Niets goeds. Daarom zijn de kosten van levensonderhoud het grootste probleem, volgens het Global Risks Report van het Wereld Economisch Forum – een jaarlijkse enquête onder 1200 professionals uit de overheid, het bedrijfsleven en het maatschappelijk middenveld.

Volgens de peiling zal er de komende jaren (of maanden?) weinig respijt zijn van “energie-inflatie, voedsel- en veiligheidscrises”.

Op korte termijn zegt bijna 70% van de ondervraagden dat er volatiele economieën en diverse “schokken” in het verschiet liggen, terwijl ongeveer 20% van de ondervraagden zegt te vrezen voor “catastrofale resultaten” in de komende 10 jaar, aldus Bloomberg.

Heel weinig leiders van de huidige generatie hebben dit soort traditionele risico’s rond voedsel en energie meegemaakt, terwijl ze tegelijkertijd de strijd aangingen met wat er op komst is aan schulden, wat er op komst is aan klimaat,” zei Saadia Zahidi, directeur van het WEF, die waarschuwde dat de wereld mogelijk in een “vicieuze cirkel” terechtkomt, aldus Zero Hedge.

“We zullen een soort nieuw soort leiderschap nodig hebben dat veel wendbaarder is,” zei ze tegen Bloomberg Television.

Volgende week vindt de jaarlijkse WEF-conferentie plaats in Davos, Zwitserland, waar de wereldelite rond de tafel gaat zitten om te bespreken hoe we ons leven het beste kunnen leiden.

De bijeenkomst begint op een moment dat de inflatie in veel geavanceerde economieën op het hoogste punt sinds WW2 is, met rentetarieven die veel hoger zijn dan iemand 12 maanden geleden voorspelde.

Het rapport roept op tot wereldwijde samenwerking en waarschuwt dat als regeringen de huidige crisis verkeerd aanpakken, ze “het risico lopen maatschappelijke ellende te creëren op een ongekend niveau, aangezien investeringen in gezondheid, onderwijs en economische ontwikkeling verdwijnen, waardoor de sociale cohesie verder wordt uitgehold.”

Verhogingen van de militaire uitgaven kunnen de steun voor kwetsbare huishoudens verminderen, waardoor sommige landen in een “voortdurende crisissituatie” terechtkomen en de dringende noodzaak om de klimaatverandering en het verlies aan biodiversiteit aan te pakken, wordt teruggedraaid. – Bloomberg

Het ergste scenario is volgens het rapport het risico van “geo-economische oorlogvoering” – waarbij geopolitieke rivaliteiten de economische spanningen waarschijnlijk zullen doen toenemen, waardoor de risico’s op zowel korte als lange termijn nog groter worden.

In deze toch al giftige mix van bekende en toenemende mondiale risico’s kan een nieuwe schokkende gebeurtenis, van een nieuw militair conflict tot een nieuw virus, onbeheersbaar worden“, aldus Zahidi. “Klimaat en menselijke ontwikkeling moeten daarom centraal staan in de zorgen van wereldleiders om de veerkracht tegen toekomstige schokken te vergroten.”

Bovendien waarschuwde het rapport dat de interactie van een “cluster van risico’s” een cascade van toekomstige problemen kan veroorzaken in een “polycrisis“, zoals “resource rivalry” waarbij landen concurreren om natuurlijke hulpbronnen.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Brussel vreest volksopstanden in Europa door aardgascrisis

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hagar
Hagar
12 dagen geleden

De internationale samenzwerende duivelaanbidders gaan eens praten over de gevolgen van inflatie, hoge energieprijzen, hoge voedselprijzen, en de Oekie-oorlog, terwijl ZIJZELF juist opzettelijk al deze dingen hebben veroorzaakt.

En nu komt de aap uit de mouw: om deze zelfveroorzaakte problemen aan te pakken gaan zij hun voorstellen doen: toevallig allemaal voorstellen die zeer slecht zijn voor ONS, en zeer goed voor HEN.

Wil
Wil
12 dagen geleden
Antwoord aan  Hagar

Tijd om de rollen eens om te draaien en wij gaan bepalen wat voor hun het beste is!

Piet
Piet
11 dagen geleden
Antwoord aan  Hagar

Gooi een bom op dat zooitje in Davos !!

Ronald Duyck
Ronald Duyck
9 dagen geleden

Toch bizar dat zowel Schwab als Soros de 2 grootste geldschieters plots het laten afweten voor de meeting in Davos.
Ik denk eerder dat ze het te warm onder de voeten krijgen en zich zullen verschuilen om niet geaarresteerd te worden door het honger gerechtshof in Washington