Op het World Economic Forum (WEF) houden de deelnemers zich vooral bezig met klimaatbescherming – zo wordt gezegd. Maar als de economische en politieke elite arriveert, merk je daar niets van. Veel van de deelnemers kwamen per privéjet naar Davos. Greenpeace spreekt van een “hypocriete privéjetbonanza”.

In de aanloop naar het World Economic Forum (WEF) in  Davos hekelde de milieubeschermingsorganisatie  Greenpeace  de hoge uitstoot van privéjets van de deelnemers. Uit een onderzoek dat het Nederlandse milieuadviesbureau CE Delft in opdracht van  Greenpeace International heeft uitgevoerd, blijkt dat er in direct verband met de vluchten 7400 ton CO2-uitstoot te verwachten is. Dat komt overeen met de uitstoot van 260.000 gemiddelde auto’s in één week, meldt Exxpress.at.

1040 vluchten met privéjets

De studie is gebaseerd op de cijfers van privé-jetvluchten in de tijdelijke en ruimtelijke nabijheid van het WEF 2022. Volgens de studie was ten minste de helft van de 1040 vluchten van privé-jets in de omgeving van Davos tijdens de week van het WEF van vorig jaar toe te schrijven aan de bijeenkomst. De klimaatschadelijke uitstoot van privé-jetvluchten zou in de week van het WEF met maar liefst 400 procent zijn toegenomen in vergelijking met de weken ervoor en erna. Van de 2.500 WEF-deelnemers in 2022 zou ten minste tien procent met een privéjet zijn gereisd, hoewel het forum zelf zich inzet voor de klimaatdoelstelling van 1,5 graad.

Greenpeace eist: Particuliere vluchten verbieden

“Terwijl een historische winterhittegolf Europa in zijn greep houdt, stromen de rijken en machtigen in honderden privéjets naar het World Economic Forum in Davos. Dit is pure bespotting van al diegenen die nu al de gevolgen van de klimaatcrisis ondervinden”, hekelde Klara Maria Schenk, klimaat- en vervoersdeskundige bij Greenpeace Oostenrijk, vrijdag in een verklaring. “Wie serieus over klimaatbescherming wil praten, moet ook het goede voorbeeld geven. De staatshoofden en regeringsleiders worden opgeroepen om deze onnodige en klimaatschadelijke privé-jetvluchten te verbieden”, eiste Schenk. Greenpeace roept de Europese Commissie op om bij de huidige herziening van het luchtverkeersreglement de weg vrij te maken voor een verbod op privéjets.Greenpeace moet niet zeuren. Het gaat prima met het klimaat.

Het is wel hypocriet dat de Davos parasieten ons op willen sluiten in 15-minuten-concentratiekampen om het klimaat te redden, terwijl ze er zelf lustig op los vliegen. Typisch geval weer van ‘doe wat we zeggen, en niet wat we doen’. Regels voor het plebs maar niet voor de rijken. Net als tijdens de Coronahoax waar het volk maskers moest dragen en de meesters niet. Waar het volk in lockdown zat en de meesters niet. Waar het volk gifprikken kreeg en de meesters zoutoplossingen.

Bonussen voor grootverdienende miljardairs: EU stelt privévliegtuigen vrij van kerosinebelasting – Klaus Schwab betaalt niks

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Edwin Vissers
Edwin Vissers
2 maanden geleden

Hypocriet zijn is huichelachtig, vals of geveinsd gedrag vertonen. Hypocriet is afgeleid van het Griekse woord hupokrites. Dit woord betekent letterlijk acteur. Iemand wendt geloof, gevoelens, moraal of deugden voor. In feite staat deze persoon h… Gevonden op http://www.ensie.nl/definitie/Hypocriet hypocriet

Guus Velraeds
Guus Velraeds
2 maanden geleden

CO2 is alleen gevaarlijk als Jan met de pet die uitstoot. Verder is het CO2 verhaal een hoax. Zal me de reet roesten als ze met hun privé jets komen aanvliegen.

Bert van Mokum
Bert van Mokum
2 maanden geleden

En de schapen zagen dat het goed was. Ze lieten het gelaten over zich heen komen.

Lieten allemaal hun auto staan en gingen carpoolen met z’n vieren. Niet alleen gezellig maar vooral goed voor het milieu. Sommigen van hen verkochten dat ding zelfs. Of gingen netjes met het OV, zelfs in de overvolle treinen, bussen en trams zitten. Netjes hun mondmasker op. Je wil natuurlijk geen Covid oplopen of een nieuwe pandemie veroorzaken. Er heersen zoveel rare ziektes tegenwoordig.

Bij thuiskomst de verwarming van 4 op 8 graden zetten. Op de bank met wat extra dekens die oma nog op zolder had liggen. Iemand had zelfs nog een recept uit 1944 gevonden in een oude krant. Hoe je van tulpenbollen een voedzame maaltijd kon maken. Met wat aanpassingen een toevoeging gemaakt met krekels en meelwormen om het wat voedingsrijker te maken. Kwam dat gourmetsetje met die twee pannetjes toch nog van pas.

Dan voor het slapen nog even OP1 kijken en slapen.
Tja, je moet wat over hebben om een beter milieu te krijgen.

Hagar
Hagar
2 maanden geleden

Wie nu nog niet doorheeft dat de hele klimaatzever één groot bedrog is, is nog dommer dan een politicus.

De WEF-Davos duivelaanbidders zijn zelfs zo arrogant dat ze het masker volledig laten vallen: het ging nooit om het klimaat of het leefmilieu, dat was gewoon een rookgordijn,het ging altijd al om macht en wereldcontrole.

anna milants
anna milants
2 maanden geleden

allééé ,,, welke normale mens weet nu nog altijd niet dat het gat in de ozonlaag door al die raketten komen ,, eerst was het de kleine man die de schult met de auto ,,, nu is het de schulkd van vliegtuigen ,,, laat mij nie lachen dat ze is stoppen met raketten door de ozonlaag te sturen ,, ze zal rap terug hersteld worden de natuur hersteld zich vanzelf ,,, maar de grote koppen willen god spelen en maken alles kapot