Voor veel analisten en waarnemers is dit al jaren een feit. Voor grote delen van de media en de politiek een argument van de “Poetin-Versteher” of onderdeel van complottheorieën. Nu is de officiële bevestiging gekomen van het NAVO-hoofdkwartier. Volgens deze werden “gevechtstroepen” al in 2016 “vastgesteld”.

De officiële taal- en denkwijze van de plaatselijke politiek en mediawereld beweert onwrikbaar en afwijzend tegenover elk tegenargument dat de oorlog in Oekraïne op 24 februari 2022 is begonnen. De hele voorgeschiedenis van een voortdurend dynamisch conflict tussen de NAVO en Rusland kan niet worden ontkend. De critici van deze voorstelling van zaken, d.w.z. de perceptie van een al jaren smeulend oorlogsconflict, werden echter al heel snel verdacht van ongepaste, dus opzichtige geschiedvervalsing en misdadige sympathie voor Rusland tot 13 februari 2023, meldt RT.de.

Tijdens de persconferentie op het NAVO-hoofdkwartier op 13 februari liet secretaris-generaal Jens Stoltenberg zelf de journalisten rechtop zitten en kennis nemen van een officiële datumcorrectie met betrekking tot het begin van oorlogszuchtige gebeurtenissen in Oekraïne. Een verslaggever van Associated Press vroeg de secretaris-generaal hoe, na een jaar van recente gebeurtenissen in Oekraïne, de huidige oorlog “de NAVO en uw (Stoltenbergs) werk in het bijzonder had veranderd” (min. 28:19). De letterlijke uitleg was:

“In één opzicht is de NAVO niet veranderd. Het liet gewoon zien hoe belangrijk de NAVO is. Sterker nog, sinds 2014 heeft de NAVO de grootste versterking van de collectieve verdediging sinds een generatie doorgevoerd, omdat de oorlog niet in februari vorig jaar begon. . Het begon in 2014.”

Vanaf nu geen complottheorie meer, NAVO-secretaris-generaal Stoltenberg: “Hoe belangrijk was het dat de NAVO sinds 2014 de grootste versterking van onze hele defensie in een generatie heeft doorgevoerd. Want de oorlog is niet afgelopen februari begonnen, maar in 2014.”

Dit feit, dat nu is bevestigd, zou “hebben geleid tot een alomvattende aanpassing van ons bondgenootschap, met een grotere paraatheid van de strijdkrachten, met een grotere aanwezigheid in het oostelijke deel van het bondgenootschap, met meer oefeningen”, vervolgde Stoltenberg in zijn uitleg van activiteiten aan de oostflank van de NAVO. Als een zogenaamd positief neveneffect van de gecombineerde activiteiten van de militaire alliantie in Oekraïne, voegde het hoofd van de NAVO eraan toe:

“En voor het eerst in vele, vele jaren zijn alle bondgenoten begonnen met het verhogen van hun defensie-uitgaven.”

Met het begin van de gebeurtenissen vanaf 24 februari zou de NAVO-alliantie onmiddellijk hebben besloten “onze aanwezigheid te vergroten” om deze “versterkte aanwezigheid die we de afgelopen jaren al hebben geïmplementeerd” op te bouwen. Er volgde nog een bevestiging:

“We hebben de gevechtstroepen in 2016 opgericht.”

De “invasie was geen verrassing”, vervolgde Stoltenberg. De gebeurtenissen waren “voorzienbaar”, dus de NAVO “zou voorbereid zijn toen het gebeurde”.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Jens Stoltenberg gaf vorig jaar ook al een keer toe dat de NAVO zich al sinds 2014 voorbereidt op oorlog met Rusland.

Misschien dat er daarom geruchten gaan dat Mark Rutte Stoltenberg op zal volgen; Rutte zal nooit de fout maken per ongeluk de waarheid te zeggen, daar is hij niet toe in staat. Hij zegt gewoon dat hij het zich niet herinnert.

NAVO geeft toe dat het zich al sinds 2014 voorbereidt op oorlog met Rusland

5 3 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hagar
Hagar
1 maand geleden

De organisatie voor Nooit Aflatende Terreur en Oorlog (NATO) voelt zich zo zelfzeker, dat ze hun schijnheilige masker laten vallen en gewoon de waarheid zeggen: de NATO is de agressor, niet Rusland.

Marko
Marko
1 maand geleden
Antwoord aan  Hagar

Nato kan niet overleven zonder oorlog, en heeft nu het grootste huurlingen leger, het oekraeïns leger, in de oorlog tegen Rusland ingezet.