Opnieuw wordt ons verteld dat de bevolking van Somalië wordt bedreigd door droogte en hongersnood. Bijna zeven miljoen van de 17 miljoen inwoners van het Oost-Afrikaanse land kampen met acute voedseltekorten, schrijft David Craig.

Volgens de Verenigde Naties lopen zo’n 1,8 miljoen kinderen het risico op ondervoeding. Naar verluidt hebben zes Somalische kinderen een open brief geschreven aan wereldleiders waarin ze oproepen tot actie tegen klimaatverandering om een ​​einde te maken aan de droogte die hun land teistert.

Ik wil niet hardvochtig zijn, maar zolang ik me kan herinneren zijn er droogtes en voedselcrises geweest in Somalië.

Dus laten we kort nagaan of de laatste droogte daadwerkelijk is veroorzaakt door antropogene opwarming van de aarde of klimaatverandering of de klimaatcrisis of hoe het deze maand ook mag heten.

Hier is een grafiek van regenval in Somalië.

En hier is een grafiek van atmosferische CO 2 -niveaus (van 1800 tot 2017), die zogenaamd de opwarming van de aarde veroorzaken en dus de droogte in Somalië.

Er lijkt echt niet veel verband te bestaan ​​tussen de regenval in Somalië en de CO 2 -niveaus in de atmosfeer. In feite zou je bij een snelle blik de indruk kunnen krijgen dat de regenval in Somalië sinds ongeveer 2000 constant boven het gemiddelde ligt.

Dus als het niet de door de mens veroorzaakte opwarming van de aarde is die ertoe heeft geleid dat zoveel Somaliërs met hongersnood zijn bedreigd, wat zou dan de reden kunnen zijn? We zouden kunnen kijken naar de omvang van de bevolking van Somalië. Je zou immers niet verwachten dat de bevolking van een land dat door zoveel droogte is getroffen zo snel groeit.

Tot ongeveer de jaren veertig was de bevolking van Somalië relatief stabiel op iets minder dan twee miljoen. In de afgelopen 80 jaar is het aantal gestegen tot ongeveer 17 miljoen en in 2050 zullen het er waarschijnlijk bijna 40 miljoen zijn.

De vraag die we ons allemaal kunnen stellen is dus: wat veroorzaakt werkelijk droogte, armoede en honger in Somalië? Is het een verondersteld gebrek aan regen als gevolg van stijgende CO 2 -niveaus in de atmosfeer, zoals de klimaatcatastrofisten en de reguliere media blijven beweren? Of zou het iets te maken kunnen hebben met het feit dat het land zijn snelgroeiende bevolking simpelweg niet kan onderhouden?

Ik denk dat ik het antwoord weet. Maar ongetwijfeld zal onze nutteloze regering honderden miljoenen van ons geld aan de gelukkige heersers van Somalië geven voor ‘klimaatherstel’ om ons te verontschuldigen voor het feit dat wij zogenaamd de schijnbaar eindeloze reeks droogtes en hongersnoden in Somalië hebben veroorzaakt.

Helaas lijken feiten niet relevant als het gaat om de cultus van klimaatcatastrofes.


Dissident:

De auteur stelt niet de vraag hoe de Somalische bevolking zo snel heeft kunnen groeien, daarom heb ik het antwoord daarop vast gegeven in de (aangepaste) titel. Ontwikkelingshulp is moord, en jaagt immigratie aan.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Groei wereldbevolking dreigende ramp voor de westerse beschaving

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Eelke Piers
Eelke Piers
4 dagen geleden

Nederland heeft 1 miljard weggegeven aan de Ukraine om mensen te vermoorden
Voor 1 miljard hadden 5 miljoen mensen een jaarlang geen honger hoeven te lijden.
Kun je zien hoe sociaal de linkse kerk is

Hagar
Hagar
4 dagen geleden
Antwoord aan  Eelke Piers

Beste Eelke, geld, voedsel, medicijnen, kleding, en goederen sturen naar Afrika heeft geen enkele zin, integendeel.

Hoe meer hulp ze krijgen, hoe sneller hun bevolking nog meer aangroeit, en dus hoe meer hulp ze nodig hebben.

Deze vicieuze cirkel kan alleen doorbroken worden door te stoppen met hulp te sturen, geen migratie toe te laten, en hen tot een bevolkingsaantal laten komen, dat ze zelf duurzaam kunnen onderhouden.

Eelke Piers
Eelke Piers
4 dagen geleden
Antwoord aan  Hagar

Hagar, het geld had beter besteed kunnen worden en dat had ik zeker van de linkse kerk verwacht die zeggen dat ze o zo sociaal zijn

Hagar
Hagar
3 dagen geleden
Antwoord aan  Eelke Piers

Het geld had zeer zeker beter besteed kunnen worden, maar van de links progressieve kerk verwacht ik alleen dat ze het geld gewoon stelen, verspillen, of destructief aanwenden.

anarchist
anarchist
16 uren geleden
Antwoord aan  Hagar

Héé nog een bill gates met geoengineering

Eelke Piers
Eelke Piers
4 dagen geleden

In Somalië (trouwens bijna heel Afrika ) krijgen de mensen geen pensioen dus moeten ze zorgen voor veel kinderen die voor hun oude dag kunnen zorgen en omdat er veel kinderen sterven moeten ze nog meer kinderen in de wereld zetten

anarchist
anarchist
16 uren geleden

Ze hebben hooguit geleerd om meer te boemsen, internet?