Soros riep op om Oost-Europeanen in wezen te gebruiken als kanonnenvoer gewapend met NAVO-wapens, een vooruitziende voorspelling gezien de ontwikkeling van de oorlog in Oekraïne, meldt REMIX.

Nu de oorlog in Oekraïne voortwoedt, bestaat er weinig twijfel over dat de menselijke kosten voor Oekraïne enorm zijn, waaronder waarschijnlijk meer dan 100.000 soldaten die bij gevechtshandelingen zijn omgekomen. Er was echter één man die veel van wat er is gebeurd in de strijd in het oosten van Europa heeft voorspeld: George Soros.

Explosieve verklaring van de EU-Commissie: het Oekraïense leger is weggevaagd – 100.000 doden en 200.000 gewonden – aangekondigde speciale rechtbank tegen Rusland

De miljardair oligarch financier propageerde een harde geopolitieke strategie in zijn stuk uit 1993 getiteld Toward a New World Order: The Future of NATO.” In het stuk schetst hij hoe Oost-Europeanen zouden kunnen worden gebruikt als “mankracht” in komende conflicten in een poging het aantal doden in Westerse landen te verminderen, wat volgens Soros het Westen politiek niet zou tolereren, in tegenstelling tot het Oosten van Europa.

“De combinatie van mankracht uit Oost-Europa met de technische mogelijkheden van de NAVO zou het militaire potentieel van het partnerschap sterk vergroten omdat het risico van bodybags voor de NAVO-landen, dat de belangrijkste beperking vormt voor hun bereidheid om op te treden, zou verminderen. Dit is een levensvatbaar alternatief voor de dreigende wereldwanorde,” schreef Soros in het artikel.

Soros erkent dat de NAVO-landen geen trek hebben in “lijkzakken”, maar zijn verklaring geeft impliciet aan dat Oost-Europeanen deze rol kunnen vervullen.

Wat Soros beschreef lijkt zich precies zo te ontwikkelen als hij voorspelde met betrekking tot de oorlog in Oekraïne. Gewapend met geavanceerde NAVO-wapens verzetten de Oekraïense soldaten zich actief tegen Rusland, waarvan Soros al vreesde dat het een nationalistische natie zou worden die zich verzet tegen de wereldorde die hij in 1993 propageerde. De machtige westerse landen hebben de nodige wapens, en Oekraïne heeft de mankracht. Het feit dat Soros al tientallen jaren van tevoren het potentieel zag van wat deze symbiotische match op het slagveld zou kunnen opleveren, versterkt waarschijnlijk zijn reputatie als een berekenend – en misschien wel meedogenloos – strategisch denker.

Zoals Soros voorspelde, lijkt de Oekraïense samenleving het hoge dodental in het huidige conflict met Rusland te tolereren. Tijdens de Vietnamoorlog verloren de VS 58.220 mensen in de loop van ongeveer 10 jaar, en toch werd de oorlog door het Amerikaanse publiek sterk tegengewerkt. Ondanks een veel hoger dodental in een veel kortere periode is er in de Oekraïense samenleving weinig protest geweest.

Het gebrek aan protest in Oekraïne kan ook worden geholpen door het feit dat Oekraïne het grootste deel van het maatschappelijk middenveld heeft opgeschort, oppositiepartijen en media heeft verboden en zelfs de Russisch-orthodoxe kerk heeft verboden. Een andere belangrijke factor in het perspectief van de samenleving op het conflict is dat de oorlog plaatsvindt op Oekraïens grondgebied, wat een zeer motiverende factor is voor Oekraïense soldaten.

In hetzelfde artikel riep Soros op tot een “Nieuwe Wereld Orde”. Deze term wordt in de gevestigde media vaak bespot als een complottheorie, maar Soros gebruikt hem openlijk. Bovendien, in het stuk, is de nieuwe wereld orde waartoe hij oproept opvallend globalistisch en gecentraliseerd. Met andere woorden, precies het type nieuwe wereldorde waar critici van hem, zoals de Hongaarse premier Viktor Orbán, al meer dan tien jaar voor waarschuwen.

Soros schetst in het stuk een aantal van zijn theorieën, waarbij hij verwijst naar open en gesloten samenlevingen en de “theorie van revolutionaire verandering”, die hij naar eigen zeggen ook heeft toegepast op de financiële markten. De miljardair beschrijft hoe het uiteenvallen van de Sovjet-Unie nieuwe wereldwijde veiligheidsuitdagingen maar ook kansen bood.

De oorspronkelijke missie was de vrije wereld te verdedigen tegen het Sovjetrijk. Die missie is achterhaald; maar de ineenstorting van het Sovjetrijk heeft een veiligheidsvacuüm achtergelaten dat kan uitgroeien tot een “zwart gat”. Dit vormt een ander soort bedreiging dan het Sovjetimperium. Er is geen directe bedreiging vanuit de regio voor de NAVO-landen; het gevaar ligt binnen de regio en betreft zowel de omstandigheden binnen de staten als de relaties tussen de staten. Daarom, als de NAVO al een missie heeft, is het haar macht en invloed in de regio te projecteren, en de missie kan het best worden gedefinieerd in termen van open en gesloten samenlevingen.

Soros schrijft in zijn stuk ook dat de NAVO in een race verwikkeld is om landen in Midden- en Oost-Europa lid te maken voordat “Rusland zich herstelt”.

“De landen van Centraal-Europa schreeuwen om een volledig lidmaatschap van de NAVO, zo snel mogelijk, liefst voordat Rusland zich herstelt,” schrijft Soros.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


George Soros: “Wat er in Oekraïne gebeurt, is mijn beste project”

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
stardust
stardust
1 dag geleden

luister.. ultravox…When we all fall down…