Video’s en foto’s van dit feest gaan momenteel viraal – en veroorzaken heftige reacties. De feestvierders zijn blijkbaar rijke Oekraïners die in de Franse Alpen een waanzinnig duur feest geven op nationalistische muziek. Tegelijkertijd sterven en lijden hun landgenoten in Soledar, meldt Exxpress.at.

De oppositionele Russische journaliste Xeniya Anatolyevna Sobchak heeft een video en foto’s gepubliceerd van een Oekraïens feestje in het Franse wintersportoord Courchevel. Blijkbaar vieren rijke Oekraïners hier feest. Hun feest in de Franse Alpen zorgt voor verontwaardigde reacties op sociale mediakanalen. Ten eerste zingen ze een nationalistisch Oekraïens lied. Ten tweede, tijdens hun uitbundige viering sterven momenteel talloze Oekraïners in wrede gevechten in Soledar.

Na afloop vroeg de Russische dissident aan de obers hoeveel zo’n service met champagne en een vlag kostte. “Ze zeiden dat het 20.000 euro was. Ik weet niet wat voor Oekraïners het zijn, misschien herkent iemand hen of hun meisjes in luxe bontjassen? Velen van hen zijn van militaire leeftijd…”, aldus Sobchak.

Vermeend Oekraïens beroemdheidspaar viert feest

Naar verluidt zijn de mensen in de video een prominente Oekraïense ondernemer en zijn vrouw, wiens verjaardag net is gevierd. Dat is tenminste wat journalisten op het internet beweren. Een ander beroemdheidspaar zou onder de aanwezige gasten zijn: Een voormalige “Miss Oekraïne” en haar man, die in Oekraïne gezocht wordt voor fraude.

“Terwijl sommige Oekraïners de klok rond sterven in loopgraven onder Russisch artillerievuur, ‘vechten’ anderen tegen Poetin op de hellingen van het Franse skioord Courchevel”, reageerde een gebruiker ironisch op Twitter. “Rijke Oekraïners feesten in Frankrijk terwijl normale Oekraïners sterven in Soledar,” schrijft een ander.

De prijzen in het Bagatelle restaurant in Courchevel zijn uitbundig. 125 gram zwarte kaviaar kost 2100 euro. Een fles Dom Perignon champagne kost 660 euro. De goedkoopste salade kost 23 euro.

Eerder berichtte Dissident al dat de inner circle van de Oekraïense president voor miljoenen dollars villa’s in de Zwitserse Alpen koopt en dat zijn vrouw 40.000 dollar uitgaf aan winkelen in Parijs net nadat het Nederlandse ministerie van Defensie 1 miljard in het corrupte Oekraïense zwarte gat gegooid had.

Ook de perschef van het zuidelijke regionale directoraat van de Oekraïense grenstroepen, kapitein Plantovskaja Ivanna Yuryevna, vierde het nieuwe jaar in Parijs, terwijl haar landgenoten in de loopgraven gebombardeerd werden.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Zelensky’s vrouw gaf 40.000 dollar uit aan winkelen in Parijs, terwijl het Nederlandse ministerie van Defensie trots meldt 1 miljard in het corrupte Oekraïense zwarte gat gegooid te hebben

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hagar
Hagar
2 maanden geleden

Ja met meer dan 100 miljard dollar van de USA alleen al, daar kan je toch een mooi feestje mee bouwen.

Hagar
Hagar
2 maanden geleden

En ondertussen weet toch iedereen dat Oekraïne een schurkenstaat was (is) dus de schone schijn hooghouden hoeft niet meer.

Moek
Moek
2 maanden geleden

Dit was toch al bekend onder de naam: Battalion Monaco:

https://www.rt.com/russia/566935-they-robbed-ukraine/

Op YT onder deze naam, zeer mooie reportage, ook voor de autoliefhebber,
Engels ondertiteld.

Guus Velraeds
Guus Velraeds
2 maanden geleden

Gelukkig helpt de West Europeaan ook het arme Oekraïne. Oude van dagen en andere sloebers staan in de rij bij de voedselbank en zitten ‘s-avonds gezellig op de kringloop bank met 2 truien over elkaar en een omlaag gedraaide CV.