In het verleden hebben zich ook zonder menselijk ingrijpen grote klimaatveranderingen voorgedaan. Ook de zeespiegel bleef niet gespaard. Nieuwe studies bewijzen dit op indrukwekkende wijze. Zelfs zonder industrialisatie lag de zeespiegel zo’n 6000 jaar geleden tot drie meter hoger dan nu.

Het wereldklimaat is altijd onderhevig geweest aan grote temperatuurschommelingen. IJstijden worden gevolgd door warme perioden, en deze ups en downs zullen ook in de toekomst doorgaan. Dit is ook merkbaar aan het zeeniveau, dat volgens onderzoek ook aan grote schommelingen onderhevig is. Sinds 1900 is de zeespiegel volgens studies gemiddeld 1,56 mm/jaar gestegen. We hebben het dus over ongeveer 15,6 cm in een eeuw. Dat klinkt als een grote stijging, maar er zouden in het verleden veel grotere veranderingen zijn geweest, meldt Report24.

Van 9.000 tot 8.000 jaar geleden steeg de zeespiegel in de Oost-Vietnamzee bijvoorbeeld met 29 meter – van -35 m tot -6 m ten opzichte van nu. Dat is 2,9 m per eeuw of 29 mm/jaar. Van 8.000 tot 6.700 jaar geleden steeg het zeeniveau vervolgens met nog eens 7,5 meter. In die periode (6.700 tot 5.500 jaar geleden) was de zeespiegel 1,5 m hoger dan nu. Dit blijkt uit een recent gepubliceerde studie (Sequence stratigraphy and sedimentary processes since the last glacial maximum in Nha Phu Bay and adjacent shelf, central Vietnam).

Historisch bewezen enorme stijgingen

In een ander recent wetenschappelijk artikel (een proefschrift) wordt geconcludeerd dat de mondiale zeespiegel in de eeuwen vóór ongeveer 14.500 jaar geleden met 13,5 m (45 mm/jaar) zou zijn gestegen in 300 jaar en zelfs met 6,5 m (>46 mm/jaar) in 140 jaar. De zeespiegel bereikte uiteindelijk een niveau dat tot 3 m hoger lag dan nu tijdens het Holoceen. (Vergelijk ook het artikel van het wetenschappelijk tijdschrift Scinexx). Aan de kusten van Nieuw-Zeeland lag de zeespiegel gedurende een groot deel van de afgelopen 7000 jaar 1,2 tot 2,5 m hoger dan nu, alvorens in het laatste millennium te dalen tot het huidige niveau. Dit is waarschijnlijk te wijten aan het feit dat de planeet in de tussentijd een koude periode doormaakte, wat leidde tot de opbouw van gletsjers en de aangroei van de ijskappen op de poolkappen. Het is geen toeval dat door de huidige gletsjersmelt restanten van lang vervlogen tijden (zoals de beroemde gletsjermummie “Ötzi”) weer opduiken.

Kustgebieden hebben altijd gevaar gelopen

Hoewel dergelijke klimaatveranderingen in het verleden – vanuit menselijk oogpunt – altijd voor uitdagingen hebben gezorgd, heeft de menselijke beschaving zich altijd verder kunnen ontwikkelen. Ons huidige probleem met betrekking tot de stijging van de zeespiegel is vooral dat er niet langer enkele tientallen miljoenen mensen op deze planeet wonen, maar meer dan acht miljard. Honderden miljoenen van hen leven in kustgebieden, wat hen kwetsbaarder maakt voor overstromingen. Het grootste probleem is dus niet de schommeling van de zeespiegel zelf, maar het feit dat de mensheid zich voornamelijk langs de kustgebieden heeft verspreid.

Uiteindelijk blijft het duidelijk: het stijgen of dalen van de zeespiegel heeft niets te maken met het CO2-niveau in de atmosfeer in het verre verleden en dat zal ook zo blijven. De aarde heeft aanzienlijk hogere zeespiegels gekend – en even aanzienlijk lagere. De planeet Aarde is volkomen onverschillig voor de mening van mevrouw Climate Greta en de globalisten achter haar, die miljarden binnenharken met certificatenhandel.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


De “Grote Zero Carbon” samenzwering en de “Grote Reset” van het WEF

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hagar
Hagar
7 dagen geleden

De “hoogte van de zeespiegel” heeft helemaal niets te maken met het klimaat, maar hangt af van de onregelmatigheden van de vorm van de aarde.
Als de aarde een perfecte bol was, zou de aarde overal bedekt zijn met een gelijke dikte van water.
Maar omdat er in de aarde veel putten en bulten zijn, is het water samengestroomd in de putten (de zeeën), en de bulten steken boven het water uit (het droge land).
Aangezien de aarde geen vaste vorm heeft, maar langzaam steeds een beetje verandert (de beweging van de tektonische platen) stijgt de zeelijn hier een beetje, en daalt het ginder een beetje.
En dit is niet omdat het watervolume toeneemt, maar omdat de tektonische platen langzaam op en neer en zijwaarts bewegen.
Dit heeft allemaal niets met het klimaat te maken.

Marko
Marko
7 dagen geleden

Tot voor 6 000 jaar was de temperatuur op Antarctica tot + 20°C. Veel vroeger leefden er dinosaurussen, en die eten niet alleen ijs! (Bewezen door gevonden fossielen) Met de komst van de ijstijden zit Antarctica nu onder een ijskap van +/- 2 Km dikte. Een analoog verhaal in Siberië, wat de temperatuur betreft, waar men nu gigantische restanten van oerwouden (kolen en fossiele brandstoffen) vindt, en waar vroeger (tot voor duizenden jaren) mammoets (planteneters) leefden. ( men heeft o.m. nog een diepvries mammoet in het “Eeuwige” ijs gevonden in Jakoetië, Siberië.)
Men zal nog veel “global warming” nodig hebben alvorens men opnieuw subtropische wouden in Siberië en Antarctica aantreft.

Edwin Vissers
Edwin Vissers
7 dagen geleden

Ik kan het niet geloven, jullie zijn blind !

Ik kan hier een lading waarheid plaatsten over de platte aarde ,met de bijbel kan ik alles laten zien. Weet je waarom, omdat de vijand slimmer zijn dan jullie .

Jezuïeten; Heersers van het kwaadJezuïeten extreme eed van inductie(Bron)Ik beloof en verklaar verder dat ik, wanneer de gelegenheid zich voordoet, meedogenloze oorlog zal voeren, in het geheim of openlijk, tegen alle ketters, protestanten en liberalen, zoals mij is opgedragen, hen uit te roeien en uit te roeien van de hele aarde. ; en dat ik leeftijd, geslacht of conditie niet zal sparen; en dat ik deze beruchte ketters zal ophangen, verkwisten, koken, villen, wurgen en levend zal begraven, de magen en baarmoeder van hun vrouwen zal verscheuren en de hoofden van hun kinderen tegen de muren zal verpletteren, om voor altijd hun vernietigende ras te vernietigen.Dat wanneer hetzelfde niet openlijk kan worden gedaan, ik in het geheim de vergiftigde beker, het wurgkoord, het staal van de poniard of de loden kogel zal gebruiken, ongeacht de eer, rang, waardigheid of autoriteit van de persoon of personen, wat dan ook hun toestand in het leven, hetzij openbaar of privé , zoals mij op elk moment kan worden opgedragen door een vertegenwoordiger van de paus of overste van de Broederschap van het Heilig Geloof, van de Sociëteit van Jezus.Ter bevestiging daarvan draag ik hierbij mijn leven, mijn ziel en al mijn lichamelijke krachten op, en met deze dolk die ik nu ontvang, zal ik mijn naam in mijn eigen bloed schrijven als getuigenis daarvan; en mocht ik vals of verzwakt blijken te zijn in mijn vastberadenheid, mogen mijn broeders en medesoldaten van de militie van de paus mijn handen en voeten afhakken, en mijn keel van oor tot oor, mijn buik open en zwavel daarin verbrand, met alle straf die mij op aarde kan worden opgelegd en mijn ziel wordt voor altijd door demonen in een eeuwige hel gemarteld!comment image?w=600Jezuïeten; Heersers van het kwaad. Deel I Het zijn NIET de Joden, het zijn de jezuïeten!Chronologie van 500 jaar jezuïetenmisleiding en platte aardeHoe het Vaticaan de islam creëerde, door de voormalige jezuïetenpriester Alberto RiveraVolgende president? Jezuïet of jezuïet? U kiest voor Amerika?!?Trump / Ted Cruz-ticket; Illuminati en jezuïetenRidders van jezuïeten op Malta Plannen voor overname van de wereldWie leidt Amerika echt?Samenvatting over wie werkelijk alles uitvoert en controleertDe jezuïeten vermoordden JFK 53 jaar geledenDe gefabriceerde uitvinding van de Beatles, Stones, Grateful Dead en de geboorte van Rock n ‘Roll door het Tavistock Institute; Een jezuïetenbedrijfRIP Ziggy Stardust; Nog een schepping van Tavistock / Jezuïeten
De oorsprong van vaccins zal u choqueren!De jezuïet / katholieke wortels van het Amerikaanse Vaticaan hebben oorlog met Rusland veroorzaaktWO II “Hitlerisme” en de schepping daarvan door het Vaticaan en de jezuïetenHoe de rooms-katholieke kerk het eigendom van de hele wereld claimdeWie zijn zijJezuïet-opgeleide gouverneur Brown voert klimaatveranderingsconferentie in ParijsAmerikaanse presidenten en leiders gezworen en beloofd aan rooms-katholieke ridders van Malta (SMOM)Beroemde waarschuwingscitaten over het kwaad van jezuïetenObama eigendom van en geregeerd door de jezuïeten “keukenkast”Een vrouw berijdt het beest; Jezuïeten en het boek OpenbaringSecret Society eden van de jezuïeten

Qvic
Qvic
7 dagen geleden

We vergeten dat de aarde geen rondebol kan zijn, die elke 24uur om zijn as draait. Zo ook niet dat er tektonische platen bestaan. Zo ook dat er geen dampkring bestaat. Want dat zou dat betekenen dat alle natuurwetten niet bestaan. We leven alle onder een koepel op de ronde vlakke stilstaande aarde, want anders bestaat er geen atmosfeer om in te kunnen te leven. Daar de aarde veel groter is dan waar we nu in leven, we draaien langzaam tegen de klok in. Wat we nu Antarctica noemen is een ijsmuur rondom de aarde en geen geen eiland/continent. Daarom mag daar niemand zo maar even kijken. Want dan valt het planeet hoax verhaal door de mand. Een rondje aarde duurt bijna 26.000 jaar. In het noorden wordt het steeds warmer en in het zuiden steeds kouder. Daar de ijsmuur ook langzaam gewoon opschuift, zodat er andere landmassa’s en oceanen erbij komen en er zullen ook aan de andere kant weer verdwijnen. Met de astronomische klok in Praag kun je deze voortgang precies volgen.

De zogenaamde klimaat hoax speelt er mooi op in, zodat het net lijkt alsof wij mensen de schuld ervan krijgen. Omdat wij voor gelogen worden dat we op een rond draaiende bol leven. De mensen die hierin nog steeds geloven, hebben zich nooit afgevraagd hoe het mogelijk is dat dan alle natuurwetten dan niet meer kloppen.

Edwin Vissers
Edwin Vissers
5 dagen geleden

Voor wie de duimpjes omlaag heeft gedaan IQ O

comment image&f=1&nofb=1&ipt=708d43fa5f87e4c7f46e004cf94d659e8f7db64ea65ebf29501c48179ac8f448&ipo=images

renevers
renevers
5 dagen geleden

En dan is nog te bedenken dat de meeste grote steden aan rivieren liggen. Die rivieren liggen daar waar de aarde het sterkste daalt door tektoniek: dalende bekkens. De Rijn ligt bijvoorbeeld in de Rijnslenk en die daalt. Daar komt nog bij dat de gronden waarop de steden gebouwd zijn inklinken, het is sediment afgezet door die rivieren Jakarta, de Randstad en New Orleans zijn zulke steden. De grond daling door inklinking is soms 2x groter groter dan de verwachte stijging door afsmelting en uitzetting van water door hogere temperatuur in de oceaan. In totaal maakt dat dus dat dergelijke op sedimenten gebouwde steden 3x sneller zakken ten opzichte van het waterpeil in de oceaan dan verwacht. Alle platte zachte grond op aarde is grond waar water op heeft gestaan, van een rivier of van de zee en soms modder uit een vulkaan. Je kunt dus een boel polders en waterwerken als dijken verwachten in landen waar die er eerst niet waren. Als die er niet komen moet je de stad verlaten en inlands een andere bouwen. Gelukkig gaat dit proces langzaam en is er tijd genoeg om te verhuizen, je kijkt gewoon of het duurder is om dijken te leggen of te verhuizen. Grond die onder water komt wordt waardeloos, evenals de panden en andere infrastructuur, de economie zal dat proces sturen. Die polders kunnen ze bij ons komen afkijken. We konden 8000 jaar geleden nog naar Engeland lopen door wat nu de Noordzee is. Atlantis lag waarschijnlijk midden in de Noordzee. Vanaf 14000 jaar geleden aan het begin van de opwarming sinds de laatste ijstijd is het water 130 meter gestegen. Soms langzaam, soms snel en soms daalde het weer even. Wat onze politici vergeten is dat het dalen van de waterstand in de oceanen, een teken is van globale klimaat afkoeling en dat is veel erger voor de voedselproductie en de natuur dan klimaat opwarming. De Grens waar je graan kunt verbouwen verschuift dan honderden kilometers naar het zuiden en de globale landbouw productie wordt veel kleiner. Ook wordt het dan droger in het Noorden, omdat koude lucht minder vocht kan bevatten. Slecht voor de Noordelijke boeren. Onze politici zijn echter nog steeds bezig met een van de grootste Hoaxen van onze tijd, De CO2 -klimaat hoax: de megascam, die blijft geven aan de maffioze elite die er zijn geld mee verdient.

nvt
nvt
4 dagen geleden

Ik kan je verzekeren dat dit 1 grootte leugen is… Men mag graag iets (wat men denkt, moeilijk na te gaan van een feit of feiten… Zo wordt dit heel makkelijk geloofd! Maar het is niet geloofwaardig… Hoe oud was het heelal ook al wéér volgens hen? Miljoenen jaren of zo iets volgens hun evolutie theorie?! Of is ie nou plotseling nou maar 6000 jaar oud?! Dus zoveel(?) meters aan water verdwijnt?! En dus nu is de gehele aarde helemaal opgedroogd!? Waarom is dat laatste water hier dan nog telkens op aarde te zien?!… Bevat het “heelal” alléén de “menselijke aarde”? Of is ie wat groter qua de grootheid?! (allemaal sarcasme…)… Hoeveel zou temperatuur op zo’n grootte schaal qua het “heelal” alléén invloed hebben op aarde en niet op de gehele “heelal”?!…. Hoeveel onzin kunt u nog van zo veel “klimaat” onzin nog geloven?!… Och ja?! Mensen verlangen wéér naar een leven lang coma slapen inplaats van ‘be awaken’… Wat kan je daar aan doen?… Ze blijven in de media maar ook bij de mensen zelf thuis geloven in fairytales! Wanneer worden ze NOW echt eens wakker?…