De B-52 is zo oud dat hij de bijnaam Stratosaurus heeft gekregen.

De Amerikaanse strategische bommenwerper B-52H Stratofortress is waargenomen boven de Baltische Zee op een afstand van 200 kilometer van Sint-Petersburg. Er werd geoefend in het doorbreken van de Russische luchtverdediging, gevolgd door een raketlancering tegen Russische infrastructuurobjecten.

De Boeing B-52 Stratofortress is niet zomaar een vliegtuig. Het is een achtmotorige langeafstandsbommenwerper van de Amerikaanse luchtmacht die een hoogte van 15 kilometer kan bereiken. Vergeleken met deze reus lijken andere militaire vliegtuigen op mussen, meldt RT.de.

De B-52 werd eind jaren veertig ontwikkeld als kernwapendrager en de eerste vlucht vond plaats op 15 april 1952. Sinds de jaren vijftig heeft het gediend in het US Strategic Air Command als de hoeksteen van de Amerikaanse nucleaire afschrikking tijdens de Koude Oorlog tegen de Sovjet-Unie. Als gevolg hiervan werd de B-52 ontwikkeld tot de meest veelzijdige en duurzame bommenwerper van de Amerikaanse luchtmacht en wordt hij nu beschouwd als het oudste actieve straalvliegtuig ter wereld.

Het is dan ook een duidelijk signaal wanneer zo’n met symbolen beladen militair vliegtuig manoeuvres uitvoert in de directe omgeving van de Russische grens. Dat blijkt volgens Russische media uit een rapport van het FlightRadar24 -portaal.

Volgens het rapport vertrok het vliegtuig, roepnaam NOBLE61, vrijdag vanuit Polen, vloog over de Baltische staten, keerde om bij het eiland Gogland, 200 kilometer van Sint-Petersburg, en zette koers naar het Verenigd Koninkrijk.

Volgens de Russische krant Izvestia voerde de bommenwerper een trainingsvlucht uit waarin hij oefende om de raketverdediging van het noordwestelijk district van de Russische strijdkrachten te doorbreken – met als doel raket- en nucleaire aanvallen uit te voeren op militaire en infrastructuurfaciliteiten.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Alleen de NAVO of kernwapens kunnen Oekraïne redden van Rusland, zegt de Estse minister van Buitenlandse Zaken

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
charlud
charlud
15 dagen geleden

Wat een armzalige vertoning. Compleet gek geworden wanneer een land denkt dat het onoverwinnelijk is. Rusland heeft wapens waartegen het hele Westen geen antwoord hebben en dat zijn absoluut geen nucleaire wapens. Russen zijn niet gek door nucleaire wapens te gebruiken. Stuiptrekkingen van een aftakelende wereldmacht.

Dee
Dee
15 dagen geleden
Antwoord aan  charlud

Ja, maar ik vertrouw die yankees niet. Zij hebben immers die verdomde oorlog nodig als een soort van laatste redmiddel om hun afbrokkelende heerschappij te redden. Er staat heel veel op het spel en een kat in het nauw maakt rare sprongen.

Dee
Dee
15 dagen geleden
Antwoord aan  Dee

Jan Kees, ga naar huis.
Yep, wij zitten tot onze ellebogen in de historische stront.
Met dank aan de Spaanse en Portugese joden die wij met open armen binnen gehaald hebben waarmee de Gouden eeuw begon.

keizer
keizer
15 dagen geleden

per ongeluk uit de lucht schieten, ja sorry we dachten aan een aanval.

Ome jaap
Ome jaap
14 dagen geleden
Antwoord aan  keizer

Gevalletje ff Apeldoorn bellen haha

Jordy
Jordy
14 dagen geleden

Een B52 is zo ‘n verouderde dinosaurus, dat ze daar alleen maar om kunnen lachen. De hoogte van 15 km is een makkie voor zowel de huidige jagers als de luchtafweer. Daarbij is het vliegtuig sub sonisch en heeft het radarbeeld van een blauwe vinvis. Kansloos dus en niet als serieuze dreiging te nemen.