Een nieuwe onbevestigde video toont aan dat de Oekraïense strijdkrachten chemische wapens inzetten tegen Russische soldaten.

Een video, geplaatst door de populaire pro-Rusland Twitter gebruiker Donbass Devushka, lijkt een Russische soldaat te tonen die in onvrijwillige stuiptrekkingen en verdrinking vervalt nadat hij is geraakt met wat een chemisch gas lijkt te zijn, meldt Andrew White.

“Oekraïners laten naar verluidt chemische wapens vallen op Russische soldaten. Ongestrafte oorlogsmisdaad”, aldus een tweet met de video.

Waarschuwing: Grafische inhoud

In dezelfde thread belicht Devushka een aparte tweet met een video die oorspronkelijk is geplaatst door de Oekraïense militaire blogger Yuriy Madyar en die een voorraad Oekraïense “chemische munitie” lijkt te onthullen die door drones zou worden ingezet tegen Russische troepen.

“De Oekraïense ‘militaire blogger’ Yuriy Madyar plaatste een video die chemische munitie toont en ‘hintte’ dat de Strijdkrachten van Oekraïne zich voorbereidden op het gebruik van door drones geleverde chemische wapens [sic] in Bakhmut,” schreef gebruiker @namelss_cynic.

In een andere video in Devushka’s thread is te zien hoe mannen die tot het Oekraïense leger lijken te behoren de drones en chemische wapens configureren.

Volgens de gebruiker die de video plaatste, @rybar_en, maken de mannen in de video deel uit van een “luchtverkenningsgroep” die bekend staat als “Magyar’s Birds,” onder leiding van de Oekraïense militaire leider “Magyar,” Robert Iosifovich Brovdi.

“De beelden tonen Oekraïense strijders die kleine drones voorbereiden die zijn ontworpen om zeer interessante zelfgemaakte munitie te droppen, die zeer waarschijnlijk is uitgerust met chemische wapens,” schreef Rybar in een aparte tweet.

Volgens Rybar lijken de in Magyars video waargenomen granaatbussen zelfgemaakte, 700 gram wegende, dunwandige cilinders te zijn.

“De hoofdlont lijkt minder op een geaccumuleerd detonatieapparaat en meer op een apparaat voor het mengen of verstuiven van chemicaliën,” schreef Rybar, die opmerkte dat de opslag van de hulzen in een koelkast er waarschijnlijk op wijst dat het chemische wapens zijn die gekoeld worden om “de thermische uitzetting van de substantie te voorkomen, die de hermetische afsluiting van de huls zou doorbreken. Gewone hulzen worden niet opgeslagen in een koelkast”.

Het gebruik van chemische wapens is verboden door de Conventie van Genève en geclassificeerd als oorlogsmisdaad.

Als dit geval wordt bevestigd, zou het niet de eerste keer zijn dat de Oekraïense strijdkrachten worden beschuldigd van oorlogsmisdaden.

In april 2022 bevestigde de New York Times de echtheid van een eerdere video waarop Oekraïense soldaten op brute wijze gevangengenomen Russische soldaten executeren.

Waarschuwing: Grafische inhoud

De moorden zouden bijna zeven mijl ten zuidwesten van Bucha hebben plaatsgevonden, waar de reguliere media, in overeenstemming met zowel de westerse als de Oekraïense regering, Rusland hebben beschuldigd van het doden van 300 burgers in een kennelijke reeks “oorlogsmisdaden”.

Onmenselijke valse vlag operatie in Bucha, Oekraïne

De Oekraïense en Amerikaanse regeringen houden vol dat de burgers van Bucha werden gedood toen de Russische troepen de voorstad terugtrokken. De Russen beweren echter dat de moorden plaatsvonden dagen nadat hun troepen het gebied hadden verlaten.

Gebruikers hebben er online op gewezen dat de dode burgers in Bucha werden gezien met pro-Russische witte armbanden, net als de Russische krijgsgevangenen die door de Oekraïense troepen werden geëxecuteerd in de door de NYT bevestigde video.

Rusland viel Oekraïne in februari 2022 binnen na een jarenlange impasse over de betwiste Donbass-regio. Rusland beweert dat het een “speciale militaire operatie” lanceerde om etnische Russen te beschermen tegen Oekraïense etnische zuiveringen, maar Oekraïne beweert dat de invasie niet werd uitgelokt.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Oekraïense militanten aan de frontlinie laten trots zien hoe ze drones fabriceren met chemische wapens

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Dee
Dee
1 maand geleden

shhhht! ‘Doodse’ stilte hier in het westen.
Nu maar hopen dat de overwinnaar alweer de geschiedenis zal schrijven en dat NATO de grote verliezer zal blijken.

Qvic
Qvic
1 maand geleden

Het westen speelt altijd al vals, als het niet kan winnen op een legale manier. Dat doen ze ook altijd bij verkiezingen, belasting heffen, etc. etc……