Totdat het besloot Moskou te confronteren met een existentiële militaire dreiging in Oekraïne, beperkte Washington het gebruik van Amerikaanse militaire macht tot conflicten die Amerikanen zich konden veroorloven te verliezen, oorlogen met zwakke tegenstanders in de derde wereld van Saigon tot Bagdad die geen existentiële dreiging vormden aan Amerikaanse troepen of Amerikaans grondgebied. Deze keer – een proxy-oorlog met Rusland – is anders, schrijft Douglas MacGregor.

In tegenstelling tot wat men aanvankelijk hoopte en verwachtte, stortte Rusland intern niet in, noch gaf het toe aan de collectieve eisen van het Westen voor regime-change in Moskou. Washington onderschatte de maatschappelijke cohesie van Rusland, zijn latente militaire potentieel en zijn relatieve immuniteit voor westerse economische sancties.

Als gevolg hiervan mislukt de proxy-oorlog van Washington tegen Rusland. De Amerikaanse minister van Defensie, Lloyd Austin, was ongewoon openhartig over de situatie in Oekraïne toen hij op 20 januari tegen de geallieerden in Duitsland op Ramstein Air Base zei: “We hebben hier een kans, tussen nu en de lente”, en gaf toe: “Dat is niet lang.”

Alexei Arestovich, de onlangs ontslagen adviseur van president Zelensky en onofficiële ‘Spinmeister’, was directer. Hij uitte zijn eigen twijfels of Oekraïne de oorlog met Rusland kan winnen en hij vraagt ​​zich nu af of Oekraïne de oorlog wel zal overleven. Oekraïense verliezen – minstens 150.000 doden, waaronder 35.000 vermisten en vermoedelijke doden – hebben de Oekraïense strijdkrachten dodelijk verzwakt, wat heeft geleid tot een kwetsbare Oekraïense defensieve houding die waarschijnlijk zal breken onder het verpletterende gewicht van aanvallende Russische troepen in de komende weken.

De materiële verliezen van Oekraïne zijn even ernstig. Deze omvatten duizenden tanks en gepantserde infanteriegevechtsvoertuigen, artilleriesystemen, luchtverdedigingsplatforms en wapens van alle kalibers. Deze totalen omvatten het equivalent van zeven jaar Javelin-raketproductie. In een omgeving waar Russische artilleriesystemen bijna 60.000 verschillende soorten kogels per dag kunnen afvuren – raketten, drones en harde munitie – hebben Oekraïense troepen het moeilijk om deze Russische salvo’s dagelijks met 6.000 kogels te beantwoorden. Nieuwe platform- en munitiepakketten voor Oekraïne kunnen de gemeenschap in Washington verrijken, maar ze kunnen deze omstandigheden niet veranderen.

Zoals te verwachten is, groeit de frustratie van Washington over het falen van het collectieve Westen om het tij van de Oekraïense nederlaag te keren. Sterker nog, de frustratie maakt snel plaats voor wanhoop.

Michael Rubin, een voormalig door Bush aangestelde en fervent aanhanger van Amerika’s permanente conflicten in het Midden-Oosten en Afghanistan, uitte zijn frustratie in een artikel op 1945 waarin hij beweerde dat, “als de wereld toestaat dat Rusland een eenheidsstaat blijft , en als het toestaat dat het Poetinisme Poetin overleeft, dan moet Oekraïne toestemming krijgen om zijn eigen nucleaire afschrikking te handhaven, of het zich nu aansluit bij de NAVO of niet”. Op het eerste gezicht is de suggestie roekeloos, maar de verklaring weerspiegelt nauwkeurig de angst in Washington-kringen dat een Oekraïense nederlaag onvermijdelijk is.

De NAVO-leden waren nooit sterk verenigd achter Washingtons kruistocht om Rusland fataal te verzwakken. De regeringen van Hongarije en Kroatië erkennen gewoon dat het bredere Europese publiek tegen een oorlog met Rusland is en niet achter de wens van Washington staat om de voorzienbare nederlaag van Oekraïne uit te stellen.

Hoewel Berlijn sympathiseert met het Oekraïense volk, is het geen voorstander van een totale oorlog met Rusland namens Oekraïne. Nu zijn de Duitsers ook ongerust over de catastrofale toestand van de Duitse strijdkrachten.

De gepensioneerde generaal van de Duitse luchtmacht Harald Kujat , voormalig voorzitter van het Militair Comité van de NAVO, bekritiseerde Berlijn ernstig omdat het Washington toestond Duitsland in conflict te brengen met Rusland, waarbij hij opmerkte dat Duitse politieke leiders gedurende verschillende decennia Duitsland actief hebben ontwapend en Berlijn daardoor gezag en geloofwaardigheid in Europa hebben ontnomen. Hoewel hij door de Duitse regering en media actief wordt onderdrukt, vinden zijn opmerkingen veel weerklank bij de Duitse kiezers.

Het botte feit is dat Washington, in zijn pogingen om de overwinning in zijn proxy-oorlog met Rusland veilig te stellen, de historische realiteit negeert. Vanaf de 13e eeuw was Oekraïne een regio die werd gedomineerd door grotere, machtigere nationale machten, of het nu Litouwse, Poolse, Zweedse, Oostenrijkse of Russische machten waren.

Oekraïne is geen land en heeft nooit bestaan (Video)

In de nasleep van de Eerste Wereldoorlog werden mislukte Poolse ontwerpen voor een onafhankelijke Oekraïense staat bedacht om het bolsjewistische Rusland te verzwakken . Tegenwoordig is Rusland niet communistisch en streeft Moskou ook niet naar de vernietiging van de Poolse staat, zoals Trotski, Lenin, Stalin en hun volgelingen deden in 1920.

Dus waar gaat Washington heen met zijn proxy-oorlog tegen Rusland? De vraag verdient een antwoord.

Op zondag 7 december 1941 was de Amerikaanse ambassadeur Averell Harriman met premier Sir Winston Churchill aan het dineren bij Churchill thuis toen de BBC het nieuws uitzond dat de Japanners de Amerikaanse marinebasis Pearl Harbor hadden aangevallen. Harriman was zichtbaar geschokt . Hij herhaalde gewoon de woorden: “De Japanners hebben Pearl Harbor overvallen.”

Harriman hoefde niet verrast te zijn. De regering-Roosevelt had praktisch alles gedaan wat in haar vermogen lag om Tokio ertoe te brengen Amerikaanse troepen in de Stille Oceaan aan te vallen met een reeks vijandige beleidsbeslissingen die culmineerden in het olie-embargo van Washington in de zomer van 1941.

In de Tweede Wereldoorlog had Washington geluk met timing en bondgenoten. Deze keer is het anders. Washington en zijn NAVO -bondgenoten pleiten voor een regelrechte oorlog tegen Rusland, de verwoesting en het uiteenvallen van de Russische Federatie, evenals de vernietiging van miljoenen levens in Rusland en Oekraïne.

Washington roept emoties op. Washington denkt niet, en het staat ook openlijk vijandig tegenover empirisme en waarheid . Noch wij, noch onze bondgenoten zijn bereid tot een totale oorlog met Rusland, regionaal of mondiaal. Het punt is dat als er oorlog uitbreekt tussen Rusland en de Verenigde Staten, de Amerikanen niet verrast moeten zijn. De regering Biden en haar tweepartijdige aanhangers in Washington doen er alles aan om dat te laten gebeuren.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Minister van Buitenlandse Zaken Baerbock verklaart Rusland de oorlog – “We voeren oorlog tegen Rusland”

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
John
John
2 maanden geleden

_”In een omgeving waar Russische artilleriesystemen bijna 60.000 verschillende soorten kogels per dag kunnen afvuren…”_
Ik wist niet dat er zoveel *soorten* verschillende kogels waren.

Hagar
Hagar
2 maanden geleden

Uiteindelijk is het maar een heel klein, maar super-actief en super-machtig groepje dat deze oorlog wil.

De andere mensen willen gewoon in vrede leven.

https://www.unz.com/pgiraldi/how-jewish-is-the-war-against-russia/

Alle artikels van Phillip Giraldi:

https://www.unz.com/author/philip-giraldi/