Als de Duitse minister van Economie Robert Habeck (Groene Partij) zijn zin krijgt, wordt welvaart niet langer gedefinieerd door BBP en inkomen, maar door hoeveel windparken er worden gebouwd, sociale inclusiviteit, nitraatgehalte in het grondwater en vele andere vage sociale maatstaven.

Nu de inflatie als gevolg van de stijgende energieprijzen de pan uit rijst, zien de Europeanen hun welvaart en levensstandaard snel afbrokkelen.
Politiek gezien wordt dit een heet hangijzer nu de burgers moeite hebben de eindjes aan elkaar te knopen. Als regeringen niet snel genoeg handelen om deze erosie te beteugelen, kunnen ze binnenkort uit hun ambt worden gezet, schrijft P Gosselin.

Toch willen veel groen georiënteerde regeringen niet dat burgers meer welvaart zien, omdat ze vinden dat welvaart juist datgene is wat de planeet in de eerste plaats verpest. Ergens moeten groene leiders de burgers ervan overtuigen dat slechter beter is.

Welvaart zal binnenkort iets anders betekenen

Blackout News meldt precies hoe de Duitse minister van Economische Zaken Robert Habeck van de Groene Partij dit wil doen: door de term “welvaart” te herdefiniëren.

Het probleem is in hun ogen niet dat het slechter gaat met de Duitsers, maar dat de verkeerde maatstaven worden gebruikt om de welvaart te berekenen. “Groei is gelijk aan welvaart” geldt niet meer. Vroeger werd welvaart vaak afgemeten aan het BBP, maar voor de Duitse Groenen en minister van Economische Zaken Habeck zal dat niet meer het geval zijn. Welvaart zal voortaan iets heel anders betekenen: zoals hoe groen en inclusief de samenleving is.

Grimmig: Duitsers verliezen alle hoop nu economie volledig instort – Experts waarschuwen voor nucleaire noodsituaties

Hé kijk! Het wordt beter voor je, echt waar!

De nieuwe aanpak van Habeck om de welvaart te meten “omvat 34 indicatoren die moeten aantonen wat de werkelijke toestand van de welvaart in Duitsland is.” De factoren zijn bijvoorbeeld “het aantal windturbines”. “het nitraatgehalte in het grondwater” of “de gemiddelde nabijheid van openbaar vervoer” meldt Blackout News. Misschien heb je geen geld om een auto te kopen, maar er is tenminste een bushalte op een halve mijl afstand. En kijk, nu hebben meer mensen een windpark bij de achtertuin van hun energiezuinige kleine appartement!

Sommigen beweren nu al dat er andere motieven achter de nieuwe definitie van de regering zitten: “Is Habeck ons al aan het voorbereiden op een economische neergang?” Nu de economische crisis toeneemt, zou de nieuwe definitie de regering in staat stellen te beweren dat het toch niet zo slecht gaat en dat het eigenlijk beter is dan het lijkt. En als je daarover klaagt, dan ben je gewoon een rechtse gek die een gevaar is voor de democratie.

Welvaart = hoe groen en sociaal rechtvaardig

In het ontwerp van het economisch jaarverslag van de Duitse federale regering staat: “Het individuele en daarmee het algemene maatschappelijke welzijn hangt van veel meer af dan alleen de economische kadergegevens.” maar van de vraag of het “ecologisch, sociaal, rechtvaardig, inclusief, innovatief en toekomstgericht” is.

De regering wil indicatoren opnemen die laten zien in hoeverre Duitsland zich “op een sociaal evenwichtig, duurzaam, innovatief en broeikasgasneutraal ontwikkelingspad bevindt.”

“Het beeld dat uit de gegevens van het ministerie naar voren komt is gemengd: Duitsland doet het goed na een jarenlange opleving in het afgelopen decennium, maar de welvaart is ongelijk verdeeld, de economische dynamiek is gering en de energietransitiedoelstellingen zijn nog ver weg”, voegt Blackout News toe.

Bedoeld om ons voor te bereiden op een economische neergang

“Dat het BBP niet langer een maatstaf voor welvaart is, suggereert dat de nieuwe definitie van welvaart bedoeld is om ons voor te bereiden op een economische neergang. Als de welvaart afneemt, neemt ook de goedkeuring van het huidige beleid af. Om het verlies van welvaart te verbergen, wordt welvaart dan gewoon opnieuw gedefinieerd,” vermoedt Blackout News.

Komen Habeck en de Duitse regering ermee weg? Waarschijnlijk niet. Maar als ze dat doen, wordt de vraag: Voor hoe lang? De voormalige Sovjet-Unie en het communistische Oost-Duitsland deden het decennialang met politieke brute kracht. Maar uiteindelijk zal het, zoals alle sociale experimenten, eindigen in een hoop marxistische uitwerpselen, die op hun beurt zullen dienen als rijke compost voor betere ideeën.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Massale uittocht van bedrijven dreigt uit Duitsland – Schuld van Ursula von der Leyen

5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Dee
Dee
2 maanden geleden

“Maar uiteindelijk zal het, zoals alle sociale experimenten, eindigen in een hoop marxistische uitwerpselen, die op hun beurt zullen dienen als rijke compost voor betere ideeën”.

Of voor nieuwe smoezen om alles draaiende te houden of om in ieder geval het idee te geven dat alles nog draait. Net als een verslaving. Je weet dat je er kapot aan gaat, maar de smoezen om door te gaan lijken oneindig.

Hagar
Hagar
2 maanden geleden

De welvaart van ons volk kan je niet uitdrukken in geld of in windmolens.

Welvaart voor ons volk is: baas zijn in ons eigen land.

Marko
Marko
2 maanden geleden

1984

Petra
2 maanden geleden

Welvaart voor Duitsers (en wij zijn niet veel anders) is een grotere BMW, MERCEDES of AUDI dan de buurman, voor de deur hebben.

Omdat om te buigen naar blijheid over een windmolen of bushalte binnen loopafstand lijkt mij een brug te ver.

Mits eerlijk, zal dit zéér grote electorale gevolgen hebben.

Hagar
Hagar
2 maanden geleden

Het resultaat van de acties van de eco-debielen: steenkool verbranding zorgt nu al voor meer dan 30% van de Duitse elektriciteitsproductie.

https://www.zerohedge.com/energy/big-green-mess-germany-coal-stunning-31-electricity-production

Voor milieubehoud geldt hetzelfde: hoe meer “groene” ministers, hoe meer alle natuur zal veranderen in dode woestijnvlakte, want er is niets dat de “groenen” liever doen dan het omhakken en platbranden van bossen, en het dan permanent laten overbegrazen door schapen, zodat er zeker geen bomen meer kunnen groeien.