Het zit zo. Ballonnen zoals deze vliegen erg hoog. In de stratosfeer.

Ze reflecteren nauwelijks radiosignalen, daarom heeft niemands luchtafweerraketten met radarbegeleiding ooit zoiets neergehaald. De aerostaten, die geven geen reet om de kogels van een kanon, omdat ze een honingraatstructuur hebben, meldt Slavyangrad.

In de USSR werden voor het vernietigen van aerostaten speciale vliegtuigen toegewezen en speciale lanceerinrichtingen met speciale bewapening ontwikkeld.

Welnu, de meest effectieve (en in wezen de enige) methode blijft de aanval met infrarode zelfgeleide raketten in een poging de door de zon verwarmde kant van de ballon te raken.

Al het gepraat over dat de Amerikanen hem niet willen neerschieten is natuurlijk onzin. Dat kunnen ze niet. Dat kunnen ze gewoon niet.

Of de bewapening staat het niet toe of de piloten kunnen het niet.

Maar nogmaals. Aerostaten zijn zeer moeilijke doelen. En als de gewone Amerikaanse burgers deze Chinese sonde niet hadden gezien, had het Pentagon gedaan alsof het nooit gebeurd was.

Probeer nu maar eens uit te leggen hoe het beste leger ter wereld een vijandelijke ballon boven hun eigen land niet kan neerschieten.

Maar het echte voordeel is het overlevingsvermogen. Ballonmateriaal reflecteert geen radar en de nuttige lading is meestal klein (de RCS van de nuttige lading kan verder worden verminderd met LO-functies zoals RAM). Ze zijn ook moeilijk optisch of met IR te zien. 3/10

Als een ballon wordt gevonden zijn ze nog steeds niet gemakkelijk uit te schakelen. Ballonnen zijn over het algemeen goedkoper dan SAM’s die zulke grote hoogten kunnen bereiken. Het is ook moeilijk onderscheid te maken tussen een langzaam bewegende ballon en rondzwevend puin. 4/10

Als ze geraakt worden, knallen ze niet zoals een feestballon. Ze lekken eerder langzaam leeg en kunnen dagenlang in de lucht blijven. Eens vuurden F-18’s 1000 20mm kogels af op een weerballon die zes dagen lang niet naar beneden kwam. 5/10

Waarom worden ze dan nog niet gebruikt? In tegenstelling tot satellieten of vliegtuigen gaan ballonnen gewoon waar de wind ze brengt. Tenzij ze worden vastgebonden, maar zoals we zagen bij JLENS kan de kabel breken. Met moderne ML-algoritmen kunnen ballonnen controleren waar ze heengaan door gebruik te maken van de wind. 6/10

De leugenpers heeft het er maar druk mee, terwijl er weinig aan de hand is. Maar het leidt zo lekker af nu Hunter Biden gezegd heeft dat de ‘Laptop from Hell’ van hem is, niet langer ontkend kan worden dat de oorlog in Oekraïne verloren is en er nog dat dingetje met Pfizer is.

Daar zijn de ballonnen

RT:

Het Amerikaanse leger heeft een tweede ballon op grote hoogte ontdekt, waarvan het beweert dat het een bewakingsapparaat van China is en die het laatst is gevolgd terwijl hij boven Latijns-Amerika vloog.

De woordvoerder van het Pentagon, generaal Pat Ryder, zei vrijdag tegen de media dat het tweede object is beoordeeld als “nog een Chinese bewakingsballon”, hoewel deze niet op weg lijkt te zijn naar de Verenigde Staten. De generaal had uren eerder tijdens een persbriefing gezegd dat de eerste ballon, die woensdag in Montana was gezien, het Amerikaanse luchtruim op flagrante wijze schond.

Staatssecretaris Antony Blinken heeft zijn voor volgende week geplande reis naar Peking uitgesteld, en vertelde verslaggevers tijdens een persconferentie op vrijdag dat de ballon “de omstandigheden heeft gecreëerd die het doel van de reis ondermijnen”.

Poetin is geweest, vanaf nu is alles de schuld van China.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Het grote conflict komt eraan: de VS voerden 22 oorlogsscenario’s uit met China boven Taiwan – Slachtoffers: gezonken vliegdekschepen en duizenden doden …

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
elise
elise
1 maand geleden

blijkbaar konden ze het wel is neer gehaald bij de kust van california,maar eerst dagen laten vliegen ,de informatie was er al

Marco "
Marco "
1 maand geleden

Het is ze gelukt : “Amerikanen hebben Chinese ‘spionageballon’ neergehaald”

https://www.zeelandnet.nl/nieuws/amerikanen-hebben-chinese-spionageballon-neergehaald

Wouter B
Wouter B
1 maand geleden

Die ballon is in Amerika zelf opgelaten en kon je gewoon via flightradar volgen.

Marko
Marko
1 maand geleden

Deze ballon werd niet “gestuurd” door China maar ging daar, waar de wind hem bracht. En bovendien bevond deze zich in internationale ruimte, niet in het US territorium. Het neerhalen ervan is dus een terreuraanslag. Dit maakt de weg vrij om als represaille VS satellieten in internationale ruimte neer te halen.

Andre
Andre
1 maand geleden

Wat ook opvalt is dat in de MSM het nu altijd een Chinees is die de rottigheid doet.

JollyJoker
JollyJoker
1 maand geleden

De ballon is nu geraakt. Met een ‘rookwolk’ zichtbaar kapot geschoten. Ik moet denken aan de welbekende chemtrails.

Vul zo’n ballon met het nieuwste ‘virus’ en laat ze op elk continent de lucht in. geef zoals gewoonlijk de chinezen de schuld. Schiet ‘m vervolgens lek en de nieuwste ziekte verwekkers dwarrelen uit over het land. Allemaal de schuld vd chinezen natuurlijk.

Hagar
Hagar
1 maand geleden

De Vervloekte Staten van Amerika vinden dat er te weinig lol te beleven valt in Zelenskië, dus gaan ze de pret nog wat opdrijven door tegelijkertijd oorlog te zoeken met China.

Een zeer aanzienlijk deel van de Amerikaanse bevolking gaat fanatiek mee in deze oorlogshysterie, zelfs mensen waar je het niet van zou verwachten.

De Amerikaanse oorlogszucht en “patriottisme” zit bij de bevolking diep geworteld, omdat ze steeds denken dat oorlog iets is dat zich in het buitenland afspeelt, en waar ze zelf nooit schade van zullen ondervinden.