De laatste keer dat iemand probeerde van de oliedollar af te stappen, stuurde Hillary een moordenaar om hem af te maken. “We came, we saw, he died“, zei ze.

Het is een monumentale historische verandering in de fundamentele orde van de wereld. De Amerikaanse petrodollar is gebaseerd op het feit dat Saoedi-Arabië in dollars betaalt.

Het Rijk van het Kwaad en de Leugens stort ongekend snel in en de hele wereld ziet het en keert zich van de VS af. Alleen de domme en blinde kippen die in Europa de leiding hebben zien niet wat er gebeurt en storten daardoor Europa ook in de afgrond.

Nu schopt een van de trouwste bondgenoten van de VS de basis voor de Amerikaanse dominantie onderuit.

Hoe lang zal het duren voor de VS ‘vrijheid en democratie‘ naar Saoedi-Arabië zullen brengen om de ‘mensenrechten‘ in de zandbak te garanderen. Zonder petrodollar is er geen basis meer voor het Amerikaanse fiat-geld.

RT:

Saudi-Arabië is bereid de handel in andere valuta dan de Amerikaanse dollar te bespreken, aldus de minister van Financiën van het Koninkrijk, Mohammed Al-Jadaan, zoals geciteerd door Bloomberg.

De opmerkingen van Al-Jadaan komen een maand nadat de Chinese president Xi Jinping zei dat Peking bereid is om bij handelsuitwisselingen met leden van de Samenwerkingsraad van de Golf (GCC) energie aan te kopen in yuan in plaats van de Amerikaanse dollar. De Chinese leider benadrukte de noodzaak van de verschuiving toen hij eerder deze week sprak op een Chinees-Arabische top in Saudi-Arabië.

Er zijn geen problemen met het bespreken van hoe we onze handelsregelingen regelen, of het nu in Amerikaanse dollar, in euro of in Saudische riyal is,” zei Al-Jadaan dinsdag tijdens een interview met Bloomberg in Davos, Zwitserland.

Het olierijke koninkrijk wil zijn banden met belangrijke handelspartners, waaronder China, aanhalen. De door Riyad geuite bereidheid tot besprekingen over de kwestie kan erop wijzen dat ‘s werelds grootste olie-exporteur openstaat voor een diversificatie ten opzichte van de Amerikaanse dollar, nadat decennia lang de prijs van de export van ruwe olie in de Amerikaanse munt is vastgesteld. De riyal, de Saoedische nationale munt, is ook gekoppeld aan de greenback.

De tendens om over te schakelen op nationale valuta’s die de laatste tijd wordt waargenomen bij de belangrijkste deelnemers aan de wereldhandelsketens wordt gedeeltelijk toegeschreven aan het beleid van secundaire sancties dat Washington voert. Aanvankelijk werden de stappen om de Amerikaanse munt te dumpen in de handel, vooral in de energiesector, opgevoerd in het kielzog van de ingrijpende sancties die de westerse landen hebben ingesteld tegen Rusland, een van ‘s werelds grootste energieproducenten en -exporteurs, wegens de militaire operatie in Oekraïne.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Het werd bijna een jaar geleden al aangekondigd, maar nu is het officieel. Het is over en uit voor de VS. En dat allemaal omdat ze Gay-parades wilden afdwingen in Kiev.

Het einde van de Petrodollar – Rusland, China en India zullen een concept internationaal financieel systeem ontwikkelen

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Don Tessers
Don Tessers
2 maanden geleden

Don’t wait and do it. It will be the most best action against the Satanic Lodges in America.

John
John
2 maanden geleden

De Amerikaanse petrodollar is gebaseerd op het feit dat ze het je ander betaald zetten.
Nu gaan er steeds meer volgen, en steeds sneller.
Ach, straks hebben ze geen dollars meer nodig.
Krijgen ze een mooie CBDC.

Steven
Steven
2 maanden geleden

Heeft Biden Saoedi-Arabië al de oorlog verklaard?Want hoe durven zij de VS dwars te zitten.
Maar net GOED voor die Yanks!!