Zoals Dissident eerder vandaag meldde – Zijn de VS deze week begonnen met het uitzetten van Braziliaanse oppositieleiders terug naar Brazilië en de Lula Gulags. Dit gebeurt op hetzelfde moment dat het bewijs werd geleverd dat de rellen van 8 januari in Brazilië in scène werden gezet.

De Amerikaanse journalist Glenn Greenwald klaagt nu over de communistische overname die hij hielp steunen en mogelijk maakte. Greenwald was de afgelopen jaren een uitgesproken criticus van president Jair Bolsonaro. Hij kreeg waar hij om vroeg – de criminele Lula is terug aan de macht, de communisten zijn volledig aan de macht en de ijzeren laars van het marxisme neemt de controle over Brazilië over.

Veel geluk.

Alexandre de Moraes, een Lula-aanhanger en brute totalitair, blijft hard optreden tegen andersdenkenden, zet oppositieleden gevangen, pakt journalisten op en houdt demonstranten van de oppositie, waaronder kinderen, vast in geïmproviseerde goelags.

Tegen Steve Bannon zei de Braziliaanse waarnemer en activist Matt Tyrmand: “Ze gaan vol Goelag. Dit is de ergste communistische overname ooit.”

Dit was allemaal het plan van het Biden-regime en de CIA

Communisten zijn goed. Nationalisten en populisten zijn de vijand.

In oktober voor de tweede ronde van de verkiezingen tussen de populistische pro-Braziliaanse leider Jair Bolsonaro en de communistische veroordeelde misdadiger Lula da Silva, berichtte Foreign Policy hoe Joe Biden en de CIA bezig waren om Lula te laten winnen in Brazilië.

How Team Biden Tried to Coup-Proof Brazil’s Elections,” luidde de kop.

Naar verluidt nam Biden-personeel van het Witte Huis, het ministerie van Defensie, het ministerie van Buitenlandse Zaken en de CIA allemaal deel aan het bedreigen van de regering-Bolsonaro in zeldzame, escalerende diplomatieke bijeenkomsten. Daarna brachten ze hun valse verhalen naar de media.

Topambtenaren van het Witte Huis, het ministerie van Defensie, het ministerie van Buitenlandse Zaken en zelfs de CIA hebben bijeenkomsten en gesprekken gevoerd met Braziliaanse functionarissen om te proberen te voorkomen dat Bolsonaro de resultaten van de verhitte presidentsverkiezingen van het land ondermijnt.

De diplomatieke golf komt op het moment dat de rechtse populist Bolsonaro het opneemt tegen de linkse kandidaat en voormalig president Luiz Inácio Lula da Silva in een felbevochten tweede ronde in wat een van de meest verdeelde verkiezingen in de geschiedenis van het land is gebleken…

Voor Team Biden begon het diplomatieke werk nog eerder. In juli 2021, enkele maanden na zijn aantreden, reisde Biden’s CIA-directeur, William Burns, naar Brazilië voor een ontmoeting met hoge Braziliaanse ambtenaren, en tijdens die ontmoeting waarschuwde zijn delegatie hen dat Bolsonaro moest ophouden het verkiezingsproces van zijn land in twijfel te trekken. Het was de openingszet in een stille campagne van Washington om elke poging van Bolsonaro om de Braziliaanse democratie te ondermijnen te voorkomen, aldus huidige en voormalige functionarissen.

Een maand na Burns’ bezoek bezocht de Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur Jake Sullivan Brazilië om dezelfde waarschuwing kracht bij te zetten: Ondermijn de verkiezingen niet. In juni liet het team van Biden weten dat de Amerikaanse president dezelfde boodschap opnieuw had overgebracht tijdens zijn ontmoeting met Bolsonaro op de top van Amerika in Los Angeles. Een maand later was het de beurt aan de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin, die er bij de chef van de Braziliaanse strijdkrachten op aandrong zich in te zetten voor veilige en transparante democratische verkiezingen. Bolsonaro, een voormalige kapitein van het Braziliaanse leger, heeft in zijn politieke campagne geprobeerd de nostalgie naar de militaire dictatuur van het land van 1964 tot 1985 te gebruiken. (De Verenigde Staten steunden het Braziliaanse leger bij het plegen van de staatsgreep in 1964).

“De regering Biden verwacht dat alle kandidaten de resultaten van vrije en eerlijke verkiezingen respecteren en accepteren. We hebben dit duidelijk gemaakt aan Braziliaanse functionarissen, net zoals we dat doen met betrekking tot verkiezingen in landen over de hele wereld,” vertelde een woordvoerder van de Amerikaanse Nationale Veiligheidsraad aan Foreign Policy toen hem naar de kwestie werd gevraagd. “We volgen de komende verkiezingen in Brazilië op de voet. We vertrouwen het Braziliaanse volk en hebben vertrouwen in de kracht van de Braziliaanse democratische instellingen.”

Het blijft onduidelijk hoe effectief de Amerikaanse diplomatieke campagne achter de schermen was, maar analisten zeggen dat er enkele vroege signalen zijn die hun vruchten hebben afgeworpen. De Braziliaanse nieuwszender Estadao berichtte vorige maand over de zaak en suggereerde dat Amerikaanse druk er mogelijk toe heeft bijgedragen dat de Braziliaanse strijdkrachten zich niet achter ongegronde beweringen van Bolsonaro over fraude in de eerste ronde schaarden. Het Braziliaanse leger betwistte het rapport.

“Ik denk dat het effect heeft gehad op de militairen,” zei Abramovay. “Ik denk dat het echt moeilijk is voor het Braziliaanse leger om zich steun voor een antidemocratisch avontuur voor te stellen zonder steun van de VS.”

Nu we getuige blijven van “de ergste communistische overname ooit” in Brazilië, mogen we niet vergeten dat dit het werk was van het huidige Biden-regime en de CIA.

Zullen de Westerse media hierover berichten? Of blijven ze de populistische president Bolsonaro zwartmaken?

Joe Biden en de Deep State zijn volledig verantwoordelijk voor deze afschuwelijke internationale ontwikkeling.

Dit was hun plan. We kunnen het niet langer ontkennen. Nu hebben ze een communistisch regime geïnstalleerd in Brazilië, het grootste Zuid-Amerikaanse land en economie.

Dit kan geen toeval zijn.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Lula stopt zijn politieke tegenstanders in concentratiekampen

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Steven
Steven
2 maanden geleden

Het was ook niet zo’n slim idee van Bolsonaro om naar de VS te gaan. Hij loopt precies in de klauwen van de leeuw!

Bert van Mokum
Bert van Mokum
2 maanden geleden
Antwoord aan  Steven

Balsonaro komt er wel uit. Vraag me meer af of ‘LULLA’ er veilig uitkomt daar. Denk ook dat dit land de aanzet geeft tot algeheel wereldwijd verzet tegen alle WEF, CIA en andere instanties die de hele wereld willen controleren,

marta
marta
2 maanden geleden
Antwoord aan  Steven

Goed zo terug naar Brazilië en naar de gevangenis die corrupte Bolsonaro vanwege die zijn erg veel indianen vermoord zonder bescherming. Aanpakken en naar de gevangenis.

Blokvijf
Blokvijf
2 maanden geleden
Antwoord aan  marta

Heb je waarschijnlijk ergens gelezen. Of was je erbij? 🤔

Namets
Namets
2 maanden geleden

Demente Bieden kan nog niet eens zijn schoenen strikken krijgt opdrachten via zijn oortelefoontjes of hij is een Acteur van wereldklasse.
Van de CIA weten natuurlijk alles deze rotzakken hebben al menige regeringen geïnfiltreerd om zo oorlogen uit te lokken

Matt
2 maanden geleden

Nu ben ik benieuwd of Brazilie tot de Bricks landen kan blijven behoren want als het WEF onder aanvoering van Amerika daar de scepter gaat zwaaien is dat tegen de zin van Rusland en China. Ze hebben dan ‘de vijand’ binnenshuis.

Me to
Me to
2 maanden geleden

Wat ik nu veel interessanter vind is of Brazilie nu nog lid van BRICS+ blijft.

Want Dat is natuurlijk het doel van Biden / de VS / Blackrock/ Vanguard, en zo proberen de Dollar te redden (gaat niet gebeuren want er staanal 12 ander landen op de wachtlijst)