De “domino-theorie” werd ooit met groot succes gebruikt om het Amerikaanse publiek te manipuleren om de oorlog in Vietnam te steunen, maar zal hetzelfde verhaal werken om het westen zover te krijgen dat het de Derde Wereldoorlog met Rusland steunt?

De voormalige Britse minister van Defensie Sir Gerald Howarth lijkt te denken van wel, want hij gebruikt precies deze bewering om de NAVO laarzen op de grond in Oekraïne te rechtvaardigen, meldt Zero Hedge.

Er zij op gewezen dat een groot deel van de Amerikaanse bevolking en het grootste deel van Europa geen enkel belang heeft bij een totale oorlog met Rusland en mogelijk zijn bondgenoten, maar de gevestigde orde lijkt de zaak toch te willen forceren. De levering van NAVO-tanks en de mogelijkheid van langere afstandsraketten zal ongetwijfeld een bredere reactie van Rusland uitlokken, die dan door de NAVO zal worden gebruikt als reden om verder te escaleren.

Howarth geeft tenminste toe wat velen in de alternatieve media al enige tijd zeggen – dat de inspanningen van Oekraïne tot stilstand zijn gekomen zonder verdere steun van NAVO-troepen. De leveringen van geld en wapens zijn niet meer dan een lapmiddel; oorlogen worden gewonnen door mensen.

De voormalige minister suggereert dat Oekraïne in wezen te groot is om te mislukken en dat de NAVO niet kan toestaan dat Rusland in de regio de overhand krijgt, omdat het land anders de moed krijgt om andere landen in de buurt aan te vallen. Er is geen enkel bewijs voor dit argument, maar het is duidelijk dat de sprekers van de NAVO wanhopig op zoek zijn naar een soort publieke geestdrift.

Zijn westerse burgers bereid te vechten en te sterven voor Oekraïne? Dat is hoogst onwaarschijnlijk.

Het gebruikelijke patroon van escalatie is aan het werk: Stap 1: De media melden dat een nieuwe zending geavanceerde wapens wordt besproken. Stap 2: De VS ontkent dat dergelijke plannen worden besproken. Stap 3: De NAVO kondigt aan dat de wapens zullen worden gestuurd.

Wanneer het Westen overweegt geld of wapens te sturen, geeft het uiteindelijk toe aan de VS en volgt het; zal dit ook het geval zijn met grondtroepen? Of tenminste extra troepen die het Westen in een directe – maar vooral openlijke – confrontatie met Rusland kunnen brengen?

Britse, Franse en Amerikaanse ‘instructeurs’ waren al vanaf 2014 ‘op de grond’, maar soldaten is een ander verhaal. Er zijn honderdduizenden Oekraïense jonge mannen omgekomen, geen Westers publiek is bereid dat soort aantallen bodybags te accepteren.

De Polen staan te popelen om massaal in de Oekraïense vleesmolen te springen en misschien zijn de Britten, Fransen en Yanks bereid om troepen te sturen, omdat zij in al hun grootheidswaan denken de Russen wél aan te kunnen, maar zij zullen net zo sterfelijk blijken te zijn als al die arme Oekraïners.

Op een dag zijn de soldaten op, of de bereidheid ze te sturen, en dat zal het einde van de oorlog betekenen als het Westen tenminste niet iets heel erg doms gaat doen.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Nederlandse Admiraal Rob Bauer: “NAVO klaar voor directe confrontatie met Rusland”

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
godsrighthand
godsrighthand
1 maand geleden

Die Sir Howarth moeten ze compleet lam trappen… dat hele UK zit vol met van die gekken… tony bleeeeehhhhr de grootste warmonger en oorlogsmisdadiger… dat ie nog rondloopt…