Duitse huurders in de stad Lörrach in Zuid-Duitsland, velen van hen ouderen en nauwelijks rondkomend van een pensioen, hebben zojuist vernomen dat hun appartementscontracten op het punt staan ​​te worden beëindigd en dat ze hun huizen zullen moeten verlaten om plaats te maken voor Oekraïense vluchtelingen.

De woningbouwvereniging van de stad, die wordt geëxploiteerd door een gemeentelijke dochteronderneming, voerde aan dat ze de contracten van ongeveer 40 huurders opzegde omdat de appartementen “bijzonder geschikt” waren voor vluchtelingen. De stad is van plan de appartementen rechtstreeks aan Oekraïners te verhuren, aldus het mediakanaal Focus.

Er kunnen echter bijbedoelingen zijn, aangezien veel van de bewoners goedkope huurovereenkomsten hebben opgesloten en al tientallen jaren huurder zijn. Nieuwe contracten met Oekraïense vluchtelingen zouden de woningbouwvereniging in staat stellen om veel lucratievere contracten af ​​te sluiten, die Oekraïners zouden kunnen betalen omdat ze recht hebben op aanzienlijke sommen geld via de sociale zekerheid, meldt REMIX. Zelfs voor lokale overheden kan er vaak een motief zijn om huurders hogere huren te laten betalen, aangezien veel van het geld dat Oekraïners aan huur uitgeven, federaal geld zou zijn dat naar de schatkist van de stad gaat.

Duitsland: Bejaard echtpaar moet appartement verlaten voor “vluchtelingen”

Een 81-jarige bewoner sprak met de Basler Zeitung en betreurde de situatie waarmee hij nu wordt geconfronteerd.

“Waar moet ik met mijn pensioen van 1000 euro een betaalbaar appartement vinden?” vroeg hij. Zijn huidige huur is minder dan 400 euro, wat aan het eind van de maand nog steeds niet veel is. Maar door de stijgende huurprijzen in het hele land en een huisvestingscrisis die wordt aangewakkerd door massale immigratie, worden veel ouderen die van een pensioen moeten rondkomen, weggeconcurreerd.

Een andere huurder, de 61-jarige Carmen Knoll, zei geschokt te zijn en voegde eraan toe: “Ik woon hier al 30 jaar, krijg slechts € 600 aan basisverzekering en pensioen, en betaal ongeveer € 375 koud (prijs van huur zonder verwarming). en elektriciteit). Een hogere huur kan ik niet betalen.”

De woningbouwvereniging claimt dat er nieuwe woningen beschikbaar komen voor de huurders in de stad met ruim 40.000 inwoners. Het is echter onduidelijk waarom de woningen niet “geschikt” waren voor de reeds bestaande huurders. Het is ook onduidelijk waarom de Oekraïense vluchtelingen niet in de nieuwe huisvesting zouden worden geplaatst die de woningbouwvereniging beweert te kunnen vinden voor de oude huurders.

Manaf Hassan schrijft op Twitter: “Dat is geen nep. Bewoners in Lörrach moeten appartementen voor (Oekraïense) vluchtelingen ontruimen. Wat is er van dit land geworden? Wat zijn deze oplossingen?”

Intimidatie tactiek

De brief is mogelijk als intimidatietactiek naar de huurders gestuurd. De woningbouwvereniging zegt tegen huurders dat ze elkaar moeten ontmoeten voor “één-op-één-gesprekken” om de kwestie te bespreken, en volgens Junge Freiheit wordt deze praktijk vaak gebruikt door verhuurders om huurders te dwingen hun rechten op te geven, wat vooral effectief is tegen oudere personen. Relevant is ook dat de woningbouwvereniging de opzeggingen nog niet officieel heeft aangekondigd, maar lijkt te wachten op deze gesprekken om verder te gaan met haar plannen.

Sommige oudere huurders, zoals de 78-jarige Klaus Kichling, kampen al met ernstige gezondheidsproblemen. Kichling leed zelfs een paar jaar geleden aan een beroerte.

‘Deze brief is voor mij een vroege doodsaankondiging,’ zei hij. Hij zei dat hij niet geloofde dat de beloofde “individuele oplossingen” voor hem zullen werken.

Hoewel de woningstichting vervangende appartementen belooft, is het onduidelijk waar die komen te liggen of in welke staat ze zullen verkeren. Sterker nog, in de brief wordt vage taal gebruikt als ‘behoeftegerichte’ en ‘betaalbare’ appartementen, maar het is onduidelijk wat deze voorwaarden zullen daadwerkelijk leiden tot boze en bange huurders.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Duitsland vraagt inwoners om hun huizen beschikbaar te stellen voor ‘asielzoekers’

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
John
John
26 dagen geleden

Ik zou de tent afbranden.
Ik geen woning, maar de “migranten” ook niet.

Durachuk
Durachuk
26 dagen geleden
Antwoord aan  John

En zo is het maar net, laat die rode haan maar kraaien.
Ik heb nog wel plek voor mensen die een onderkomen zoeken op voorwaarde dat je anti wef en anti woke bent en nog de oude Hollandse normen en waarden hebt.

Matt
26 dagen geleden
Antwoord aan  John

Dat is het meest foute wat je kunt doen. De verzekering betaald uit (ik ga er van uit dat in Duitsland ook een brandverzekering verplicht is) en er wordt een splinternieuwe woning gebouwd met een huurprijs die zowat het dubbele is van de oude prijs. Je speelt de woningverhuurder dus in de kaart.

Vilseledd
Vilseledd
20 dagen geleden
Antwoord aan  John

Precies, als je dakloos bent, heb je toch niks meer verliezen.