Meer en meer ontslagen rond Zelenski. Officieel is de reden “corruptie”. Maar voor het eerst sinds maanden is Oekraïne in het defensief aan het front en voor het eerst in de geschiedenis ontstaan er diepe scheuren binnen het regime.

Het begon met het ontslag van Oleksiy Arestovich. Een van de belangrijkste adviseurs en propagandisten van president Zelensky nam op 17 januari ontslag. Sindsdien is Arestovich, die tot dan toe dagelijks briefings hield over de situatie aan het front, radicaal dwars gaan liggen. Maandagavond werd Zelenski’s adjunct-stafchef ontslagen, en reeds maandag zou hij om zijn ontslag hebben gevraagd. Tussendoor stortte een helikopter neer in Kiev. Aan boord was de minister van Binnenlandse Zaken, hij is dood. Implodeert het regime in Kiev voor ieders ogen?

Onrust rond Zelenski

Maar dat is niet alles, meldt Thomas Oysmüller; dinsdag kondigde ook de onderminister van Defensie zijn ontslag aan. Ook de procureur-generaal werd ontslagen – naar verluidt op eigen verzoek. En ook de minister van Defensie zelf is onder vuur komen te liggen. Officieel zijn de laatste ontslagen en aftredingen te wijten aan “corruptie”. Zelenski wil nu de regering fundamenteel herstructureren.

Maandag zijn ook vooraanstaande regionale politici in de regio’s Dnipropetrovsk, Zaporozhye, Kherson en Sumy afgetreden.

Arestovich, die tot vorige week naast Zelensky misschien wel het belangrijkste gezicht binnen Oekraïne was, is nu de topdissident geworden. Zijn Instagram pagina is geblokkeerd in Oekraïne. In het weekend postte hij een video waarin hij zei:

“Als iedereen denkt dat we de oorlog gegarandeerd winnen, dan is dat zeer onwaarschijnlijk.”

Nu hij geen officieel persoon meer is, kan hij dat zeggen.

De plotselinge uitbarstingen komen op een interessant moment. De CIA-chef zou Zelenski medio januari in Kiev hebben “bezocht”, meldde de Washington Post. Kort daarna was er de NAVO-top in Ramstein, die voor Oekraïne geen bevredigend resultaat opleverde.

Twitteraar ‘Big Serge’ verwijst naar ratten die het zinkende schip verlaten.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Oorlog in top Oekraïense regering – Arestovich: Zelensky is een complete idioot – Hij vernietigde het land met zijn wetten en verklaarde de oorlog aan het christendom!

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties