Tijdens de bijeenkomst van de ministers van Defensie van de contactgroep Oekraïne van het Pentagon in het “Ramstein”-formaat in Brussel op 14 januari is geen belangrijke mededeling gedaan over de levering van offensieve wapens aan Kiev.

Maar de Amerikaanse president Joe Biden wordt begin volgende week in Polen verwacht en heeft mogelijk nog een persoonlijke ontmoeting met de Oekraïense president Vladimir Zelensky. Biden wil waarschijnlijk een spetterende indruk maken voordat hij zich kandidaat stelt voor de presidentsverkiezingen van 2024, meldt Indian Punchline.

De regering-Biden hoopt Duitsland naar het oorlogsfront in Oekraïne te duwen, maar de ontmoeting in Brussel liep op niets uit. Later had de persconferentie van de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin een sfeer van leegte, van leeghoofdigheid, zonder inhoud.

Tegen deze troebele achtergrond kon secretaris-generaal van de NAVO Jens Stoltenberg alleen maar zeggen dat de levering van militaire vliegtuigen aan Oekraïne wordt besproken, maar dat dit geen urgent probleem is. Volgens hem is het huidige conflict een “gevecht om logistiek” en munitie, zodat het bondgenootschap Oekraïne niet zozeer van nieuwe wapens moet voorzien, maar er vooral voor moet zorgen dat alles wat al geleverd is werkt. Stoltenberg benadrukte dat de beloften met betrekking tot Duitse Marder infanteriegevechtsvoertuigen, de Amerikaanse Bradley en de Duitse Leopard 2 tanks moeten worden nagekomen.

De grootste aankondiging van Austin op dinsdag betrof een besluit van de Noorse regering om de komende vijf jaar 7,5 miljard euro aan militaire en civiele bijstand aan Oekraïne te verlenen. Hij noemde het “een zeer belangrijke toezegging”.

Austin deed alsof het nooit bij hem opkwam waarom Noorwegen zo’n groots gebaar maakt, dat in werkelijkheid een pathetische daad van boetedoening is voor het vernietigen van de Nord Stream gaspijpleidingen. Daarin zit een verhaal.

Natuurlijk werd tijdens de bijeenkomst in Ramstein niet gesproken over het bombshell rapport van Seymour Hersh, een onderzoeksjournalist met een staat van dienst in het breken van grote verhalen, over hoe de VS de Nord Stream gaspijpleidingen van Duitsland reduceerden tot “een stuk metaal op de bodem van de zee” – om de onsterfelijke woorden van Victoria Nuland, de Amerikaanse staatssecretaris, te gebruiken – terwijl het conflict in Oekraïne woedde.

Volgens de bron van Hersh kwam de beslissing om de pijpleiding te saboteren rechtstreeks van president Biden en ging het daaropvolgende topgeheime debat binnen de Amerikaanse regering, dat ongeveer 9 maanden duurde, over hoe het doel te bereiken zonder gepakt te worden.

Hersh’s verslag van 8 februari onthulde dat het de Noorse marine was die uiteindelijk de optimale locatie vond voor het opblazen van de Nord Stream 1 en 2 pijpleidingen. Zo liet op 26 september 2022 een P8 surveillancevliegtuig van de Noorse marine tijdens een schijnbaar routinevlucht een sonarboei vallen, waardoor krachtige C4-explosieven die op de pijpleidingen waren geplant, werden geactiveerd.

Hersh heeft sindsdien aan de Duitse krant Berliner Zeitung uitgelegd dat Noorwegen bijzonder geïnteresseerd was in het succesvol uitvoeren van het complot tegen de Nord Stream pijpleidingen.

In zijn woorden: “Noorwegen was geïnteresseerd in inkomstengroei, en dus in het vergroten van het volume van zijn energieleveringen aan de EU, aan hetzelfde Duitsland. En wat zien we na de missie? Noorwegen heeft het gehaald. Zijn (energie)export groeide tegen de achtergrond van aanzienlijke vijandigheid tegenover Rusland.”

Noorwegen werd aangetrokken tot het sabotageproject van Biden als een vlieg naar de honingpot, omdat het fabelachtige financiële voordelen kon behalen als het het Amerikaanse leger hielp de Nord Stream-pijpleidingen in de buurt van Deense wateren te vernietigen, en Rusland te vervangen als de belangrijkste bron van pijplijn aardgas voor Duitsland.

Olie- en gasleverancier Noorwegen blokkeert reparaties aan Nord Stream

Noorwegen heeft zeker een slag geslagen. De buit wordt geschat op meer dan 100 miljard dollar tot nu toe! Noorwegen leverde 33 procent van de Duitse gasbehoefte in 2022 en is daarmee de grootste leverancier van het land.

Deskundigen schatten dat “de positie van Noorwegen als belangrijke energieleverancier voor Duitsland de komende jaren verder zal toenemen, onder meer door de ingebruikname van nieuwe Arctische velden en nieuwe ontdekkingen boven de poolcirkel… Een grotere productie boven de poolcirkel, afkomstig van het Irpa-veld 340 km ten westen van Bodø, dat in 2026 online moet komen, en nieuwe ontdekkingen in de Barentszzee, waaronder een vondst in 2022 naast Goliat, zullen essentieel zijn om de piekproductie te handhaven.

“Nu Duitsland grotendeels is afgesloten van Russisch gas via pijpleidingen, blijft de deur voor Noorwegen open om zijn marktaandeel verder uit te breiden en zich te vestigen als de belangrijkste gasleverancier van het land.”

Ironisch genoeg beweerde de Noorse premier Jonas Gahr Støre tijdens een gezamenlijke persconferentie met de Duitse bondskanselier Olaf Scholz in augustus 2022 dat “Noorwegen zoveel mogelijk gas aan Duitsland levert”. Wat hij Scholz natuurlijk niet vertelde, was dat Noorwegen op het punt stond een project uit te voeren om Duitsland, Europa’s grootste aardgasverbruiker, zeer binnenkort om te vormen tot een markt voor eigen gebruik. Noorwegen blies de Nord Stream-pijpleidingen slechts een maand later, op 22 september, op.

Noorwegen is nu zijn imago aan het oppoetsen als een rijk land dat in staat is om de melk van menselijke goedheid te geven, en dat royaal 7,5 miljard euro (van de meevaller van 100 miljard dollar van de Duitse buit) deelt met Oekraïne. En Austin kondigt dit aan als een groots gebaar om de Russische “agressie” te dwarsbomen!

Deze smerige pantomime ontlokt een ongelovige zucht. Men kan niet anders dan medelijden hebben met de Duitse natie, die in deze tumultueuze tijden is opgezadeld met een middelmatige regering van onervaren, dubieuze politici die de kernbelangen van hun land niet durven verdedigen tegen de Amerikaanse intimidatie.

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov had gelijk toen hij voor het eerst uitvoerig sprak over de Nord Stream pijpleidingen en het artikel van Seymour Hersh tijdens een werkvergadering op 15 februari met hoofden van in Rusland geaccrediteerde buitenlandse mediabureaus:

“Het belangrijkste doel was te voorkomen dat Duitsland zich op energiegebied comfortabel zou voelen en gas zou ontvangen via deze twee pijpleidingen, die werden gefinancierd door bedrijven in Rusland, Duitsland, Oostenrijk en Italië… Duitsland is niet simpelweg vernederd; het is op zijn plaats gezet als satelliet van de Verenigde Staten…”

Noorwegen is niet te beroerd om een klein deel van zijn buit van NAVO-partner Duitsland weg te geven. Misschien is het een daad van boetedoening voor een duivelse misdaad tegen een buur en bondgenoot. Misschien spoorde het Biden-team Noorwegen aan zijn geloofsbrieven als barmhartige Samaritaan op te poetsen. En Austin prees het als een solide resultaat van de Ramstein bijeenkomst in Brussel.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


‘Amerikaanse troepen moeten zich terugtrekken’ als ze betrokken zijn bij sabotage Duitse pijpleiding

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Qvic
Qvic
1 maand geleden

Zolang het gehoorzame volk de orders van de staat stipt blijft opvolgen, zijn ze niet alleen medeplichtig, zij slopen zelf hun eigen landen zonder dat zij het zelf beseffen. 99,999999% van de mensheid verkiest geld altijd boven al zijn andere prioriteiten, het maakt ze blind voor de rest essentiële zaken. Het zijn net zo slecht als hun meesters, voor geld slachten zij ook alles en iedereen af.

Okidoki
Okidoki
27 dagen geleden
Antwoord aan  Qvic

Ik leeft mijn eigen leven en volg de overheden niet. Ze laten mij niet met rust, wat maakt mij daar medeplichtig aan?? als of het zin heeft om geen belastingen te betalen en in het gevang te zitten.
Houd op met dit narcissistic gezwets…