Een hoge bevelhebber van de Amerikaanse luchtmacht heeft zijn ondergeschikten gewaarschuwd dat zij zich moeten voorbereiden op een oorlog met China over slechts twee jaar, zo meldde NBC zaterdag op basis van interne documenten.

In een door de krant verkregen en door Amerikaanse functionarissen bevestigde memo zei generaal Mike Minihan, het hoofd van Air Mobility Command, dat aangezien zowel de VS als Taiwan zullen worden “afgeleid” door hun presidentsverkiezingen in 2024, Peking in staat zal zijn een zet te doen tegen het zelfbestuurde eiland, meldt RT.

“Ik hoop dat ik het mis heb. Mijn gevoel zegt dat ik in 2025 zal vechten”, aldus de memo. Het document wordt verwezen naar alle wing commanders in Air Mobility Command en andere operationele luchtmachtcommandanten en draagt hen op om binnen een maand verslag uit te brengen over alle belangrijke inspanningen in verband met een mogelijke stand-off met China.

De memo vertelt Amerikaanse militairen in het AMC ook om “een magazijn in een doelwit van 7 meter af te vuren met het volle besef dat onberispelijke dodelijkheid het belangrijkst is. Richt op het hoofd”, zoals geciteerd door NBC. Amerikaanse commandanten worden ook aangespoord om risico’s tijdens oefeningen niet uit de weg te gaan. “Als u comfortabel bent in uw benadering van training, dan neemt u niet genoeg risico,” schreef Minihan.

Topgeneraal van het Amerikaanse Korps Mariniers in Japan zegt dat het Amerikaanse leger in de Stille Oceaan “het theater opzet” voor een toekomstige oorlog met China, vergelijkbaar met hoe het “het theater opzette” in Oekraïne na 2014

Terwijl een woordvoerder van het AMC de authenticiteit van de memo bevestigde, vertelde een naamloze functionaris van het Pentagon aan NBC dat “deze opmerkingen niet representatief zijn voor het standpunt van het departement over China.”

De spanningen over Taiwan liepen hoog op nadat Nancy Pelosi, voorzitster van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, in augustus vorig jaar Taipei bezocht, ondanks sterke bezwaren van het Chinese leiderschap.

Peking beschouwde het bezoek van een hoge Amerikaanse functionaris als een schending van het één-China-beleid door Washington.

In oktober verklaarde de Chinese president Xi Jinping dat Peking weliswaar streeft naar vreedzame “hereniging” met Taiwan, maar “nooit zal beloven het gebruik van geweld op te geven” en zich de mogelijkheid voorbehoudt “alle nodige maatregelen” te nemen om dit doel te bereiken.

Dit soort dingen worden over het algemeen niet per ongeluk gelekt. We worden al een tijd voorbereid op een aanstaande oorlog met China.

Iedereen die op de hoogte is weet dat China het doel is van de VS. Liefst hebben ze eerst Rusland uit de weg, maar dat lukt niet. Misschien is dat ook de reden van het RANDcorp rapport dat gisteren uitkwam, dat er voor pleitte de oorlog tegen Rusland te beëindigen. Ondertussen lukt het de VS wel om een van de belangrijkste handelspartners van China, Duitsland, uit te schakelen.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Het grote conflict komt eraan: de VS voerden 22 oorlogsscenario’s uit met China boven Taiwan – Slachtoffers: gezonken vliegdekschepen en duizenden doden …

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hagar
Hagar
1 maand geleden

Spijtig genoeg zijn de zeldzame stemmen in de Vervloekte Staten van Amerika die oproepen tegen de oorlog in Zelenskië, mensen die tegelijk oproepen voor oorlog tegen China (Tucker Carlson bijvoorbeeld).

Amerikanen zullen altijd Amerikanen blijven.

Dee
Dee
1 maand geleden
Antwoord aan  Hagar

Mijn zoon gamed online met jongens wereldwijd. Heel leuk hoe zij contact hebben met elkaar, in heel Europa tot zelfs het Midden Oosten tot in Amerika.
Nu heeft hij een game vriend uit de USA. Hij was tot een tijd terug helemaal pro zelenski en tegen Putin. Nu noemt hij zelenski een moorddadige dief omdat hij alleen maar om wapens en geld blijft vragen. Ook bij het Amerikaanse publiek slaat de stemming om.

Dee
Dee
1 maand geleden

Mijn oma zei altijd dat als alle Chinezen springen, dan trilt de hele wereld. En zij waarschuwde ook dat het volgende gevaar niet rood zal zijn, maar geel.
Een wijze en vooral sterke vrouw was zij. Twee oorlogen meegemaakt, in een jappenkamp gezeten en later moeten vluchten voor de communisten tijdens de bersiap.