De door groen geobsedeerde linkse separatistische regering van Schotland staat voor aap door onthullingen dat tientallen gigantische windturbines op het land moeten worden aangesloten op dieselgeneratoren, waardoor duizenden liters hydraulische olie in het landschap lekken.

Scottish Power – geleid door een Spanjaard, Ignacio Galan, en eigenlijk een dochteronderneming van de Spaanse onderneming Iberdrola – heeft volgens de Sunday Mail toegegeven dat ongeveer 71 van haar turbines in december aan dieselgeneratoren moesten worden gekoppeld om ze warm te houden, waarbij een klokkenluider de linkse krant vertelde dat de problemen met de turbines diepgeworteld zijn, aldus Breitbart.

In december werden 60 turbines in Arecleoch en 11 in Glenn App spanningsloos gemaakt als gevolg van een kabelfout… Om deze turbines weer van stroom te voorzien, draaiden dieselgeneratoren meer dan zes uur per dag,” onthulde de krant.

Turbines zijn regelmatig offline door storingen waarbij ze energie aan het net onttrekken in plaats van deze te produceren, en draaien ook lange tijd op halve kracht doordat onderdelen niet zijn vervangen“, vervolgden ze.

Er wordt ook regelmatig vuile hydraulische olie over het Schotse platteland gesproeid als gevolg van scheuren in de mechanismen. De veiligheidsnormen zijn niet verbeterd sinds een werknemer in 2017 om het leven kwam in het Kilgallioch windpark.”

The Record vervolgde inderdaad dat zo’n 4.000 liter lekkende hydraulische olie door de turbines “over het landschap werd gespoten” – een niet bepaald milieuvriendelijke impact.

De groene revolutie vernietigt het milieu

Colin Smyth, lid van het Schotse parlement (MSP) voor de linkse Schotse Labourpartij in de regio, gaf toe dat “het gebruik van dieselgeneratoren om defecte turbines ijsvrij te maken waanzin voor het milieu is” en viel de Schotse regering – die ook wordt geleid door twee andere linkse partijen, namelijk de separatistische Schotse Nationale Partij (SNP) in een coalitie met de Schotse Groenen – aan omdat hun “retoriek over net zero heel anders is dan de werkelijkheid” en beschuldigde hen van “oneerlijkheid“.

De Labourpartij is zelf echter verre van vrij van windgerelateerde fiasco’s in Wales, waar zij de gedecentraliseerde regering leidt. Zo viel vorig jaar een miljoenenpond kostende windturbine van 300 voet om in het land en joeg plaatselijke dorpsbewoners de stuipen op het lijf – kennelijk als gevolg van de harde wind.

Windturbines die problemen hebben met wind – de bron die ze verondersteld worden te kunnen aanboren voor hernieuwbare energie – waren daarvoor verre van ongehoord, met andere Welshe turbines die oplichtten als “gigantische Catherine-wielen” nadat stormen ervoor zorgden dat ze in vlammen opgingen bij een incident in 2014 bijvoorbeeld.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Schotland wil ’15-minuten-concentratiekampen’ invoeren voor het hele land

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Andre
Andre
1 maand geleden

Windmolentjes zijn uit de middeleeuwen toen we zeilboten hadden. 1M2 wiek is hetzelfde als 1M2 zeil en dat levert een rendement op van helemaal niets. Duitsland heeft het afgelopen jaar niets gebouwd omdat ze toch niets opleveren aan stroom. Er is geen aannemer die zn vingers er nog aan wil branden. In Nederland is het ooit eens begonnen in Barneveld en deze meneer is tot 2x failliet gegaan op windmolentjes en dan ineens………..plotseling……………. koopt een Amerkaans bedrijf het op en dan valt alles spontaan omhoog. In Groningen is de windmolentjes fabrikant Steel failliet gegaan vorig jaar. En Rob Jetten maar doordrammen met die zooi met de moordenaar van Pim Fortuin en schaduwkoning Paul RozenMöller die zich zelf heeft geinfiltreert in de raad van ABP om daar de pensioenpot leeg te jatten voor jawel Noordzee windmolentjes.

Andre
Andre
1 maand geleden
Antwoord aan  Andre

Hier wat meer over Steel Tower Europe, ja zo zie je maar weer als je Europe in je naam zet dan wordt het nooit wat natuurlijk.

https://www.faillissementsdossier.nl/nieuws/22103/duurzame-transitie-of-niet-windmolenfabrikant-failliet.aspx

No-1
No-1
1 maand geleden

Ik woon vlak bij een paar van die dingen..het gekke is dat als het redelijk waait staan ze vaak stil en als het windstil is draaien die molens wel…Verbaas me daar elke keer weer over…We worden GIGANTISCH in de maling genomen…..

Qvic
Qvic
1 maand geleden
Antwoord aan  No-1

Windmolens met 3 wieken zijn gemaakt voor windkracht 7. Als ze gepresenteerd worden aan het volk, wordt ervan uit gegaan dat er windkracht 7 constant waait 24/7 voor elke windmolen en een huishouden maximaal 3500 KW per jaar gebruikt. Soms wordt dat nog vermindert door te suggereren dat een huishouden maar 2500 KW per jaar verbruikt, zodat het net lijkt of er duizenden huishoudens van stroom kunnen worden voorzien van dat windmolenpark.

Aan de kust en op zee komt die windkracht 7 gemiddeld 2 weken per jaar voor. Waait het harder dan windkracht 7,5, dan moeten ze deze stilzetten en in vaanstand zetten, anders draait het zich kapot. In het binnenland heel soms 1 à 2 dagen per jaar windkracht 6. Bij windkracht 4 wat de gemiddelde windkracht is leveren de windmolens nog geen vermogen aan het net, dat gebeurt pas bij windkracht van ongeveer 4,5. Onder windkracht 4 neemt het juist stroom van het net. Daar het meeste rendement te oogsten is, als de molen alleen staat en niet met meerdere of in parken. Dat veroorzaakt turbulentie, waarom het rendement met ongeveer 50% afneemt. Het maximale is maar 59%, want anders zou dat betekenen dat het achter de windmolen in eens windstil is.

Het duurt ongeveer 50 Km voordat de wind weer op snelheid is, dus het is al waanzin om binnen die cirkel van 50 Km meerdere molens neer te zetten. De gemiddelde rendement per jaar per windmolen is 10 tot 13% zonder dat er mee gerekend is van de dagen dat ze stilstaan vanwege storingen of te weinig wind. Windmolens zijn de grootste fake groene energie, ze draaien enkel op subsidie. Want na de subsidie periode worden ze dan ook weer afgebroken (gemiddeld 5 à 10 jaar afhankelijk onder welke subsidie voorwaarden) en vaak verkocht aan 3e wereld landen of gewoon vernietigd.

Zonnepanelen zijn net zo’n milieu ramp, die produceren ook ongeveer 13% als de zon vel schijnt, bij bewolking nog maar de helft in de zomer dagen en ongeveer 5% in de winter maanden. Die moeten het ook van de subsidiepot hebben om rendabel te worden. Alle zonnepanelen moeten wel regelmatig schoon gemaakt worden om het rendement te kunnen halen. Dit wordt maar al te vaak vergeten en iedereen die ze op hun dak hebben, doen dat nooit. Daar het rendement elk jaar ietsjes minder wordt en na 10 à 15 jaar eigenlijk niets meer leveren. Dit is wel afhankelijk welke kwaliteit deze is en/of het monokristallen zijn of multikristallen.

Deze illusie geldt ook voor de elektrische auto, daar gaan de batterijen 100.000 Km mee of 10 jaar. Maar dan is de auto financieel afgeschreven, want een nieuwe batterij pak kost meer dan de helft van de nieuw waarde van de auto. Meestal is de auto dan 5 jaar of ouder en dan is de restwaarde al meer dan de helft gezakt. Dus dan is de auto financieel afgeschreven. Daar er bij komt dat na 2025 niet genoeg delfstoffen meer aanwezig zullen zijn op de aarde om nieuwe batterijen te kunnen produceren. Dit is al sinds 2020 bekent.