengen.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Waarom Rusland de oorlog in Oekraïne langzaam voert

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Marco "
Marco "
6 dagen geleden

Doorpakken , inderdaad : ben bang dat het anders een steeds vuilere oorlog wordt :

Het Oekraïense leger rekruteert steeds meer vrouwelijke scheikundigen en biologen
De strijdkrachten van Kiev voeren hun inspanningen op om vrouwen dienstplichtig te maken. Kyiv is vooral geïnteresseerd in degenen die scheikunde, biologie, biotechnologie en diergeneeskunde hebben gestudeerd, vertelde een voormalige Donbass-officier aan Spoetnik. Ze moeten meteen naar de frontlinie worden gestuurd.

https://fr.sputniknews.africa/20230313/larmee-ukrainienne-recrute-de-plus-en-plus-de-femmes-chimistes-et-biologistes-1058181171.html

Hagar
Hagar
6 dagen geleden

Sinds de Neo-Con/CIA-Soros machtsgreep van 2014 doet de Oekraïense regering niets anders dan hun eigen bevolking in het oostelijk landsdeel beschieten en bombarderen, zogezegd omdat ze echt Russisch spreken, en niet het Oekraïense dialect, maar in realiteit om president Putin te treiteren.

Tussen 2014 en het begin van de Speciale Militaire Operatie, zijn zo 14000 weerloze burgers vermoord door de Oekie regering, plus nog enorm veel gewonden en materiële vernieling, en dat allemaal onder de goedkeurende blik en met enorme militaire steun van de Westerse demoncratien.

Nu de Russen, na alle diplomatieke middelen te hebben uitgeput, eindelijk met militaire macht hun volksgenoten ter hulp komen, schiet heel het demoncratische Westen in een Franse colère, en verklaart het de derde wereldoorlog aan Rusland.
De Russen blijven gelukkig stoïcijns kalm, en proberen met zeer nauwkeurige bombardementen de militaire structuur van de Oekraïners uit te schakelen, zodat ze de beschietingen en bombardementen op hun eigen burgers niet meer kunnen uitvoeren.

Hierbij grijpt Zelensky zijn kans om nog meer olie op het vuur te gieten: hij beschiet zijn eigen westelijke Oekie burgers met raketten, tijdens de Russische acties.
Hij slaat daarmee twee vliegen in één klap: weeral wat stomme Oekies minder, en bovendien krijgen de Russen de schuld.
Als in het slechtste geval de waarheid aan het licht komt, zeg hij gewoon: “Oeps, dat was per ongeluk.
Maar dit is nog steeds de schuld van de Russen, want als we deze oorlog niet hadden, dan was dit ongeval ook niet gebeurd!”

En de organisatie voor Nooit Aflatende Terreur en Oorlog (NATO) geeft hem volmondig gelijk, en stuurt nog meer wapens en geld.

Hahahaha!!!

Holodomor Zelensky rolt over de vloer van zijn paleis van het lachen, heen en weer tussen de stapels dollarbiljetten, Eurobiljetten en de emmers cocaine..
“Die domkoppen geloven gewoonweg alles, en ze blijven maar geld en wapens sturen.
Wat is het leven toch mooi als je de hele Westerse media en alle Westerse demoncratische politici in je zak hebt zitten”.

Marco"
Marco"
6 dagen geleden

Misschien ten overvloede : met sommigen is niet te praten .

Yevhen Karas the leader of Ukraine’s neo-Nazi terror gang C14’s een jaar geleden