Rantsoenering van benzine, huishoudelijke energie en vlees zoals in de Tweede Wereldoorlog zou kunnen helpen om de klimaatverandering te bestrijden, zo hebben Britse wetenschappers aanbevolen.

Onderzoekers uit Leeds zeiden dat rantsoenering landen zou helpen hun koolstofuitstoot “snel en eerlijk” te verminderen, ook al wordt het vaak gezien als een “onsmakelijke” optie.

The Times:

De onderzoekers maakten een vergelijking met de noodzaak om de consumptie van bepaalde goederen te beperken omdat deze tijdens de oorlog schaarser werden, en merkten op dat het idee om dit te bereiken door belastingen te verhogen in de jaren veertig werd verworpen omdat “het effect van belastingverhogingen langzaam en oneerlijk zou zijn”. Hun studie, gepubliceerd in het tijdschrift Ethics, Policy & Environment, merkte op: “Rantsoenering is verwaarloosd als een beleidsoptie om klimaatverandering tegen te gaan.”

De studie voegde eraan toe dat rantsoenering tijdens het conflict in Groot-Brittannië algemeen aanvaard was, en legde uit: “Zolang er schaarste was, werd rantsoenering geaccepteerd, zelfs toegejuicht of geëist.”

Pas in 1954, negen jaar na het einde van de oorlog, kwam er een einde aan de rantsoenering in Groot-Brittannië.

De onderzoekers zeiden: “Rantsoenering wordt vaak gezien als onaantrekkelijk en daarom geen haalbare optie voor beleidsmakers. Het is belangrijk te benadrukken dat dit niet het geval was voor veel van degenen die rantsoenering hadden meegemaakt. Het is belangrijk het verschil te benadrukken tussen de rantsoenering zelf en de schaarste waarop de rantsoenering een antwoord was. Natuurlijk verwelkomden de mensen het einde van de rantsoenering, maar ze vierden eigenlijk het einde van de schaarste en het feit dat rantsoenering niet langer nodig was.”

In het artikel wordt echter opgemerkt dat mensen “rantsoenering niet accepteren wanneer er een overvloed aan middelen beschikbaar is”. De onderzoekers stellen dat, als eerste stap, regeringen sectoren zoals de olie-industrie zouden moeten reguleren, waarbij de invoer van fossiele brandstoffen in bepaalde gebieden zou worden “verboden of beperkt”. Hierdoor zou een schaarste aan fossiele brandstoffen ontstaan, waarna rantsoenering zou worden ingevoerd om “de schaarste te beheersen”, aldus de onderzoekers.

Ooh, dus daar waren die sancties tegen Rusland voor bedoeld .. Om de energietoevoer schaars te maken.

In een persbericht bij de studie wordt opgemerkt: “Regeringen zouden specifiek geselecteerde goederen kunnen rantsoeneren, zoals vluchten, benzine, huishoudelijke energie of zelfs vlees of kleding. Het document voegt eraan toe: “Regeringen zouden het aantal langeafstandsvluchten kunnen beperken die een individu in een jaar kan maken of ze zouden de hoeveelheid benzine kunnen beperken die iemand in een maand kan kopen.”

Een alternatieve methode is de “modernisering van de rantsoenering met koolstofkaarten, zoals bankkaarten, om je koolstofuitstoot bij te houden in plaats van rantsoenkaarten”, voegt de studie eraan toe. De onderzoekers bevelen aan dat mensen hun koolstofrechten niet mogen verhandelen of verkopen: “Het is haalbaar dat regelingen op basis van emissierechten kunnen bestaan met niet-verhandelbare emissierechten.”

Geen zorgen, is al aan gedacht:

Wéér blijkt een complottheorie waarheid: ING, ABN-AMRO en RABO pleiten voor een CO2-budget

Dr. Nathan Wood – mede-hoofdauteur van de studie, die werkzaam was bij het onderzoeksinstituut voor duurzaamheid van de Universiteit van Leeds en nu een postdoctoraal fellow is bij het consortium voor eerlijke energie van de Universiteit Utrecht – zei: “Het concept van rantsoenering zou kunnen helpen, niet alleen bij de beperking van de klimaatverandering, maar ook in verband met allerlei andere sociale en politieke kwesties – zoals de huidige energiecrisis.”

Dr. Rob Lawlor, zijn mede-hoofdauteur en docent aan het interdisciplinaire centrum voor toegepaste ethiek in Leeds, zei: “Er is een grens aan hoeveel we kunnen uitstoten als we de catastrofale gevolgen van klimaatverandering willen beperken. In die zin is de schaarste zeer reëel.”


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Great Reset: Poolse hoofdstad overweegt reizen, vlees en zuivel te rantsoeneren

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
John
John
1 maand geleden

“Zou kunnen helpen…” Dus dat gaan ze zeker doen.
Hoe lang? Zo lang je leeft.
Als het straks niet warmer wordt heeft het geholpen.
Als het wel warmer wordt heeft het ook geholpen, want “als we niks hadden gedaan was het nu nog heel veel warmer geweest”.

Albatros
Albatros
1 maand geleden
Antwoord aan  John

Spijker op zijn kop. Zo gaat het
Misselijk wordt je inmiddels van al die zogenaamde feitelijke aannames.

Jerome
Jerome
1 maand geleden

Er wordt helemaal niets onderzocht door wetenschappers, maar van bovenaf opdracht gegeven dat ze een bepaalde kaart nú moeten trekken. Vervolgens is het de taak van de politiek en de mainstream hoernalisten om het te verkopen aan de sheeple.

Koen
Koen
24 dagen geleden

CO2 wordt dus nog altijd beschouwd als oorzaak voor klimaatverandering ? Grote leugen. Niet alleen is CO2 erg schaars, bovendien is het een zwak broeikasgas. Effect op de globale temperatuur is verwaarloosbaar. Daarentegen, CO2 is de motor van het leven, ALLE leven op aarde. Hoe meer CO2, hoe meer leven.

Dus de strijd tegen CO2 is in feite een strijd tegen het leven: een satanisch plan.