Ik weet niet wat de Russen gaan doen in Oekraïne en ook niemand anders dan hun hoge bazen weet dat. Maar er zijn wel veel verkeerde voorspellingen gedaan. Afgezien van de westerse propagandamolen (waarover hieronder meer), lijken serieuze waarnemers de timing verkeerd te zien. We weten dat de correlatie van de krachten in het voordeel van Rusland is, maar we verwachten dat het sneller zal gaan. Wij zijn het ermee eens dat Moskou in het begin iets korter, minder bloedig en sneller had verwacht en waarschijnlijk werd verrast door het verzet van het Kievse regime en de ongecontroleerde steun van de NAVO. Daarom is er opnieuw gekeken en zijn er meer troepen opgeroepen. Tot zover zijn we het eens – het is de timing van de volgende stap die we verkeerd lijken te zien.

Ik heb erover nagedacht waarom dit zo is en ben tot de volgende conclusies gekomen, schrijft Helmholtz Smith. Inmiddels weet iedereen die oplet dat het slagveld van Oekraïne deel uitmaakt van een wereldoorlog waarin degenen die het Amerikaanse imperium beheersen, proberen hun dominantie vast te houden. Voor degenen buiten de NAVO-propaganda luchtbel is er algemene overeenstemming dat…

  1. Rusland zowel op het Oekraïense slagveld als in het bredere theater aan de winnende hand is.
  2. De tijd staat aan Ruslands kant.

Eerst het slagveld van Oekraïne. Het eerste doel in een oorlog is het vernietigen van de macht van de vijand en dat doet Rusland, vooral in het slachthuis van Bakhmut. Kiev is vastbesloten hier stand te houden en te vechten en de Russen laten dat graag toe – “artillerie verovert en infanterie bezet” – en dat is wat we hier zien. Langzaam rukken de Russische troepen op over bergen Oekraïense lichamen. In de afgelopen week of zo zijn de Russische troepen ook op andere fronten begonnen op te rukken. Dit vermalen in de vleesmolen kan doorgaan tot Oekraïne instort, omdat het voor de Russen gemakkelijker is de vijand naar zich toe te laten komen dan achter hen aan te gaan. Ondertussen vernietigen Russische raketten de infrastructuur die Kiev nodig heeft om de oorlog voort te zetten. De tijd en de ontwikkelingen zijn Rusland gunstig gezind en er is geen stimulans om “grote pijl” bewegingen te maken.

In de grotere oorlog zijn de sancties die Rusland hadden moeten verpletteren, op hun retour en hebben we krantenkoppen als “De inflatie in Europa daalt, maar de voedselprijzen stijgen” en sterfgevallen door onderkoeling in Engeland. De inflatie daalt omdat de vraag daalt en de vraag daalt omdat bedrijven stoppen vanwege de brandstofprijzen. De PMI van Duitsland daalt. Niemand (behalve de zeepbelbewoners in de NAVO) zou verbaasd moeten zijn – u sanctioneerde de grootste energie-exporteur, de grootste graanexporteur en een grote exporteur van kunstmest, had u verwacht dat de prijzen zouden dalen? Alles heeft energie nodig en iedereen heeft voedsel nodig. De NAVO eenheid wankelt met Turkije, Zweden en Finland. Hongarije stelt officieel het lijden van de Hongaren in Oekraïne vast. Opdeling van Oekraïne werd overwogen. Macron vermoedt dat de VS hun Europese bondgenoten opzettelijk verzwakken. Heeft Washington zojuist Berlijn overgehaald om als eerste te gaan – wanneer komt de Abrams precies? De NAVO breekt nu in haar actieve voorraden (Estland sluit zich aan bij Denemarken en stuurt al haar artillerie). (En, niet dat iemand het vraagt, wie blies Nord Stream op?) Rellen en protesten in heel Europa. Wat gebeurt er in Kiev? Hoe langer dit doorgaat, hoe zwakker de vijanden van Rusland worden. Dus in de grote oorlog zijn de tijd en de ontwikkelingen in het voordeel van Rusland en is er geen stimulans om “grote pijl” bewegingen te maken.

Daarom moet Rusland blijven doen wat het doet en de grote macht in reserve houden – geen reden om iets te veranderen – het trekt zijn vijanden naar zich toe.

Maar.

Hoe gek wordt de NAVO? Haar strategie is een totale mislukking. “Verlammende sancties” hebben de Russische economie niet doen instorten, Poetin niet ten val gebracht of de bevolking in opstand gebracht. Juist het tegenovergestelde – wanneer zelfs de Economist moet toegeven dat Rusland “het veel beter deed dan verwacht” weet je dat het eigenlijk floreert. De wonderwapens – Bayraktars, Javelins, M777’s, HIMARS, Gepards, Patriots en nu tanks – hebben niets anders gedaan dan het lijden van Oekraïne verlengen en van Wagner en Akhmat Sila de beste stadsvechters ter wereld maken. Wat nu? Kan de NAVO zichzelf omkeren? Kan het een nieuwe nederlaag overleven? Of zal het, zoals Larry zich afvraagt, recht in de Grand Canyon rijden? Met welke nieuwe waanzin zal ze komen als de tanks falen? (Kun je je voorstellen hoe krankzinnig de ijskastbabbelaars zullen worden als deze dingen werken? CNN maakt zich zorgen – “Denk aan de propagandaoverwinning voor de Russische president Vladimir Poetin als er foto’s opduiken van uitgeschakelde Amerikaanse tanks op een Oekraïens slagveld.”)

Daarom geloof ik dat het Russische opperbevel in een voortdurende beslissingslus zit. Elke ochtend overweegt het of het de huidige strategie zal voortzetten of de “grote pijl” zal zetten om er een eind aan te maken voordat de NAVO iets onherroepelijk stoms doet. Het is een zorgvuldig afwegingsproces.

Kortom, het Russische opperbevel zal blijven doen wat het doet en de reserve achterhouden totdat het besluit dat het moment is gekomen om er een einde aan te maken. En dat is een beslissing die alleen zij kan nemen op basis van informatie die alleen zij kan weten.

Dus, misschien begint het “grote pijl” offensief morgen of misschien hoeft het nooit gestart te worden.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


De NAVO is openlijk in oorlog met Rusland – Wanneer zullen we bommen op Londen, Warschau, Washington en Rotterdam zien ?

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hagar
Hagar
1 maand geleden

Het volgende is: Zelensky vraagt nucleaire wapens.

En de ervaring met de Oekie-oorlog leert ons: wat eerst ondenkbaar lijkt, wordt na een paar maanden toch geleverd.

John
John
1 maand geleden

Dat Rusland onderdelen gebruikt die in huishoudtoestellen zitten betekent volgens het westen dat de Russische Industrie in de problemen zit. 🤣
De Russen gebruiken goedkope dingen die werken.
Waarom zou je een speciaal onderdeel ontwikkelen dat miljoenen kost, als een vergelijkbaar onderdeel al wordt gemaakt.
Nederland zou ook de export van chips naar Rusland stop zetten, maar als ze in wasmachines en koelkasten zitten kun je ze bij iedere Chinese handyman halen. 🤣

Johan P
Johan P
1 maand geleden

Auteur gaat voorbij aan een (of misschien wel DE) reden om wel verder op te rukken; ervoor zorgen dat de burgerbevolking in de Donbass regio niet langer door de Ukrainse artillerie en HIMARS bestookt kan worden.

Maar puur militair gezien heeft de auteur zeker gelijk.
De vraag is hoelang Ukraine nog stand kan houden. Op de laatste kaart telde ik ruim 30 eenheden van Ukraine die i of nabij Bakhmut zijn gestationeerd. Nu dus in principe afgesneden. Dat is ruwweg de helft van alle troepen die ze nog over hebben en ze worden nu stuk voor stuk letterlijk gedecimeerd.
Nieuwe rekruten kunnen dat verlies niet opvullen, zeker niet als we het hebben over kinderen en oude mannen.
Als, of wanneer, Bakhmut valt dan heeft Rusland vrij spel om op haar gemak de rest op te ruimen