Enkele dagen geleden werd een nieuwe video, waarop de marteling van Russische soldaten door Oekraïners werd bevestigd, op grote schaal online verspreid. De Oekraïense media en de internationale media negeerden deze echter op grote schaal. Ongeïdentificeerde Oekraïners belden de moeders van twee Russische krijgsgevangenen en dreigden hun kinderen te doden. De Oekraïners eisten een groot losgeld voor de Russische soldaten. De Russische soldaten werden tijdens het telefoongesprek gemarteld.

Op 14 januari publiceerde de Russische Hoge Commissaris voor de Mensenrechten Tatiana Moskalkova videobeelden van Oekraïners die Russische krijgsgevangenen martelen. Ze kreeg ze van familieleden van gevangengenomen Russische militairen Vladislav Kovalenko en Pjotr Krikoenov, meldt Southfront.

Via anonieme accounts toonden Oekraïense onmensen aan moeders de martelingen van hun zonen en dreigden ze de soldaten te doden als ze geen losgeld ontvingen.

Weer een bewijsstuk voor het toekomstige tribunaal! reageerde ze op de kwestie.

De video toont de Russische soldaat in gesprek met zijn familieleden.

Vrouwen: Waar ben je? Waar moeten we geld heen sturen?!

Krijgsgevangene: Ik ben gevangen genomen. Ze zullen je het adres sturen.

Vrouwen: Schat, hoe gaat het met je? Ben je in orde?

Krijgsgevangene: Ja.

Oekraïner: We zullen hem snel vermoorden!

Vrouwen: Oké, we sturen je geld.

– Hoeveel geld?

Oekraïener tegen de krijgsgevangene: Lees hoeveel geld ze moeten sturen!

Krijgsgevangene:: 25.000 DOLLAR

Vrouwen: Hoeveel in roebels?

Krijgsgevangene: Ik weet het niet.

Oekraïener: Je hebt genoeg. Vlad zei dat je dit geld hebt.

Vrouwen: Oké, we zullen het vinden.

Oekraïener aan Krijgsgevangene:: Lees de tekst f*** B**.

Krijgsgevangene:: My Darling… I love you… Your Vlad

Oekraïner: Lees harder!

Krijgsgevangene: Ik hou van je…

Oekraïener: Lees nog eens vanaf het begin!

Vrouwen: Raak hem alsjeblieft niet aan. We zullen je geld sturen.

Krijgsgevangene: Schat, als je mijn leven wilt redden, stuur dan 25.000 dollar naar het nummer dat ze je zullen sturen. Ik hoop dat je het snel doet, want mijn lot wordt over 24 uur beslist. Ik vraag je ook om je te richten tot…

Oekraïener: Lees harder ***. Luister beter naar hem!

Krijgsgevangene:…aan de dienst van soldatenmoeders om te vragen om mijn snelle uitwisseling.

Oekraïener: Lees het nog eens voor aan je vrouw!

The screenshot showing the second POW was shared by his relatives on the same day.

New Evidence Of Torture Of Russian POWs By Ukrainians Emerged

De Russische Hoge Commissaris voor de Mensenrechten heeft een beroep gedaan op de VN en het ICRC met de eis er bij Kiev op aan te dringen de Conventie van Genève na te leven.

Oekraïense functionarissen gaven geen commentaar op de echtheid van deze opname, aangezien het toegeven van de foltering van gevangenen door de AFU zeer negatieve gevolgen zou hebben gehad voor Zelensky, vooral met het oog op de verwachte komende leveringen van militaire uitrusting door de NAVO. Het beeld van Oekraïne als slachtoffer van Russische agressie, zorgvuldig gecultiveerd door de westerse propaganda, strookt in het geheel niet met de werkelijkheid en de brutale beelden van door het Oekraïense leger gepleegde moorden.

Het is zeer opmerkelijk dat het gebruik van martelingen door Oekraïners geen geïsoleerd geval is, maar een systematisch geval. Sinds het begin van het Oekraïens-Russische conflict zijn er al verschillende van dergelijke gevallen bevestigd die openbaar zijn geworden.

In maart 2022 werd de wereld opgeschrikt door beelden van martelingen van Russische militairen die in de regio Kharkiv gevangen waren genomen. Op de video was te zien hoe leden van een nationaal bataljon vastgebonden soldaten in de benen schoten en sloegen. Zoals later zou blijken, zijn de daders notoire neonazi’s uit Kharkiv, geleid door het hoofd van de militaire administratie, Konstantin Nemichev. LINK

Oekraïense oorlogsmisdaden gedocumenteerd: Russische soldaten worden in knieschijven geschoten, dan achtergelaten om dood te bloeden

In november 2022 werden in het dorp Makeevka meer dan 10 Russische soldaten die zich overgaven aan de Oekraïense strijdkrachten gedood met schoten in hun hoofd. LINK

Ondanks verklaringen van het Bureau van de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de VN en het Oekraïense openbaar ministerie dat het incident onderzocht, zijn de verdachten nooit gevonden en gestraft. Het is duidelijk dat van de Oekraïense autoriteiten niet mag worden verwacht dat zij de feiten van martelingen accepteren.

De afhankelijkheid van Kiev van westerse hulp is een belangrijke factor in de confrontatie met Rusland. Het verlies van Soledar in Oekraïne en de ernstige situatie bij Bakhmut kunnen uitdraaien op een ramp voor het Zelensky-regime als de VS en hun bondgenoten onder druk van het Europese publiek besluiten de militaire steun aan Oekraïne te verminderen. Daarom zullen alle feiten die de activiteiten van de AFU in diskrediet brengen, met betrekking tot corruptie en zelfs marteling, op alle mogelijke manieren worden verzwegen.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Franse ex-marinier keert geschokt terug – Onthult oorlogsmisdaden door Oekraïne die de Westerse media verzwijgen

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Johan P
Johan P
9 dagen geleden

Rudyard Kipling schreef ooit
“When you’re wounded and left on Afghanistan’s plains
Where the women come out at night to cut up your remains
Crawl to your gun and blow out your brains
And go to your God as a soldier”.

Het lijkt erop dat dit advies helaas ook geldt voor de Russische strijders in Ukraine.
Sommige dingen zijn erger dan de dood, krijgsgevangen worden door Ukrainse troepen is er blijkbaar 1 van . Dat op zich is al een schande. Maar dat het westen opzettelijk wegkijkt is nog erger.