De Universiteit van Zuid-Californië heeft Orwell de loef afgestoken en officieel alle vermeldingen van het woord “veld” uit het curriculum en de academische referenties verwijderd, omdat het “racistische” connotaties zou hebben. Dit is geen satire.

De universiteit kondigde aan dat zinnen als “track and field”, “field of study” en “going into the field” zullen worden verboden en vervangen door obscure woorden als “practicum” om niemand te beledigen en de zaak van het antiracisme te bevorderen, meldt Summit News.

Het schrappen van woorden is geïnspireerd op George Orwells 1984 en Newspeak, waarin de toegestane woordenschat gestaag werd gereduceerd om het denken te controleren. Macht over de taal staat gelijk aan macht over de werkelijkheid, en daarom zijn woke progressieven erop gebrand het scala van aanvaardbare woorden te beperken in naam van de politieke correctheid.

Volgens een brief waarin de beslissing wordt uitgelegd, “ondersteunt deze verandering de antiracistische praktijk van sociaal werk door taal die als anti-zwart of anti-immigrant zou worden beschouwd te vervangen door inclusieve taal”.

“Taal kan krachtig zijn, en zinnen als ‘in het veld gaan’ of ‘veldwerk’ kunnen voor afstammelingen van slavernij en gastarbeiders connotaties hebben die niet goedaardig zijn,” voegde de brief eraan toe.

Blijkbaar hebben in de loop van de menselijke geschiedenis alleen zwarte slaven en gastarbeiders ooit op het land gewerkt. Boeren en inheemse landarbeiders hebben vermoedelijk nooit bestaan.

De sociale afdeling van de universiteit zei dat de verandering cruciaal was om “witte suprematie, anti-immigratie en anti-zwartheid ideologieën te verwerpen” en om studenten sociaal werk op te leiden om “sociale en raciale rechtvaardigheid te begrijpen en te belichamen.”

Amerika’s eerste slaveneigenaar was een zwarte man


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Blanke slaven bouwden Amerika

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Excelsis Deus
Excelsis Deus
2 maanden geleden

Jaja, het is weer duidelijk hypocriet. Zoals te verwachten is van politiek correcte, progressieve en cultureel Marxistische scholars.

Maar… het woord “slaaf”, “slave” komt letterlijk van Slavisch. Wijs mij iemand aan die tegelijk Slavisch bloed had en uit Afrika afkomstig was. Niet dat de Slaven de eerste slaven waren, maar daar is het wel naar vernoemd. Wat het voor die tijd genoemd werd weet ik niet zeker, maar aannemelijk was het gewoon “knecht”, “servant”, “dienaar”.

Maar woorden als “ongehoord” zouden in het bijzijn van doven ook verboden moeten worden. Evenals “op staande voet” als er invalide gehandicapten in de nabijheid zijn. En zo kan ik nog wel uren doorgaan. Met onzin. Maar ja, dan verval ik naar het niveau van deze politiek correcte, progressieve en cultureel Marxistische scholars.

Bernie
Bernie
2 maanden geleden

Het zoveelste bewijs dat veel hoog opgeleide mensen verdwaald zijn in een schimmige wereld van illusies.

Jerome
Jerome
2 maanden geleden

🎵Strawberry fields forever.🎵

Een absolute aanrader : ‘Jewish dominance of the African slave trade’, February 3 2020, op christiansfortruth.com

Zie je het voor je, een (Nederlandse) leerling doet zijn spreekbeurt over de inhoud en feiten van bovenstaand artikel ?

Petra
2 maanden geleden

Eenvoudiger om Negers te verbieden om te studeren aan die universiteit.

Dan kun je ze ook niet meer beledigen, want let wel, als het woordje ‘veld’ al een belediging is, dan is mijn blanke gezicht dat ook.

Dat bij het geven van cijfers al jarenlang, ook in Nederland, dit probleem speelt mag duidelijk zijn.

De gevolgen zijn voor iedereen die zijn of haar ogen open heeft zichtbaar: mensen die hun diploma hebben verkregen hoofdzakelijk op basis van hun etniciteit i.p.v. kwaliteiten.

Dat deze mensen vervolgens vrijwel alleen in dienst zijn bij de Roverheid is ook geen toeval. In het bedrijfsleven prikt men genadeloos door iemand die slechts zwart of meestal ‘lichtgetinte en Mislim’ is.

Bij de Roverheid speelt kwaliteit van ambtenaren bijna geen rol meer. Dat is dan ook de reden waarom de Roverheid zo waanzinnig groot is geworden, zo slecht functioneert en zo veel kost. Die feiten kun je toch niet missen?

Rudolf
Rudolf
2 maanden geleden

Prachtige–althans voor mij–eye-opener, deze artikelen ! Plaatst de hele BLM-beweging met de door haar uitgedragen theorieën nog weer eens scherp in een ander fel nietsverhullend licht !! Alsmede het aspect ‘godsdienstoorlog’.. Hoe hypocriet dat begrip ook mag zijn, omdat allerlei andere pragmatischer en meer opportunistische motieven zwaarder wogen en de doorslag meestal gaven !