Duitse ambtenaren staan “open voor theorieën” dat de sabotage van de onderzeese pijpleidingen van Nord Stream is uitgevoerd door een westerse natie “met het doel Rusland de schuld te geven“, meldde The Times.

In een woensdag gepubliceerd artikel beschreef de Britse krant het mysterie van wie er achter de aanvallen zat als “een van de grootste vragen van de 21e eeuw“, meldt RT.

De twee pijpleidingen, die elk twee leidingen hebben, werden eind september door explosies beschadigd. Duitsland, de ontvanger van Russisch aardgas, waarvoor de onderzeese energieroutes zijn aangelegd, en Zweden en Denemarken, in wier territoriale wateren de schade is aangericht, voeren elk een afzonderlijk onderzoek uit.

De Times citeert Europese ambtenaren en zegt dat een gebrek aan transparantie in de onderzoeken “gevaarlijke samenzweringstheorieën” en “wilde speculaties” in de hand werkt.

Dit was een grote infrastructuur aanval. Het is vreemd dat we er zo weinig over hebben gehoord“, aldus een niet-geïdentificeerde westerse analist.

Het Duitse onderzoek zou weinig vooruitgang hebben geboekt en “nog geen overtuigend bewijs hebben gevonden” dat naar Rusland wijst, aldus The Times, die eraan toevoegde dat Berlijn “openstaat voor theorieën dat een westerse staat de bomaanslag heeft uitgevoerd met de bedoeling Rusland de schuld in de schoenen te schuiven“.

De Washington Post kreeg onlangs van 23 diplomatieke en inlichtingenfunctionarissen uit negen westerse landen te horen dat zij nog geen bewijs hadden gezien dat Rusland in staat van beschuldiging stelt en dat sommigen niet geloofden dat Moskou de dader was.

Na de ontploffingen waren Kiev en enkele van zijn meest uitgesproken medestanders er echter snel bij om Rusland de schuld te geven, door te beweren dat het zijn eigen infrastructuur had beschadigd om de EU onder druk te zetten.

Mikhail Podoliak, een assistent van de Oekraïense president Vladimir Zelensky, verklaarde de schijnbare irrationaliteit van een dergelijke actie door The Times te vertellen dat Moskou “vertrouwt op acties die onlogisch zijn, maar waarvan het gelooft dat ze intimiderend zullen werken“.

De Russische regering beschreef de sabotage als een “terroristische aanval” en zei dat de VS de natie was die er het meest van profiteerde, door Europa’s pogingen om zich van Russisch gas te ontdoen te versnellen.

Victoria Nuland, onderminister van politieke zaken van de VS, verklaarde vorige week tijdens een hoorzitting van het Congres dat zij “verheugd” was over de vernietiging van het Nord Stream 2 project. In reactie op de opmerking zei de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov donderdag dat de Amerikaanse diplomate in wezen had “bekend” dat Washington achter de sabotage zat.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Nordstream – Het signaal dat Washington weet dat het de “Great Game” heeft verloren

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over –

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Edwin Vissers
Edwin Vissers
1 maand geleden

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTI4Rt6pYiwiRGPkdU0o_Z-cJLgwx8YmGvvjw&usqp=CAU

Albert Pike and Three World Wars

“De Derde Wereldoorlog moet gefaciliteerd worden doordat de ‘agenten’ van de Illuminatie de verschillen tussen de politieke Zionisten en de leiders van de Arabische wereld aanwakkeren. De oorlog moet op zo’n manier gevoerd worden dat de islam (de Arabische wereld) en de politieke Zionisten (de staat Israël) elkaar over en weer vernietigen. Intussen zullen de andere landen die dan meer verdeeld zijn over dit kwestie, gedwongen worden zich te vechten, fysiek, moreel, spiritueel en economisch uitgeput.. We zullen de Nihilisten en de Atheïsten loslaten en we zullen een enorme sociale ramp veroorzaken, die de landen duidelijk in al zijn afschrikwekkenheid het effect toont van absolute atheïsme, oorsprong van barbaarsheid en verschrikkelijke onlusten. Vervolgens zullen overal de burgers die gedwongen zijn zich te verdedigen tegen de minderheid van werelds revolutionairen, deze vernietigers van de beschaving uitroeien. En de meerderheid, teleurgesteld in het christendom, wiens gelovige zielen vanaf dat moment stuurloos zijn, wanhopig zoekend naar een ideaal, maar niet wetend waar de aanbidding is, zal het ware licht ontvangen door de universele openbaring van de pure leer van Lucifer, die dan uiteindelijk aan het publiek wordt getoond. Deze manifestatie zal het resultaat zijn van de algemene tegenbeweging, die volgt op de vernietiging van het christendom en het atheïsme, beiden tegelijkertijd overwonnen en uitgeroeid.”

https://mail.google.com/mail/u/0?ui=2&ik=620140fbdd&attid=0.1&permmsgid=msg-a:r2517830358980185483&th=18417f269316de71&view=fimg&fur=ip&sz=s0-l75-ft&attbid=ANGjdJ-AE0hjl2X8AjPXZsgjgr_32GHx4TmPU3mQl5hx7DQLRkwv44vFVZ-VcviViS78KcU2aEWk_CX6fH3NRt6hoVzBMd9FXuCqH9vEN-0z0e7MYbWLNj4HeMh-luA&disp=emb&realattid=ii_l9qmrn0z0

Rudolf
Rudolf
1 maand geleden

Wie neemt die gezwollen roomsoes nou serieus… Bij een misdrijf is het eerste waar men naar kijkt wie er het meest belang bij hadden en hebben, ertoe in staat zijn en zéker wie kort ervoor er openlijk mee gedreigd heeft/hebben ! Zijn altijd de eerste verdachten. Dus het anti-Ruslandfront, aangestuurd door de Yanks zoals we allemaal weten..En Rutte maakte zichzelf nog onsterfelijker belachelijk dan hij allang was natuurlijk door de manier waarop hij reageerde op de terechte vraag van Baudet waarom de V.S. niet eerste verdachte zouden zijn : ‘dat het zogenaamd te belachelijk voor woorden was om daar zelfs maar aan te dénken !’ Echt crimineel gestoord die gast en aanhang, maar dat wisten we al…

KravWarrior
KravWarrior
1 maand geleden

Ik gok de Verenigde Staten van Luxemburg