Een studie in Canada brengt opmerkelijke cijfers aan het licht over transgender gedetineerden in de gevangenissen van het land. Een groot deel van de gedetineerden die als transvrouw te boek staan, zitten vast voor zedendelicten – die zij als man hebben gepleegd.

De studie “Gender Diverse Offenders with a History of Sexual Offending“, uitgevoerd en gepubliceerd door de Canadian Correctional Service (CSC), onthult een verbazingwekkend patroon in de geweldsgeschiedenis van de gedetineerden, meldt Pleiteticker.

94 procent pleegde seksuele misdrijven als man

Van 2017 tot 2020 namen 99 transgender gedetineerden deel aan de uitgebreide studie. 82 procent van deze gedetineerden waren transvrouwen – van wie 44 procent was veroordeeld voor seksuele misdrijven. Bijna de helft van hen tot levenslang.

Het is alarmerend dat 94 procent van de transvrouwen hun seksuele misdrijven pleegden toen ze nog man waren, aldus de studie. Steeds meer critici vrezen dat daders alleen toegang willen krijgen tot vrouwengevangenissen – en dus tot een zogenaamd aangenamere gevangenisomgeving en misschien zelfs meer potentiële slachtoffers – door een transidentiteit te veinzen. De statistieken over gevangenen lijken deze bezorgdheid te rechtvaardigen.

De overgrote meerderheid, 85%, werd veroordeeld voor geweldsdelicten die de dood of ernstig letsel van de slachtoffers veroorzaakten (waarvan 58% kinderen of vrouwen). Uit de studie blijkt ook dat 41 procent van de transvrouwen gevangen zit voor moord, tegenover slechts 21 procent van de mannelijke gevangenen.

De studie werpt licht op een veelbesproken probleem: hoe om te gaan met transpersonen in de gevangenis – vooral mannen die alleen beweren vrouw te zijn? Immers, veel gedetineerden die als transvrouw te boek staan, zitten achter de tralies voor de zwaarste misdrijven – en kunnen als zedendelinquenten met een mannelijk lichaam een potentieel gevaar vormen voor vrouwelijke gedetineerden.

We wisten dit altijd al,” vertelde ex-gevangene en advocaat Heather Mason aan de Toronto Sun. “Maar ik ben echt verbaasd dat ze dit onderzoek hebben gedaan.” Mason is een vrouwenrechtenactivist die ervoor pleit dat gevangenissen gesegregeerd blijven naar geslacht – biologisch geslacht. In slechts vier jaar tijd is het aantal transgevangenen verdubbeld, zegt ze.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Hier zijn 122 voorbeelden van roofdieren die een transgender status gebruiken om vrouwen en kinderen te misbruiken

Het comment-moderatiebeleid is aangepast !

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over –

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Petra
1 maand geleden

Logisch. Pleegt een man een zwaar sexueel misdrijf dan is de enige manier om strafvermindering of betere behandeling te krijgen ‘transvrouw’ te worden.

Het heeft dus niets, maar dan ook echt niets met zich vrouw voelen van doen, het is gewoon de weg die idioten hebben gecreëerd om strafvermindering te krijgen en die weg wordt natuurlijk misbruikt.