Nieuwe maatregelen die de Schotse regering in een recent document voorstelt, schetsen een oorlog tegen koolstof en een oorlog tegen de auto. Het omvat een plan om beperkende 20-minutenwijken in te voeren, zodat de regering de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties kan verwezenlijken.

Milieuactivisten hebben het al jaren voorzien op auto’s, schreef Spiked Online vorig jaar, we weten allemaal dat ze auto’s helemaal zouden willen verbieden. In het tijdperk van “netto nul” is de auto volksvijand nummer 1. En dus hebben we een lange reeks voorstellen gehad om autorijden duurder en moeilijker te maken, meldt The Expose.

Wereld Economisch Forum roept op tot hogere belastingen op de al schrikbarende energiekosten – Moet duurzame economieën creëren en autobezit afschrikken

In november 2022 publiceerde de Schotse regering een herzien ontwerp van hun ‘National Planning Framework 4’ dat dramatisch begint: “De wereldwijde klimaatnoodsituatie betekent dat we de uitstoot van broeikasgassen moeten verminderen en ons moeten aanpassen aan de toekomstige gevolgen van de klimaatverandering.”

Een paar alinea’s later staat er: “We hebben al belangrijke stappen gezet om energie en landgebruik koolstofvrij te maken, maar er moeten keuzes worden gemaakt over hoe we duurzaam gebruik kunnen maken van onze natuurlijke rijkdommen op een manier die de gemeenschappen ten goede komt.”

Laat u niet misleiden door het wollige taalgebruik. De inspanningen van de Schotse regering zijn geen poging om “gemeenschappen ten goede te komen“. Zoals het ontwerp zelf stelt, plant de Schotse regering “toekomstige plaatsen” op basis van zes principes die “een sleutelrol zullen spelen bij het realiseren van de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties (VN).

Voor wie zijn de SDG’s bedoeld? Om aan te tonen wie er baat bij heeft gebruiken we het voorbeeld van SDG7 waarover we onlangs twee artikelen hebben gepubliceerd, zie hieronder, en in een notendop: SDG7 heeft als doel “toegang tot betaalbare, betrouwbare, duurzame en moderne energie voor iedereen“. Ons wordt verteld dat het hele punt van “duurzame ontwikkeling” is om de problemen te verzachten die zogenaamd worden veroorzaakt door de uitstoot van broeikasgassen door de mensheid. Door dit sprookje hebben de meeste mensen de illusie dat de energietransitie van SDG7, en de variaties op de bijbehorende “netto nul”-beleidsverplichting, de CO2-uitstoot zal verminderen. Die veronderstelling is fout. In werkelijkheid is de “duurzame” doelstelling van de VN voor hernieuwbare energie pure fantasie, zo niet volslagen waanzin, en een zwendel om de rijken in staat te stellen rijker te worden over de ruggen van de armen.

Lees meer:

Een van de zes beginselen van de Schotse regering om de doelstellingen van de VN in haar nationale planningskader te verwezenlijken is “lokaal wonen”:

Lokaal wonen. Wij zullen de lokale leefbaarheid ondersteunen en de gezondheid en het welzijn van de gemeenschap verbeteren door ervoor te zorgen dat mensen gemakkelijk toegang hebben tot diensten, groenvoorzieningen, onderwijs, werk en vrije tijd ter plaatse.

National Planning Framework 4: herzien ontwerp, deel 1 – Een nationale ruimtelijke strategie voor Schotland 2045, Schotse regering, 8 november 2022.

Om te begrijpen wat wordt bedoeld met “lokaal” en hoe men “lokaal” wil bereiken, moeten we verder lezen in het ontwerp, ons door meer wartaal heen worstelen en het woordspoor volgen.

De “nationale ruimtelijke strategie”, zegt het ontwerp, zal de planning en levering van “duurzame plaatsen”, “leefbare plaatsen” en “productieve plaatsen” ondersteunen. Volgens de Schotse regering omvat een “duurzame plaats”:

Het Schotse klimaatveranderingsplan, ondersteund door wetgeving, heeft onze aanpak vastgelegd om tegen 2045 een netto nuluitstoot te bereiken, en we moeten tegen 2030 aanzienlijke vooruitgang boeken om dit te bereiken, onder meer door het aantal afgelegde autokilometers met 20% te verminderen door de noodzaak om te reizen te verminderen en duurzamer vervoer te bevorderen.

National Planning Framework 4: herzien ontwerp, deel 1 – Een nationale ruimtelijke strategie voor Schotland 2045, Schotse regering, 8 november 2022.

Het ontwerp vermeldt vervolgens de precieze methode die de regering wil gebruiken om “de noodzaak om te reizen te verminderen”.

Verscheidene beleidslijnen ondersteunen meer lokaal wonen en beperken het gebruik van extra grond voor ontwikkeling, aldus het ontwerp. Een van deze beleidslijnen is beleid 15 “dat lokaal wonen bevordert, inclusief waar mogelijk wijken van 20 minuten”. Het klinkt bijna alsof 20-minuten-wijken een optionele leukigheid zijn. Maar dit is waarschijnlijk meer wollige taal omdat beleid 15 is geschreven met één, en slechts één, doel.

Beleid 15 valt onder de “intentie” om ontwikkeling aan te moedigen, te bevorderen en te vergemakkelijken door toepassing van het “Plaatsbeginsel”. Het plaatsbeginsel lijkt een soort communistische ideologie te zijn, maar om eerlijk te zijn is hun gebrabbel moeilijk te ontcijferen terwijl je tegelijkertijd door al het wollige taalgebruik heen moet. Dus, om terug te komen op de voorgestelde beperkingen op de vrijheid om te reizen, het enige doel van beleid 15 is dat:

De ontwikkelingsvoorstellen zullen bijdragen tot het plaatselijke leven, met inbegrip van, waar relevant, 20-minutenbuurten. Om dit vast te stellen zal worden gekeken naar het bestaande nederzettingspatroon en de mate en kwaliteit van de interconnectiviteit van de voorgestelde ontwikkeling met het omliggende gebied, met inbegrip van de lokale toegang tot:

  • duurzame vervoerswijzen, waaronder plaatselijk openbaar vervoer en veilige, hoogwaardige netwerken voor wandelen en fietsen;
  • werkgelegenheid;
  • winkelen;
  • faciliteiten voor gezondheidszorg en sociale zorg
  • kinderopvang, scholen en mogelijkheden voor levenslang leren
  • speelplaatsen en informele speelmogelijkheden, parken, groene straten en ruimten, gemeenschapstuinen, mogelijkheden voor voedselproductie en volkstuinen, sport- en recreatiefaciliteiten;
  • openbaar toegankelijke toiletten
  • betaalbare en toegankelijke huisvestingsmogelijkheden, de mogelijkheid om ouder te worden en diversiteit in huisvesting.

Nationaal planningskader 4: herzien ontwerp, deel 2 – Nationaal planningsbeleid, Schotse regering, 8 november 2022.

“Openbaar toegankelijke toiletten.” Je kunt geen werk hebben of familieleden bezoeken die verder dan 20 minuten weg wonen, maar je hebt wel toegang tot openbare toiletten. Dat kan handig zijn voor ouderen en ouders met baby’s of peuters, die ongetwijfeld overal naar toe zullen moeten lopen of fietsen en dus zeker geen familie zullen bezoeken tenzij ze praktisch naast de deur wonen.

Zoals we in Oxford hebben gezien, zijn mensen niet blij met maatregelen die de bewegingsvrijheid en vrijheden in het algemeen forceren. Londense gemeenten bereiden ook een verdediging voor tegen de poging tot uitbreiding van de Ultra Low Emission Zone (“ULEZ”).

Voor degenen die zich niet tegen deze regeling verzetten omdat zij hun regering vertrouwen, stellen wij voor het National Planning Framework van de Schotse regering te lezen. U zult merken dat er veel wollig taalgebruik vermengd is met wartaal. Dat is met opzet, want psychologie en geld – niet de feiten – zijn de drijvende kracht achter het klimaatalarmverhaal.

Behalve door “onafhankelijke” groepen psychologen worden deze psychologische tactieken ook ingezet door de Britse regering op basis van een document van de Milieu- en Klimaatcommissie. Gepubliceerd in oktober 2022 en getiteld “In our hands: behaviour change for climate and environmental goals”, is het een sinister document. Hierin verklaart de regering openlijk dat alle aspecten van ons leven moeten worden beheerd om de gevolgen van de klimaatverandering te verminderen en dat geestbeheersingstechnieken, die sterk lijken op die welke worden gebruikt om het publiek te dwingen in te stemmen met covid lockdowns, moeten worden gebruikt tegen de bevolking.

WEF geeft toe: De Corona-dictatuur was slechts een test – Nu komt de CO2-dictatuur

De eenvoudige waarheid is dat CO2 het vergroenende gas van de aarde is. Het is het levenselixer. Het ondersteunt planten sinds het begin van de wereld en maakt vrijwel al het leven op aarde mogelijk. CO2 is de meststof van de natuur. We moeten het vieren, niet demoniseren. En we moeten zeker niet toestaan dat de VN of regeringen er controle over krijgen, er geld mee verdienen en/of het gebruiken om ons te controleren en onze rechten en vrijheden af te nemen. Schotland’s hele Nationale Planning Kader 4 moet worden geschrapt.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


WEF verwijdert video waarin ze aankondigden dat ze je gaan opsluiten in Smart City Concentratiekampen

4.5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
John
John
14 dagen geleden

Ik denk niet dat het ze lukt.
Aan de andere kant: Mensen pikken gewoon alles.

John
John
14 dagen geleden

Als ik 40 jaar jonger zou zijn geweest zou ik kijken of emigreren naar Rusland een mogelijkheid zou zijn. Of in ieder geval Hongarije.
Velen emigreren door wat er tegenwoordig allemaal gebeurt.
Maar dan verhuizen ze nog naar een EU land.

Johan P
Johan P
13 dagen geleden
Antwoord aan  John

Zelfde gedachte hier. Ik ben bijna 10 jaar terug met een amerikaanse getrouwd. Ik was al lang blij de EUSSR te kunnen verlaten, maar zo langzamerhand zou ik liever ergens achteraf in Rusland wonen

Ronald Duyck
Ronald Duyck
13 dagen geleden

Mijn vriendin is amerikaanse als we trouvent zal ik voorstellen om naar rusland te emigreren .
Ik ben Europa en de VS spuugzat met hun oplicherij en mensen uit te hongeren zogezegde voor het klimaat
Er is niks mis met het klimaat het draait enkel om macht en geld

Leo handel
Leo handel
1 dag geleden

Mensen zijn net makke schapen, onderzoeken niets, denken dat ze iedereen kunnen vertrouwen(niet dus) ook bewindslieden staan vaak onderdruk, soms van wege geld wat in het vooruitzicht is gesteld, soms om de andere partijen in het zadel te houden, wat wij hier in Nederland ook zien.