De elites uit het bedrijfsleven en de politiek ontmoeten elkaar weer in Davos, Zwitserland. Maar de stemming is bedrukt. Crisissen teisteren de wereldeconomie. De elite betreurt het proces van de-globalisering. Het idee van een wereldregering verdwijnt in de verte, meldt Die Freie Welt.

Nog nooit was de stemming op het Wereld Economisch Forum (WEF) in het Zwitserse Davos zo somber. Zelfs de “Tagesschau” spreekt van een “bedorven stemming”. Want de wereld van vandaag wordt opgeschrikt door crises. Eén proces in het bijzonder maakt het de politieke en economische elites moeilijk: De globalisering is ten einde! Het proces van de-globalisering begint. Larry Fink van BlackRock verwoordde het een jaar geleden zo.

En deze keer wordt op het WEF duidelijk hoezeer de wereld versnippert: Rusland neemt niet deel aan het Wereld Economisch Forum en wordt geïsoleerd. In plaats daarvan zal de Oekraïense president Selenskij een toespraak houden. China en de VS zijn meer dan ooit verdeeld. Japan en China ook. India en Japan nemen het op tegen China.

In Davos wordt nu gesproken over een “gefragmenteerde wereld”. Alois Zwinggi, uitvoerend directeur van het WEF, ziet momenteel een “multidimensionale gevarenomgeving” in de wereld. Naast de geopolitieke verdeeldheid is er de inflatie, de energiecrisis, de schuldenbergen en de groeicrisis.

De angst van de Davos-eliteparasieten: Massale volksopstanden over gefabriceerde inflatie en energietekorten 

Voor Klaus Schwab vervaagt de hoop op een soort wereldregering. In Davos wordt eenheid gedemonstreerd, maar achter de schermen sudderen tegenpolen.

Moritz Koch rapporteert uit Davos voor het “Handelsblatt”: “De focus zal liggen op hoe wereldwijd actieve grote bedrijven en politici zich kunnen aanpassen aan een nieuw tijdperk waarin de economie meer ondergeschikt moet worden gemaakt aan politieke veiligheidsoverwegingen”.

Ondertussen wordt het belang en de relevantie van het WEF steeds meer in twijfel getrokken. De socioloog Michael Hartmann van de Technische Universiteit van Darmstadt verklaart [ Radio Eins, RBB ]:

»Davos was altijd de hoogmis van de voorstanders van globalisering. En lange tijd leken ze gelijk te hebben, althans op het eerste gezicht, in hun voorspelling dat globalisering iedereen ten goede zou komen, dat het welvaart zou creëren voor iedereen in de wereld. […] En globalisering, zoals wij die kennen, is naar mijn mening ten einde. […] In wezen ging het altijd om grote bedrijven en toppolitici die de belangen van hun staten en bepaalde heersende kringen in deze staten en van grote bedrijven bespraken en vertegenwoordigden. Het was nooit meer.« 


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Ondanks al het positieve nieuws uit Davos, dat het erg slecht gaat met Schwabs plannen voor wereldoverheersing, geldt dat niet voor Europa.

Hier verstevigt zich de grip van de totalitairen alleen maar. De strijd tegen de vrijheid van meningsuiting gaat onverminderd voort, het verbieden van politieke partijen die niet in de pas lopen staat op de agenda. Het plan dat ze voor de hele wereld bedacht hadden, zal nog steeds uitgevoerd worden, maar dan alleen voor het voormalige Blanke deel van de wereld. Hier heeft het WEF zijn momentum nog niet verloren.

Horrornieuws uit Davos: Het Wereld Economisch Forum zegt dat we nooit meer teruggaan naar ‘normaal’

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Peterus
Peterus
2 maanden geleden

Het volk kan zelf een bijdrage leveren door alle bedrijven die partner zijn van WEF te boycotten.

https://www.weforum.org/partners

Ook door steen voor steen afbreken van Meta het moederbedrijf van Google.
Zeg je FB, Instagram, WhatsApp en YouTube op.

Gebruik BRAVE OF DUCKDUCK.GO als je browser en zoekmachine.

Breek het criminele systeem af en doe iets om onze toekomst te redden.

Laatst bewerkt op 2 maanden geleden door Peterus
Jerome
Jerome
2 maanden geleden

Bankers will be the buyers and lenders of last resort.

We zullen zien wat er klopt van bovenstaand bericht wanneer het contante geld wordt afgeschaft, het block-chain en het digitale identiteitssysteem wordt ingevoerd.

Hagar
Hagar
2 maanden geleden

Davos: de plaats waar satanistische drones jaarlijks naartoe worden gestuurd om hun software te laten updaten.

Hagar
Hagar
2 maanden geleden

En we moeten nog niet te vroeg viktorie kraaien:

Het feit dat de globalisatie door hun eigen oorlogsdrift nu een beetje is stilgevallen, wil alleen maar zeggen dat ze bij de blanke landen de duimschroeven nog extra hard zullen aandraaien, onder het mom van een oorlogssituatie.

Jerome
Jerome
2 maanden geleden
Antwoord aan  DissidentNL

We zullen zien of ook in niet-westerse landen contant geld wordt afgeschaft, en verplichte ‘vaccinaties’, het block-chain en het digitale indenticatiesysteem worden ingevoerd. Zelfs wanneer dat het geval zou zijn dan zullen bepaalde ‘waarheidszoekers’ op het internet het goed blijven praten, ‘want die landen hebben zich immers bevrijd van het satanische Westen’.