klik voor groter

De roekeloze oorlogszuchtige ambities van de westerse mogendheden kennen geen grenzen. Net zoals Washington en zijn imperiale volgelingen in de NAVO-as de oorlog in Oekraïne tegen Rusland met de grootst mogelijke waanzin laten escaleren, gaan de westerse machthebbers ook door met het uitlokken van provocaties en dreigementen tegenover China. Het psychopathische gedrag van de collectieve westerse zogenaamde leiders toont zonder twijfel aan dat het Oekraïne-conflict slechts één slagveld is in een grotere mondiale confrontatie.

Deze week maakte de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin een rondreis door Oost-Azië, waar hij opschepte over de coördinatie van de nucleaire strijdkrachten met Zuid-Korea en Japan in een provocerende en baldadige krachtmeting met China (onder het mom van het verzet tegen Noord-Korea). Austin herhaalde ongegronde propaganda-uitspraken waarin hij China ervan beschuldigde de veiligheid op het Aziatisch-Pacifisch halfrond te bedreigen. De stoutmoedige omkering van de werkelijkheid verdraait het feit dat het de Verenigde Staten en hun bondgenoten zijn die de regio militariseren met oorlogsschepen en raketten. Deze week nog kondigden de VS de opening aan van vier nieuwe militaire bases op de Filippijnen met het uitdrukkelijke doel een toekomstige oorlog tegen China te lanceren, meldt Strategic Culture.

Samen met het hoofd van het Pentagon maakte ook het civiele hoofd van het NAVO-bondgenootschap, Jens Stoltenberg, een rondreis door Oost-Azië, waar hij waarschuwde dat Rusland en China een bedreiging vormen voor de internationale vrede en veiligheid. Stoltenberg beweerde dat als Rusland niet wordt verslagen in Oekraïne, China het volgende probleem zal zijn. Hij drong er bij Zuid-Korea en Japan op aan om samen met de NAVO de confrontatie met Rusland en China aan te gaan.

In een toespraak in Tokio zei Stoltenberg: “Wat vandaag in Europa gebeurt, kan morgen in Oost-Azië gebeuren. China is niet de tegenstander van de NAVO. Maar zijn groeiende assertiviteit en dwangbeleid hebben gevolgen. Voor uw veiligheid in de Indo-Pacific en de onze in de Euro-Atlantische. We moeten samenwerken om ze aan te pakken. Beijing bouwt zijn strijdkrachten, inclusief kernwapens, aanzienlijk op, zonder enige transparantie. Het probeert controle te krijgen over de Zuid-Chinese Zee en bedreigt Taiwan.”

Deze week werden Rusland en China dus in het openbaar als een gemeenschappelijke vijand beschouwd die, zo beweren de westerse mogendheden, militair moet worden aangepakt door de Verenigde Staten en hun NAVO-volgelingen. Het verslaan van Rusland is een opmaat tot het verslaan van China, aldus de Westerse mogendheden.

De waanzinnige oorlogsdrift van de westerse imperialisten heeft een wereldwijde dimensie gekregen. Amerikaanse militaire bevelhebbers waarschuwen openlijk dat een oorlog met China nog maar twee jaar op zich laat wachten, en dat terwijl de NAVO-machten momenteel een gevaarlijk explosieve oorlog voeren tegen Rusland in Oekraïne.

Topgeneraal van het Amerikaanse Korps Mariniers in Japan zegt dat het Amerikaanse leger in de Stille Oceaan “het theater opzet” voor een toekomstige oorlog met China, vergelijkbaar met hoe het “het theater opzette” in Oekraïne na 2014

Deze ongelooflijke uitbraak van psychopathie onder Amerikaanse en Europese elites houdt rechtstreeks verband met ten minste twee historische ontwikkelingen. Ten eerste is er een systemische ineenstorting van de westerse kapitalistische economieën. Wijdverspreide endemische armoede en toenemende publieke onrust stellen het conventionele gezag van de westerse regeringen, die vastzitten in een mislukt doodlopend beleid, zwaar op de proef. Deze empirische wanhoop van de heersende elite om sociale ineenstorting en revolutie te voorkomen – “turen naar de afgrond” zoals onze columnist Alistair Crooke deze week uitlegt – uit zich in de eeuwenoude toevlucht tot militarisme en oorlog als een manier om diepgewortelde en onoplosbare tegenstellingen in het kapitalistische systeem op te lossen.

Ten tweede zijn de westerse mogendheden erop gebrand te voorkomen dat er een multipolaire internationale orde ontstaat die hun vroegere mondiale dominantie verdringt. In een interview voor Strategic Culture Foundation presenteerde Pepe Escobar deze week een analyse in grote lijnen van de redenen waarom de VS en de bijbehorende cabal van westerse machthebbers de oorlog in Oekraïne tegen Rusland doordrukken. Het gaat er allemaal om te proberen de falende, door de VS geleide unipolaire wereldorde te ondersteunen, die failliet en corrupt is door tientallen jaren criminele imperialistische oorlogsvoering. Rusland, China en andere landen uit het Zuiden van de wereld die een opkomende multipolaire orde onderschrijven die gebaseerd is op internationaal recht, gelijkheid, samenwerking en gemeenschappelijke veiligheid, zijn onverenigbaar met de suprematie van de VS.

Dit is wat er werkelijk op het spel staat in het jarenlange militaire conflict in Oekraïne. Dit is niet slechts een geïsoleerde oorlog die te maken heeft met de “verdediging van de democratie en vrijheid” van Oekraïne, zoals de westerse media absurd confabuleren. Het joodse-naziregime in Kiev is sinds de door de CIA gesteunde coup in 2014 doelbewust opgebouwd met het strategische doel om na acht jaar agressie met lage intensiteit tegen de Donbass en de Krim uiteindelijk de confrontatie met Rusland aan te gaan.

Maar na Rusland, als het zou worden verslagen, is China het volgende doelwit in een geostrategische zet van de westerse mogendheden om hegemoniale controle te krijgen over het Euraziatisch halfrond. De imperiale vertegenwoordigers van de VS en de NAVO maken de inzet duidelijker dan ooit met hun eigen arrogante woorden.

Het failliete kapitalistische Westen kan niet anders dan kwijlen bij het vooruitzicht om de enorme natuurlijke rijkdommen van Rusland te veroveren en de neokoloniale controle over China te verwerven in een volgende zogenaamde eeuw van schande. Eurazië is de sleutel tot wereldwijde dominantie, zoals Westerse imperiale planners al lang hebben opgemerkt.

Dit jaar belooft een belangrijk keerpunt in de wereldgeschiedenis te worden.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


De NAVO heeft zowel Rusland als China de oorlog verklaard en dreigt met een nucleaire aanval

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Angie
Angie
1 maand geleden

De globalistische, corrupte toplaag vd VS moet verwijderd worden en daarna geëxecuteerd. Zij zijn verantwoordelijk voor zoveel ellende.

Hagar
Hagar
1 maand geleden

David Duke en Patrick Slattery praten over de belachelijke komedie rond de Chinese weerballon, en over wie de echte drijvende kracht is achter de Amerikaanse oorlogsdrift: veel info samen in één podcast:

[audio src="https://renseradioarchives.com/archives/dduke/020623.mp3" /]

Alle podcasts van David Duke:

https://renseradioarchives.com/dduke/

Doet er niet meer toe
Doet er niet meer toe
1 maand geleden

Het is de vraag hoelang de vn, de wereld gezondheidsoranisatie, de wereldbank, imf nog geaccepteerd blijven, het zijn ten slotte allemaal trekpoppen van de VS en zijn olichargen. Deze instellingen hebben niets te maken met democratie, gezondheid, vertegenwoordiging van lidstaten. De vn heeft tot de dag van vandaag geen enkele oorlog voorkomen, dus wat is hun nut? Waarom zullen Rusland, China, India, zuid Amerika, Afrika hier nog tijd aan verspillen. Het wordt tijd voor een nieuwe VN, Los van olichargen en te dominante landen.

Qvic
Qvic
1 maand geleden

De VN, WHO, IMF, de Wereldbank zijn producten van de Rothschilds, het zijn private ondernemingen. Die weer een onderdeel zijn van de BIS bank in Bazel Zwitserland waar alle centrale banken over de wereld onder vallen, die op zijn beurt weer onderdeel uitmaakt van de cabal uit Italië en het Vaticaan. Waar de headfondsen Blackrock en Vangard. Waar de aandeelhouders veelal koningshuizen zijn en de Deep State. Daar het westen failliet is, worden zo deze voor het karretje gespannen, om de wereld te veroveren. Om zo vanuit de VN en de WHO iedereen te onderwerpen, te vaccineren en de wereld orde uit te roepen met 1 regering in 2030.

It's me
It's me
1 maand geleden

Russia and China please destroy us, I’m living in the Netherlands and hoping that Russia and China teach us a lesson that we never will forget, and don’t forget to destroy Israël and the USA completely, many thanks 🙏