De Franse dictatuur moet ook de omvolking betalen en de oorlog tegen Rusland. En het geld moet ergens vandaan komen. Autochtone ouderen zijn het makkelijkste slachtoffer. Dus net als in Nederland worden die uitgekozen om leeggeplukt te worden.

Om extra inkomsten te genereren heeft het regime van de Rothschild-lakei besloten de eigen bevolking te beroven.

Zero Hedge:

De Franse regering heeft zojuist voorgesteld om de wettelijke pensioenleeftijd te verhogen als het begint aan belangrijke hervormingen van het pensioenstelsel, en niet voor de eerste keer. De regering Macron kreeg jaren terug al te maken met felle reacties en woede bij eerdere soortgelijke voorstellen en pogingen tot ingrijpende hervormingen. Het plan werd dinsdag onthuld door premier Élisabeth Borne, en stelt voor de wettelijke pensioenleeftijd te verhogen van 62 naar 64 jaar in 2030.

Het plan gaat niet zo ver als Macron die eerder voorgestelde 65 jaar, en het voorstel wil werknemers verplichten twee jaar langer aan het systeem bij te dragen, waardoor het huidige aantal van 41 tot 43 jaar wordt verhoogd.

De regering-Macron heeft betoogd dat een grote herziening dringend noodzakelijk is om een aankomend enorm tekort in het systeem af te wenden. Macron dringt al sinds zijn eerste verkiezing in 2017 aan op dergelijke hervormingen.

Volgens de details van het plan zoals samengevat in BBC:

  • Voor een volledig pensioen vanaf 2027 moet men 43 jaar werken (in plaats van 42 jaar nu).
  • Gegarandeerd minimum pensioeninkomen van niet minder dan 85% van het netto minimumloon, ongeveer €1.200 per maand op het huidige niveau, voor nieuwe gepensioneerden.
  • Politieagenten, gevangenisbewakers, luchtverkeersleiders en andere werknemers bij de overheid die een fysiek of mentaal zware baan hebben, behouden het recht om vervroegd met pensioen te gaan.
  • Hun pensioenleeftijd wordt verhoogd met hetzelfde aantal jaren als de bredere beroepsbevolking.
  • Beëindiging van de zogenaamde “speciale regelingen” met verschillende pensioenleeftijden en -uitkeringen voor onder meer spoorwegpersoneel en werknemers in de elektriciteits- en gassector.

‘Grote omwenteling’: WEF Young Global Leader Macron waarschuwt voor ‘einde van overvloed’ voor gewone mensen

Sommige van de bovengenoemde “zoethoudertjes”, zoals de verhoging van het minimumpensioen tot ongeveer 1.200 euro bovenop de huidige 900 euro, zijn een poging om de steun van het publiek te winnen voordat het in de komende weken aan het parlement wordt voorgelegd.

Uit veel geciteerde recente peilingen blijkt dat ongeveer 70-80% van de bevolking tegen de door Macron gewenste pensioenleeftijd van 64 jaar is. De vakbonden hebben al grote protesten gepland voor volgende week, waaronder een aantal stakingen die op 19 januari zullen beginnen. De FT citeert de volgende vakbondsleiders die zeggen klaar te zijn voor de “Moeder van alle Veldslagen”:

Frédéric Souillot, hoofd van de vakbond Force Ouvrière, heeft de regering eerder deze week laten weten dat de vakbonden bereid zijn de economie stil te leggen om de pensioenwet tegen te houden. “Als dit voor Emmanuel Macron de moeder van alle hervormingen is, dan is het voor ons de Moeder van alle Veldslagen,” zei hij.

De extreem-linkse leider Jean-Luc Mélenchon noemde het voorstel een “ernstige sociale achteruitgang”, terwijl Le Pen het “onrechtvaardig” noemde en zei dat de Fransen konden rekenen op de “totale vastberadenheid” van haar partij om het te blokkeren.

De protesten zijn op sommige plaatsen al toegenomen en volgende week worden grotere demonstraties verwacht.

Het komt op een moment van stijgende kosten van levensonderhoud in heel Europa en het Westen in het algemeen, en te midden van grote onzekerheid over de energie- en voedselprijzen op korte termijn door de zelfmoordsancties tegen het Europese volk van Ursula von der Leyen.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Macron uitgejouwd en middelvinger gegeven door Fransen tijdens Bastille Dag Parade, Quatorze Juillet

5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Dee
Dee
2 maanden geleden

Revoluties in Europa hebben de neiging in Frankrijk te gebeuren.
Helaas hebben ze nog nooit iets goeds gebracht.

Hugo
Hugo
2 maanden geleden

Die kogel voor Ursula von der Leyen wil ik alvast betalen, en ik zal zeker niet de enige zijn.