De jaarlijkse bijeenkomst van het Wereld Economisch Forum vond plaats in Davos op 16-20 januari 2023. Internationale waarnemers gingen met Sputnik om de tafel zitten om de belangrijkste boodschap van de bijeenkomst in een notendop te formuleren.

“Het forum van dit jaar toonde de nieuwe staat van de wereld: verdeeld, rancuneus en grimmig,” vertelde Gal Luft, directeur van het in Washington gevestigde Institute for the Analysis of Global Security, aan Sputnik. “Davos is de kleedkamer van het Westen geworden en staat meer dan ooit los van de rest. Het vertegenwoordigt niet langer de echte zorgen van het grootste deel van de wereldbevolking. Door zijn obsessie met klimaatverandering, sociale rechtvaardigheid, gender en andere vormen van woke is het een lachertje en doelwit van minachting geworden voor het grootste deel van de wereld.”

Wereldwijde politieke elite gaat niet naar Davos – Alleen tweederangspolitici zoals Mark Rutte gaan

“Globalisering was gebaseerd op de vooronderstelling van een brede acceptatie van mondiale instellingen, normen en regels, alsmede een redelijk vrij verkeer van goederen, geld en informatie”, aldus Luft. “Elk daarvan is de afgelopen jaren in gevaar gebracht, eerst door de ontkoppeling tussen de VS en China en vervolgens door de oorlog in Europa. In plaats daarvan hebben we een wereldwijde tweedeling in twee kampen – het collectieve Westen plus ereleden en alle anderen – en de opkomst van nieuwe instellingen, allianties, financiële instrumenten, handelsblokken en prioriteiten.”

“Er is geen terugkeer naar het systeem van na de Tweede Wereldoorlog. Bovendien zien we een massale afwijzing van sommige instellingen en personen die het meest met de globalisering werden geassocieerd: de media, Davos, de amusementsindustrie enz. De de-globalisering is ook zichtbaar langs culturele breuklijnen. Westerse ideeën, ethiek en ‘waarden’ worden verworpen door miljarden mensen die ze als gevaarlijk en destabiliserend beschouwen,” vervolgde de Amerikaanse geleerde.

Ruslands onafhankelijkheid past niet in de ideale wereld van Davos

De noodzaak om Rusland te “verslaan” werd een leitmotiv van de bijeenkomst, waarbij de Duitse kanselier Olaf Scholz verklaarde dat om een einde te maken aan het lopende conflict in Oekraïne, de Russische speciale operatie “moet mislukken”. De kanselier riep op tot meer militaire steun voor Oekraïne, maar bevestigde niet dat Berlijn zijn Leopard 2-gevechtstanks naar Kiev zou sturen, iets waar het Oekraïense regime, Polen, Finland en het Verenigd Koninkrijk op aandringen.

Harvard professor Kenneth Rogoff, voormalig hoofdeconoom van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), drong er bij het Westen op aan om niet alleen de anti-Russische sancties op te voeren, maar ook om de voorwaarden te scheppen voor een “regimeverandering” in Rusland.

“Het forum in Davos is een congres van aanhangers van het globalisme,” vertelde Konstantin Babkin, voorzitter van de Rosagromash Association en medevoorzitter van het Moscow Economic Forum (MEF), aan Sputnik. “Deze mensen zouden graag een verenigde wereld zien waar mondiale bedrijven heersen en zelfs de officiële staatsstructuren domineren. Wat er in Oekraïne gebeurt, is in tegenspraak met hun ideeën over een ideale wereld. Veel multinationals moesten Rusland verlaten. Dus [Rusland] is aan de controle van deze westerse bedrijven onttrokken. Dit is in tegenspraak met hun ideeën over de ideale gang van zaken.”

Terwijl de deelnemers aan Davos volhielden dat het noodzakelijk is Oekraïne te steunen en ervoor te zorgen dat Rusland zich aan de door het Westen vastgestelde regels houdt, blijkt dat veel landen genoeg hebben van deze oorlogszuchtige retoriek, aldus Babkin.

Davos elite roept op tot oorlog tegen Rusland – WEF in een totale crisis

‘Diversiteit’ in economie & politiek in plaats van mondiale eenwording

Volgens Babkin valt de Westers georiënteerde geglobaliseerde wereldorde in zijn voegen uiteen, waarbij andere landen een ongebonden status aannemen en hun eigen ontwikkelingsscenario’s uitvoeren wat betreft hun financieel beleid, buitenlandse handel en belastingbeleid. De Russische geleerde betoogt dat herindustrialisatie en versterking van de nationale economieën de stabiliteit van de wereld en de diversiteit van modellen zouden kunnen waarborgen.

“Het zou mooi zijn om verschillende modellen te hebben, verschillende staten, verschillende volkeren, verschillende culturen,” zei de Russische geleerde en trok parallellen met de natuurlijke biodiversiteit. “[Er zal] een Iraans model zijn, een Indiaas model, een Chinees model, een westers model en een afwijzing van het globalisme. Ik denk dat dit een goede zaak is, en dat Rusland zijn eigen economie moet ontwikkelen. Ik kan ook Iran adviseren, en China, en andere grote staten, en staatsverbanden (…) Ik denk dat de wereld die Davos promoot zo instabiel is.”

Opmerkelijk is dat grote landen, waaronder Rusland en China, “het forum hebben gemeden en anderen hebben geïnspireerd hetzelfde te doen”, aldus Luft, die deze landen een “verzetsblok” noemt.

“In de komende jaren, met het onvermijdelijke vertrek van Klaus Schwab van het toneel, zal het forum zijn relevantie verliezen en gewoon weer een exclusieve, veel te dure Zwitserse club worden met een toegangskaart van 250.000 dollar,” aldus Luft.

Babkin sluit zich aan bij Luft door te zeggen dat, ook al zal het forum van Davos waarschijnlijk westerse bestuurders en politici blijven samenbrengen, het geen echt internationaal platform meer is en nooit zal worden wat sommigen “de regering van de wereld” noemen.

“De globalisering zoals wij die kennen is gestorven en Davos 2023 was de begrafenisplechtigheid ervan,” concludeerde Luft.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


De zelfbenoemde Davos “elites” zijn bang – Heel erg bang

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Guus Velraeds
Guus Velraeds
4 dagen geleden

Met de instorting van Davos is de wereld niet alleen geholpen. Tribunalen zijn absoluut noodzakelijk om het vertrouwen van mensen en de vele slachtoffers die gevallen zijn recht te doen. De misdaden die gepleegd zijn en nog gepleegd worden door de globalisten zijn te groot om te doen alsof het niet gebeurd is. Het globalistisch misdaad syndicaat probeert wel een sfeer van vergeten en vergeven te scheppen maar dat mag niet toegestaan worden. De hoofddaders in politiek in gezondheidszorg instellingen en niet vergeten in de media zullen gestraft moeten worden alvorens de wereld weer verder kan.

Hagar
Hagar
4 dagen geleden

Dit is allemaal heel voorbarig.

Zelfs al zou het WEF opeens verdwijnen, dit betekent maar een heel kleine tegenslag voor de internationale samenzweerders.

Ze kunnen het WEF op elk moment laten vallen, als heb dit goed uitkomt, of als ze vinden dat het zijn doel heeft gediend.

Ze hebben immers nog een enorm aantal andere organisaties: de Bilderberg Groep, De Trilaterale Commissie, de Counsil on Foreign Relations, de Amerikaanse Federal Reserve, de Europese Centrale Bank, de Verenigde Naties, de WHO, de EU, de NATO, UNICEF, de Wereldbank, het IMF, de BIS, enz… enz…

En ze maken tien keer sneller nieuwe organisaties aan, dan dat ze er afschaffen.