De meeste mensen beseffen dat de Verenigde Staten en hun kapitalistische, verarmende oorlogssysteem moeten worden verslagen als de wereld ooit in vrede wil leven.

De oorlog in Oekraïne gaat nu zijn tweede jaar in en heeft deze week zijn eerste verjaardag bereikt. Op 24 februari vorig jaar vielen Russische troepen Oekraïens grondgebied binnen. Het conflict heeft de afgelopen 12 maanden vele wendingen gekregen. Maar er lijkt een onontkoombare, allesoverheersende ontwikkeling te zijn. De contouren van vijandigheid zijn naar voren gekomen om de primaire mondiale dreiging te identificeren: de Verenigde Staten en hun nulsom-obsessie met imperialistische hegemonie, meldt Strategic Culture.

Strikt genomen gaat de oorlog in Oekraïne zijn tiende jaar in omdat de oorsprong van het conflict teruggaat tot de staatsgreep in Kiev in februari 2014 gesponsord door de Amerikaanse CIA en andere NAVO-agenten. Het ‘neonazi’-regime dat toen werd geïnstalleerd en dat aan de macht blijft, geleid door een joodse president, werd bewapend en heimelijk gesteund door de Verenigde Staten en hun NAVO-partners om de Russisch sprekende bevolking van het voormalige zuidoosten van Oekraïne aan te vallen. Het grotere doel van het regime was om de Russische Federatie te betrekken bij een existentiële confrontatie die nu aan de gang is.

De westerse regeringen en hun media propageren het onzinnige verhaal dat de Russische president Vladimir Poetin een niet-uitgelokte agressie tegen Oekraïne heeft gelanceerd. Het westerse propagandasysteem – met bekende merken als de New York Times, Washington Post, Guardian, Financial Times, BBC, CNN, DW en France 24, enzovoort – verdoezelt de acht jaar voorafgaand aan het uitbreken van de oorlog volledig.

De zaken rechtzetten; dingen die je moet weten over Oekraïne

Poetin herhaalde de bewering deze week in een jaarlijkse state-of-the-union-achtige toespraak toen hij zei dat “het Westen de oorlog is begonnen”. De Russische leider werd in het Westen voorspelbaar verguisd voor deze uitspraak. Maar de feiten van de geschiedenis staan aan Poetins kant.

De Amerikaanse geleerde professor John Mearsheimer is een van de vele eminente stemmen die bevestigen dat de oorlog in Oekraïne werd aangekondigd door de NAVO en de jarenlange meedogenloze expansie van de NAVO in de richting van Rusland. Oekraïne was slechts de puntje van de speer die op Rusland werd gericht.

Ook andere bronnen ter plaatse in de Donbass-regio – voorheen van Oekraïne – bevestigen dat het door de NAVO gesteunde regime in Kiev zijn agressie in februari vorig jaar aan het escaleren was, voordat Rusland militair ingreep. Dit zou verklaren waarom de Amerikaanse president Joe Biden begin vorig jaar vol vertrouwen voorspelde dat Russische troepen Oekraïne zouden “binnenvallen”. De Amerikaanse betaalmeesters van het regime in Kiev wisten dat Rusland zich gedwongen zou zien in te grijpen om een op handen zijnde dodelijke aanval op de Russisch sprekende bevolking binnen de toenmalige Oekraïense grens te voorkomen.

De Donbass-regio heeft zich sindsdien in referenda van vorig jaar afgescheiden van Oekraïne en zich in navolging van het Krim-schiereiland bij de Russische Federatie gevoegd. Westerse media/propaganda spreken over de “annexatie” door Rusland van de Donbass en de Krim, waarbij de door internationale waarnemers geverifieerde referenda worden genegeerd. Maar vervolgens weigeren dezelfde westerse media te melden hoe de VS vijf maanden geleden in een daad van internationaal terrorisme de Nord Stream-pijpleidingen opbliezen. Zeg dus niets meer over hun lafhartige goedgelovigheid.

Helaas zijn de vijandelijkheden in Oekraïne verergerd en onnodig verlengd door de massale toevoer van Amerikaanse en NAVO-wapens naar dat land. Ten minste 100 miljard dollar aan bewapening is in het regime gepompt, en dat terwijl de westerse bevolking lijdt onder recordarmoede en bezuinigingen, opgelegd door hardvochtige elitaire heersers.

Deze week nog beloofde de regering Biden nog eens 2 miljard dollar aan militaire steun aan het regime in Kiev, inclusief de levering van HIMARS-raketten voor de lange afstand. Het geavanceerde Amerikaanse geschut wordt gebruikt om burgers in de regio’s Donetsk en Lugansk, die nu deel uitmaken van de Russische Federatie, aan te vallen en te doden. Uit betrouwbare informatie blijkt dat de HIMARS-geschutseenheden worden bediend door NAVO-huurlingen en niet door Oekraïense troepen.

De ernstige implicatie is dat de Verenigde Staten en de NAVO oorlog voeren tegen Rusland. Dit is niet langer een oorlog van indirecte steun. Het bezoek van president Biden aan Kiev deze week en het belachelijke gepraat over “het verdedigen van de werelddemocratie” tegen “Russische agressie” toont duidelijk aan dat Washington de leiding heeft over het conflict en de gevaarlijke poppenkast van de wereld.

Ruslands verklaarde doelstellingen van “denazificatie” en “demilitarisering” van het regime in Kiev zijn nog lang niet bereikt. Het eerder genoemde offensief van het door de NAVO gesteunde regime tegen de Donbass-regio in februari vorig jaar werd door de interventie van Rusland verijdeld en talloze levens werden ongetwijfeld gespaard. De waarheid is echter dat de mensen in de nieuw gevormde delen van Rusland blijven leven onder dodelijke omstandigheden die door de NAVO-as zijn opgelegd. Deze week nog werden verschillende burgers in Petrovsky bij de stad Donetsk, waaronder ambulancemedewerkers, gedood door door de NAVO gesteunde beschietingen.

De oorlog in Oekraïne is geëscaleerd tot een existentiële oorlog die Rusland zich niet kan veroorloven te verliezen. Evenzo is de investering van politiek en financieel kapitaal door Washington en zijn imperialistische bondgenoten van dien aard dat ook zij voor een existentiële uitdaging staan waarbij zij niet kunnen terugkrabbelen zonder fataal prestigeverlies.

Er zijn nauwelijks diplomatieke of politieke inspanningen om een vreedzame oplossing te vinden. China onthulde deze week een 12-punten vredesplan om het conflict in Oekraïne op te lossen, maar het plan werd door de Amerikaanse en Europese leiders snel afgewezen of ondermijnd. Het ultieme probleem is dat Washington en zijn imperialistische volgelingen streven naar een hegemoniaal nulresultaat, waarbij Rusland wordt verslagen, wat dan weer de weg vrijmaakt voor grotere ambities om China te confronteren. De Amerikaanse imperialisten zijn al goed op weg om de militaire omsingeling van China te versterken.

De oorlog in Oekraïne is eigenlijk een manifestatie van onderliggende historische krachten. Het vermeende einde van de Koude Oorlog in 1991 na de ineenstorting van de Sovjet-Unie leidde tot de daaropvolgende decennia van ongebreidelde Amerikaanse militaire wetteloosheid en straffeloosheid. De waarheid is dat de Koude Oorlog nooit eindigde. Omdat de door Amerika geleide kapitalistische oorlogsorde nooit eindigde. (En er zal nooit vrede zijn onder deze orde).

De Russische gezant bij de Verenigde Naties, Vassily Nebenzia, haalde deze week in een toespraak tot de Veiligheidsraad cijfers aan waaruit bleek dat de VS bij meer dan 250 gelegenheden illegale buitenlandse militaire interventies heeft gepleegd sinds het zogenaamde einde van de Koude Oorlog, zo’n drie decennia geleden.

China van zijn kant hekelde deze week de Verenigde Staten als de belangrijkste aanstichter van wereldconflicten en beweerde dat 80% van de buitenlandse oorlogen en vijandelijkheden te wijten zijn aan heimelijke en openlijke Amerikaanse acties.

China verklaart de oorlog aan de Verenigde Staten

Geen enkel land heeft zoveel staatsgrepen, regimewisselingen, massamoorden en moorden gepleegd als de Verenigde Staten. Het heersende regime heeft zelfs een van zijn eigen presidenten vermoord – John F Kennedy in 1963 – omdat hij de imperialistische doelstellingen in de weg stond.

In de sprookjeswereld van de westerse regeringen en media (een misleide mondiale minderheid, moet worden opgemerkt) wordt de oorlog in Oekraïne lachwekkend voorgesteld als “verdediging van democratie en vrijheid”. In werkelijkheid is Oekraïne een geldverslindende oorlogsroof geworden waarbij de westerse oorlogs- en bankindustrie kwijlt bij de winsten die worden gefaciliteerd door een corrupte kliek in Kiev. Deze week is een gruwelijke video opgedoken waarop te zien is hoe NAVO-moordenaars in uniformen een man en zijn zwangere vrouw ophangen in de regio Lugansk.

Naar schatting zijn er het afgelopen jaar tot 200.000 Oekraïense soldaten gedood, terwijl de Verenigde Naties schatten dat er ongeveer 7.200 burgers zijn omgekomen. Rusland beweert dat het probeert het aantal burgerslachtoffers tot een minimum te beperken.

De Verenigde Staten en hun NAVO-handlangers voeren een imperialistische oorlog “tot de laatste Oekraïner” en laten een nieuwe mislukte staat na, zoals ze elders hebben gedaan in onder meer Afghanistan, Irak, Libië, Somalië, Syrië en Jemen. Deze keer echter stuurt het Amerikaanse imperium aan op een oorlog tegen de kernmacht Rusland, die niet zal terugkrabbelen. Twee existentiële krachten gaan stapsgewijs de confrontatie aan. En de meeste mensen beseffen dat de Verenigde Staten en hun kapitalistische verarmende oorlogssysteem moeten worden verslagen, wil de wereld ooit in vrede kunnen leven.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Showdown in Oekraïne – Wanhopige VS wenden zich tot oorlog om hun tanende macht te behouden

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jerome
Jerome
7 dagen geleden

Het vermeende einde van de Koude Oorlog én het vermeende einde van de Soviet Unie dat gewoon verder ging onder een andere naam.
En die hypocriet Vassily Nebenzia vergeet te melden dat ook Rusland al decenia lang oorlogen voert en landen onder extreme druk zet, infiltreert in landen om de cultuur te ondermijnen, politieke tegenstanders vermoord enzovoort. Als de VS een land bombardeert dan is het terecht gruwelijk, als Putin, om een paar landen te noemen, Tsjetsjenië en Syrië tot puin bombardeert dan wordt de andere kant opgekeken door mensen die hem onvoorwaardelijk supporteren. En als Rusland beweert het aantal burgerslachtoffers tot een minimum te beperken, dan wordt dat graag voor waar aangenomen, want stel dat het een leugen zou blijken ?
Laatste nieuws : Putin openly advocated for a national digital vax pass.
The Interpreter : Immigrants will form half of Russian federation’s population in 2050.
Rusland is echt een licht in de duisternis, je zou er bijna willen gaan wonen.

Vergeet niet, wanneer twee honden vechten om een been, loopt de (((derde))) er mee heen.

Laatst bewerkt op 7 dagen geleden door Jerome
Hagar
Hagar
7 dagen geleden

Sinds de Neo-Con/CIA-Soros machtsgreep van 2014 doet de Oekraïense regering niets anders dan hun eigen bevolking in het oostelijk landsdeel beschieten en bombarderen, zogezegd omdat ze echt Russisch spreken, en niet het Oekraiense dialect, maar in realiteit om president Putin te treiteren.

Tussen 2014 en het begin van de Speciale Militaire Operatie, zijn zo 14000 weerloze burgers vermoord door de Oekie regering, plus nog enorm veel gewonden en materiële vernieling, en dat allemaal onder de goedkeurende blik en met enorme militaire steun van de Westerse demoncratien.

Nu de Russen, na alle diplomatieke middelen te hebben uitgeput, eindelijk met militaire macht hun volksgenoten ter hulp komen, schiet heel het demoncratische Westen in een Franse colère, en verklaart het de derde wereldoorlog aan Rusland.

De Russen blijven gelukkig stoïcijns kalm, en proberen met zeer nauwkeurige bombardementen de militaire structuur van de Oekraïners uit te schakelen, zodat ze de beschietingen en bombardementen op hun eigen burgers niet meer kunnen uitvoeren.
Hierbij grijpt Zelensky zijn kans om nog meer olie op het vuur te gieten: hij beschiet zijn eigen westelijke Oekie burgers met raketten, tijdens de Russische acties.
Hij vangt daarmee twee vliegen in één klap: weeral wat stomme Oekies minder, en bovendien krijgen de Russen de schuld.
Als in het slechtste geval de waarheid aan het licht komt, zeg hij gewoon: “Oeps, dat was per ongeluk.
Maar dit is nog steeds de schuld van de Russen, want als we deze oorlog niet hadden, dan was dit ongeval ook niet gebeurd!”

En de organisatie voor Nooit Aflatende Terreur en Oorlog (NATO) geeft hem volmondig gelijk, en stuurt nog meer wapens en geld.

Hahahaha!!!

Holodomor Zelensky rolt over de vloer van zijn paleis van het lachen, heen en weer tussen de stapels dollarbiljetten, Eurobiljetten en de emmers cocaine..
“Die domkoppen geloven gewoonweg alles, en ze blijven maar geld en wapens sturen.
Wat is het leven toch mooi als je de hele Westerse media en alle Westerse demoncratische politici in je zak hebt zitten”.

Henk
Henk
7 dagen geleden
Antwoord aan  Hagar

De oorlog zou je kunnen vergelijken met wat in Nederland gebeurt met de aanval op de boeren die voor het voorbeeld de blanke (christelijke) Oekraïners representeren. Die moeten weg (naar het Westen gestuurd of vermoord) om plaats te maken voor het lang geleden geplande Tri State City project. De Oekraïners moeten weg om plaats te maken voor het geplande geleden geplande Heavenly Jerusalem project. Caroline van der Plas heeft de rol van good cop, net als Putin, om oppositie te bieden aan de onderdrukkers, terwijl ze heimelijk meewerken om het plan te verwezelijken. Dit, omdat ze beiden dezelfde ‘elites’ boven hebben staan, namelijk het joodse bankierskartel en de extreem supremacistische en racistische chabbad lubavitch cult. Voor wat betreft van der Plas zit nog er de Nederlandse WEF regering tussen.

Henk
Henk
7 dagen geleden
Antwoord aan  Henk

Zucht…😖. Ik kan beter stoppen met reacties typen.

( naar het Westen gestuurd of vermoord ) slaat natuurlijk op Oekraïners en niet op de boeren.

Johan P
Johan P
7 dagen geleden

Er is momenteel helemaal geen ‘Amerikaans kapitalisme’. Wat er is, is een Amerikaans Corporatisme, wat toch echt iets heel anders is.

Verder kan de VS wel bluffen, maar hun strijdkrachten zijn in erbarmelijke staat en zijn geen partij voor Rusland of China, laat staan beide tegelijk.

De vraag is alleen of de VS uit elkaar valt in losse staten of blokken en of Mexico en/of China daar graag een brok van willen hebben of niet. Maar dat de VS in de huidige vorm niet veel langer zal bestaan is wel duidelijk. De bevolking is verdeeld; op het gebied van ras, taal, cultuur, politiek en meer.

Qvic
Qvic
7 dagen geleden
Antwoord aan  Johan P

Alle landen zijn coöperaties, tenminste alle westerse. Zodat alle westerse landen door het bankkartel bestuurd kan worden. Zij bepalen de poppetjes die in de regeringen komen en niet via de poppenkast wat we verkiezingen noemen. Zo is de facto Nederland een private coöperatie van het koningshuis, Met de bedrijfsnaam “Staat der Nederlanden” deze is in 1896 opgericht in Washington DC inc. Dus een coöperatie binnen een coöperatie. Nederland als zelfstandig land zelf is in 1940 opgehouden te bestaan en is toen een deelstaat van Duitsland geworden. In elke coöperatie moet winst gemaakt worden, dit wordt doormiddel van belastingen gedaan. De inkomsten belastingen gaan direct het land uit voor de aandeelhouders van het bankkartel. Zo kunnen alle banken geld uit het niets creëren voor nog meer winsten, maar zo verarmen de bevolkingen telkens stukje bij beetje totdat alles implodeert doordat te veel geld uit het niets is gemaakt en dat er teveel is afgeroomd door het bankkartel. Waar nu de eerste dominostenen aan het vallen zijn.