Het is verkeerd te denken dat de nederlaag van president Zelensky in Donetsk en Lugansk, in Kherson en Zaporijjia het einde van de gevechten zou kunnen betekenen. In het licht van de weerstand die Moskou heeft ondervonden bij het afdwingen van resolutie 2202 van de Veiligheidsraad, heeft president Poetin verklaard dat hij Odessa nog moet bevrijden en zich bij Transnistrië moet aansluiten.

Dit is precies waar het Pentagon sinds 2019 naar op zoek is. Het bereidt al een tweede ronde voor in Moldavië, schrijft Thierry Meyssan. Niet omdat het de Oekraïners en daarna de Moldaviërs wil verdedigen, maar omdat het zijn eigen bondgenoten wil strippen.

Mossad-cijfers, volgens «Hürseda Haber»

De cijfers van het Atlantisch Bondgenootschap, doorgegeven door de westerse persagentschappen, doen geloven dat het Oekraïense volk verenigd is en weerstand biedt dankzij de westerse wapens. De cijfers van de Mossad, gepubliceerd door de Turkse site Hürseda Haber, laten echter zien dat ze geen verband houden met de werkelijkheid.

Dit fenomeen is niet nieuw. Ik heb tijdens de oorlog in Kosovo een dagelijks bulletin geredigeerd waarin de berichten van westerse persbureaus werden gekruist met die van persbureaus in de Balkan. De NAVO heeft een lange ervaring in het liegen tegen haar burgers. Dit is geen overdrijving, maar een schaamteloze leugen. Oudere lezers zullen zich herinneren dat zij de harten van alle westerlingen wonnen, inclusief diegenen die hen verzonnen. Aan het einde van het conflict stemde de Alliantie er genereus mee in om de restanten van het Servische (toen nog “Joegoslavische”) leger terug te laten trekken onder bescherming van het Russische leger.

Tot ieders verbazing kwamen toen een aantal tanks en vliegtuigen ongeschonden uit hun ondergrondse schuilplaatsen tevoorschijn.

Tijdens een oorlog is het zeker niet mogelijk om de dingen op een slagveld nauwkeurig te weten. De legers zelf tellen hun verliezen, maar weten niet of de vermisten doden of gewonden zijn, gevangenen of voortvluchtigen. Officieren moeten altijd beslissen in de mist van de oorlog, zonder ooit over nauwkeurige statistieken te beschikken zoals in vredestijd.

Hoe dan ook, terwijl de regeringen allemaal weten dat Rusland heeft gewonnen en zal doorgaan met de bevrijding van Novorossia tot Transnistrië, doen sommigen alsof ze geloven dat het Moldavië zal binnenvallen zoals het in Oekraïne heeft gedaan. Het maakt niet uit dat Transnistrië zich na het uiteenvallen van de USSR onafhankelijk heeft verklaard, net als de Krim. Het belangrijkste is om Rusland te blijven presenteren als een veroverende tirannie die alles op zijn pad verwoest.

Transnistrië is die vallei in het rood, tussen Moldavië en Oekraïne.

Er zij aan herinnerd dat toen Moldavië zich onafhankelijk verklaarde, het de gevolgen van het Duits-Sovjet pact van 1939 als nietig erkende, met inbegrip van de aansluiting van Transnistrië bij zijn politieke entiteit [ 1 ] . Kort daarna eiste het echter het gebied op als zijn eigen grondgebied. In juni 1992 coördineerde kolonel Howard J.T. Steers, een Amerikaanse militaire inlichtingenofficier en adviseur van het Atlantisch Bondgenootschap, een militaire operatie om Transnistrië te veroveren. Hiervoor nam hij geen genoegen met het kleine Moldavische leger, maar mobiliseerde hij het Roemeense leger en talrijke Roemeense gevangenen.

Transnistrië was een kleine vallei met een microklimaat dat het tot een geheime basis had gemaakt voor het Sovjet militair-industriële complex. Het werd daarom bevolkt door zowel de oorspronkelijke bewoners als door veel families van Sovjetwetenschappers. Het werd beschermd door een kleine basis, die van het 14e Sovjetleger. De Russische president, Boris Jeltsin, weigerde Transnistrië te verdedigen, net zoals hij weigerde de Krim toe te laten tot de Russische Federatie. Het 14e leger, nu Russisch, meer dan 1.000 man, kreeg de opdracht niet in te grijpen. Maar duizenden Transnistrische vrouwen belegerden de militaire basis. De Russische soldaten schoten niet op hen, maar volgden de bevelen van president Jeltsin niet op en lieten hen binnen. Ze namen 1.000 kalasjnikovs, 1,5 miljoen munitie en 1.300 granaten mee. Het waren deze gewapende mensen die het Roemeense leger onder leiding van kolonel Steers terugduwden.

Deze nederlaag van de Atlantische Alliantie is in Europa nooit verteld. Je moet er geweest zijn om het te weten  [ 2 ]. Het trof degenen die het meemaakten zo hard dat sommigen van kant wisselden. Dit was met name het geval bij de chef van het CIA-bureau, Harold James Nicholson, die zich in de daaropvolgende maanden in dienst stelde van de Russische KGB, waarvan hij een van de belangrijkste informanten werd.
Tegenwoordig beweert Transnistrië de enige erfgenaam van de Sovjet-Unie te zijn, met behoud van haar beste praktijken zonder de autoritaire en bureaucratische aspecten ervan.

Toen de Rand Corporation de huidige oorlog in Oekraïne plande, informeerde het de vertegenwoordigers in het Congres. Dat was op 5 september 2019. Het baseerde zich op twee rapporten  [ 3 ]. Daarin legden ze uit dat het doel van de operatie zou moeten zijn om Rusland te provoceren om zich buiten zijn grenzen in te zetten, terwijl het die al niet kan verdedigen. Het is daarom noodzakelijk om het te dwingen Oekraïne en vervolgens Transnistrië binnen te komen.

We moeten begrijpen wat het Pentagon doet, niet met betrekking tot de situatie die door de westerse persbureaus wordt voorgesteld, maar met betrekking tot de plannen van de Rand Corporation, in dit geval een extra ronde om, niet Novorossia, maar Transnistria.

De Europese Unie organiseert al enkele jaren de blokkade van Transnistrië, afhankelijk van Oekraïne en Moldavië, twee staten die geen lid zijn van de EU. © Europese Unie

De Amerikaanse minister van Defensie, generaal Lloyd Austin, blijft zijn bondgenoten onder druk zetten om hun wapens en munitie op te geven totdat ze uitgeput zijn (en daarom zijn bescherming nog meer nodig hebben). Tegelijkertijd heeft hij hen gedwongen veranderingen in de manier waarop de NAVO opereert te accepteren. De NAVO kan zichzelf nu omvormen tot een “coalitie van bereidwilligen” voor operaties buiten artikel 5 (dwz niet reageren op agressie tegen een van haar leden). Dit is niets nieuws. Dat was al het geval bij de operatie tegen Libië. Destijds werden Alliantieleden die tegen de oorlog waren aan de zijlijn gehouden, terwijl anderen, zoals Qatar, ermee werden geassocieerd. Deze keer zal de NAVO handelen zonder haar eigen statuten te hoeven schenden. In de praktijk betekent dit dat de Atlantische Raad alle macht heeft verloren.

De nederlaag van Oekraïne, dat de Donbass en vier oblasten al heeft verloren, betekent niet het einde van de oorlog. Terwijl het Kremlin al heeft uitgelegd dat het Odessa nog moet bevrijden en daarmee de link met Transnistrië moet leggen, verfijnt de NAVO haar discours. Het doel is om verwarring te creëren tussen Transnistrië (bekend als de “Dnjestr Moldavische Republiek”) en Moldavië. Om vervolgens te doen geloven dat de Russische beer de laatste binnenviel.

[1« Declaratia de independenta a Republicii Moldova », Romania libera, 28 août 1991, p.8.

[2« En 1992, les États-Unis tentèrent d’écraser militairement la Transnistrie », par Thierry Meyssan, Réseau Voltaire, 17 juillet 2007.

[3Overextending and Unbalancing Russia, James Dobbins, Raphael S. Cohen, Nathan Chandler, Bryan Frederick, Edward Geist, Paul DeLuca, Forrest E. Morgan, Howard J. Shatz, Brent Williams, Rand Corporation, April 2019. Voir aussi les détails du plan dans Extending Russia : Competing from Advantageous Ground, Raphael S. Cohen, Nathan Chandler, Bryan Frederick, Edward Geist, Paul DeLuca, Forrest E. Morgan, Howard J. Shatz & Brent Williams, Rand Corporation, May 25, 2019.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


De NAVO bereidt Europa voor op deelname aan de oorlog

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Qvic
Qvic
23 dagen geleden

Maar wat is het nut ervan, dat de Rand Coöperatie Rusland indirect dwingt om ook Transnistrië (waar de grootste munitie opslag van heel Europa opgeslagen ligt, wat ooit van de Sovjet Unie was) en zo ook Novorossia met Odessa te bevrijden. Want dan is de rompstaat Oekraïne van de Zwarte zee afgesloten. Dit zal juist ten koste gaan van de toeleveringen van militair materieel voor de NAVO meer obstakels opleveren. Tevens is dan ook de corridor vanuit Roemenië/Oekraïne afgesloten. Dan moet alles via Polen komen. Om nu de oorlog uit te laten breiden door zo ook Moldavië erbij te gaan trekken en de volgende Roemenië, lijkt mij dat dit alleen meer olie op het vuur te gooien en meer mensen in de vleesmolen te laten vermalen. In de hoop dat Rusland zich verzwakt. Het lijkt er meer op dat de NAVO en Amerika willens en wetens zo ver willen door etteren, dat Rusland uiteindelijk met kernwapens gaat gooien. Om zo al het westerse falen op alle gebieden kunnen wegpoetsen.