Critici van het Amerikaanse imperium hebben maandenlang bergen bewijsmateriaal aangedragen waaruit blijkt dat het imperium willens en wetens de oorlog in Oekraïne heeft uitgelokt. Voorstanders van het Amerikaanse imperium hebben maandenlang broodjes aap gepost en vreemden beschuldigd van betaling door Poetin. Het is duidelijk wie er gelijk heeft, schrijft Caitlin Johnstone.

Mag iedereen in de wereld stemmen of zijn leven moet worden geriskeerd in een offensief om te bepalen wie de Krim bestuurt? Of zal de regering Biden die beslissing nemen namens alle levende wezens?

Het is zo gek dat het lot van iedereen die leeft en iedereen die in de toekomst geboren zou kunnen worden, afhangt van de manier waarop twee regeringen een conflict in Oekraïne willen aanpakken, alleen maar omdat die twee regeringen de meeste kernwapens ter wereld hebben. Het is alsof twee mensen in een bar een vechtpartij krijgen die iedereen in hun stad doodt. Niemand anders in de wereld krijgt een stem over de beslissingen die worden genomen die iedereen die leeft kunnen doden en de mensheid voor altijd kunnen beëindigen; alleen een paar mensen binnen die twee regeringen en hun militairen.

Het Amerikaanse imperium zegt tegen Moskou: “Ik ben de gekste klootzak die er is, ik zal de brutaliteit blijven opvoeren, jullie recht in de ogen kijken en jullie uitdagen om kernwapens te gebruiken”, terwijl het de rest van de wereld vertelt: “Ik ben de stem van het gezond verstand waarnaar jullie allemaal moeten kijken voor leiderschap.”

Een van de gezichten van het imperium is de deugdzame verdediger van vrijheid en democratie, terwijl het andere gezicht een intimiderende show van wreedheid opvoert, zoals een gevangene die iemands wang afbijt in de gevangenis. Tenminste één van die gezichten liegt noodzakelijkerwijs.

Letterlijk de enige reden waarom westerlingen het nucleaire gekonkel van het Amerikaanse imperium met Rusland prima vinden, is omdat de meesten het niet begrijpen, en degenen die het wel begrijpen denken er niet goed over na. Ze vermijden te overwegen wat een kernoorlog is en wat het zou betekenen.

Telkens als ik dit onderwerp aansnijd krijg ik antwoorden als “Yeehaw! Zo is het trut, we staan op tegen Poetin!” Ze benaderen het onderwerp niet met de ernst die ze zouden hebben als ze begrepen wat er gebeurt en serieus hadden nagedacht over wat er zou kunnen gebeuren. Ze begrijpen niet hoe gruwelijk gevaarlijk het is dat het imperium overweegt een Krim-offensief te steunen, en ze hebben niet oprecht overwogen hoe het zou zijn als elk levend wezen een gruwelijke dood zou sterven en er nooit meer iemand geboren zou worden.

Welk standpunt u ook inneemt in dit hele conflict, u zou de mogelijkheid van nucleaire vernietiging met de grootst denkbare plechtigheid moeten benaderen, want het is zonder overdrijving het ergste wat er kan gebeuren. Neem het serieus, of zwijg.

Ex-president Medvedev: als Kiev de Krim aanvalt, zal de dag des oordeels komen

Als er een kernoorlog tussen Rusland en de NAVO uitbreekt, zal het antwoord op de vraag “Was het het waard?” een beslissend “Nee” zijn. Niet alleen voor mensen zoals ik, maar voor iedereen, hoe sympathiek ze ook staan tegenover de westerse machtsstructuur en hoezeer ze Rusland ook haten. Als hun antwoord niet onmiddellijk “nee” is, zal het binnen enkele uren hun antwoord zijn. Als mensen niet onmiddellijk begrijpen welke gruwel er op onze wereld is losgelaten en hoe niets het waard kan zijn geweest, zullen ze het snel begrijpen.

De term Mutually Assured Destruction werd voor het eerst bedacht door Donald Brennan van het Hudson Instituut in 1962, maar hij gebruikte het ironisch door het acroniem “MAD” te spellen om te betogen dat het krankzinnig is om wapens in bezit te hebben die een armageddon kunnen veroorzaken. Deze spelletjes van nucleaire ‘chicken’ zijn krankzinnig.

Het argument voor kernwapens is dat de dreiging van hun gebruik de grootschalige conventionele oorlogen van WO I en WO II afweert, maar dat werkt alleen als de angst voor hun gebruik conventionele aanvallen afschrikt. Het Amerikaanse imperium wordt steeds brutaler met zijn proxy-oorlogsvoering tegen Rusland.

Vroeger was het een onbetwiste conventionele wijsheid dat een oorlog tegen Rusland ten koste van alles moest worden vermeden omdat het een nucleaire supermacht is. Nu wordt het idee om grootschalige offensieven te steunen om stukken van de Russische Federatie af te snijden steeds populairder. Dit doet de ongemakkelijke stabiliteit teniet die MAD in theorie zou moeten creëren, omdat MAD ervan uitgaat dat de andere partij niet zo gek is om conventionele offensieven te lanceren tegen een nucleaire supermacht uit angst voor een snelle escalatie in een volledige kernoorlog.

Als twee mensen pistolen op elkaar richten, kan een vuurgevecht worden vermeden uit angst voor vergelding. Maar als een van de schutters de impasse doorbreekt door naar de ander toe te lopen met een mes in zijn andere hand, is de kans groot dat de ander de trekker overhaalt.

Ik haat het als mensen zeggen: “Ik hoop dat we onszelf van de kaart blazen, we zijn verschrikkelijk.” Het is niet goed dat een paar idioten spelletjes spelen met elk leven op deze planeet. Het is niet omdat jij ongelukkig bent met het leven hier, dat alle onschuldigen in de wereld dat zijn, dat de dieren dat zijn, de insecten, de bomen. Jouw ontevredenheid is geen reden om dit ding niet met hand en tand te bestrijden. Hou je allesvernietigende ideeën voor jezelf.

Westerlingen framen het idee van landen als Rusland en China die “hun buren aanvallen” alsof dat minder moreel is dan de VS die landen aan de andere kant van de planeet aanvallen die onmogelijk een bedreiging kunnen vormen voor de nationale veiligheid van de VS. Rusland kan tenminste met het argument komen dat zijn invasie van Oekraïne in het belang was van zijn nationale veiligheid vanwege de Amerikaanse/NAVO-militarisering aldaar, en China kan soortgelijke argumenten aanvoeren als het ooit Taiwan aanvalt. Amerikaanse oorlogen worden uitsluitend gevoerd om de Amerikaanse planetaire overheersing te verdedigen, niet de VS.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Poetin: Als kernwapens richting Rusland gaan, gaan wij naar het paradijs, maar zij zullen geen tijd hebben om zich te bekeren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hans Vogel
Hans Vogel
2 dagen geleden

Zouden die atoombommen nu werkelijk bestaan? We weten allemaal heel goed dat politici doorgaans psychopaten zijn en zonder aarzelen anderen het ongeluk of de dood injagen. Gek dat in de afgelopen bijna 80 jaar NOG NOOIT atoombommen zijn gegooid in een van de talrijke oorlogen. Aanleiding genoeg en psychopaten genoeg, lijkt mij. Maar nee, ook bij de talrijke ongelukken met vliegtuigen die atoombommen per ongeluk verloren of zelfs ermee neerstortten, nooit, nee nooit is er een ontploft. Wel heel toevallig.

Ook het verhaal van de baard van Igor Koertsjatof, de “Vader van de Sovjet-atoombom” is te saillant om zonder meer van tafel te schuiven. Hij maakte feitelijk duidelijk dat atoombommen niet bestaan.

Trouwens, de bom op Hiroshima in 1945 was heel zeker GEEN “atoombom.” Dat is aangetoond door Michael Palmer. Lees dat boek: https://archive.org/details/Hiroshima_revisited

Volgens mij zijn atoombommen een broodje aap-verhaal, net als antropogene klimaatverandering, de pandemie, zure regen, de maanlandingen, de drie WTC-torens die werden neergehaald door twee vliegtuigen, het islamterrorisme, “systemisch racisme” en ga maar door, allemaal uit de dikke duim gezogen om de burger door middel van angst onder de duim te houden.

John
John
2 dagen geleden
Antwoord aan  Hans Vogel

Maar er zijn wel kerncentrales.
Daar heb je een continue beheerste kernontploffing in een snelkookpan.

Hans Vogel
Hans Vogel
2 dagen geleden
Antwoord aan  John

Inderdaad, daar zijn ook de enige echte nucleaire ongelukken mee gebeurd: Calder Hall (1957), Three Mile Island, Tsjernobyl (volgens sommigen teweeggebracht door de CIA), Fuckyoushima

Joop Visser
Joop Visser
1 dag geleden
Antwoord aan  Hans Vogel

En al die franse proeven dan in de Pacific? Hele eilanden zijn uitgemoord door straling.