Zullen de Europese Unie of bepaalde landen in de EU de vleesproductie verbieden om aan de emissievoorschriften te voldoen? Kortom, het antwoord is ja. Er is een zeer reële mogelijkheid dat een lidstaat (waarschijnlijk Zweden, Denemarken of Nederland) in de nabije toekomst een belasting of een volledig verbod op de vleesproductie zal opleggen, meldt The Epoch Times.

Waarom Zweden, Denemarken of Nederland? Hoewel dit volslagen idioot klinkt, is een deel van de redenering dat juridische problemen met de EU moeten worden vermeden. Een handvol Europese landen hebben wettelijk bindende net-zero plannen voor emissies en klimaatmetriek, en Nederland, Zweden en Denemarken zijn kleine landen met een grote landbouwvoetafdruk. Een kleine landoppervlakte met een zware landbouwindustrie is een gemakkelijk doelwit.

Ik schreef vorige maand over zulke tegenstrijdige kwesties met het sluiten van boerderijen door Nederland. De Nederlanders zijn, net als de Zweden en de Denen, zeer serieus bezig met het verminderen van de uitstoot en het beperken van de vleesconsumptie. Het probleem is dat ze veel vlees consumeren en produceren.

In de provincie Noord-Holland hebben ze vanaf 2024 vleesreclame verboden. Vlees behandelen als sigaretten of alcohol om consumenten vleesalternatieven op te leggen zodat ze sterk bewerkte nepvleesproducten eten, of afhankelijk zijn van geïmporteerd vlees, is een belangrijk keerpunt in verstand en ratio.

Saxo Bank marktstrateeg Charu Chanana stelde in Saxo’s eindejaarsvoorspellingen dat Zweden of Denemarken “kunnen besluiten om vlees vanaf 2025 zwaar te belasten en tegen 2030 alle binnenlands geproduceerd vlees van levende dieren volledig kunnen verbieden.” Charu voegde daaraan toe: “Het zou me niet verbazen als scholen in Denemarken en Zweden vlees helemaal gaan verbieden. Het gaat zeker die kant op.”

In Zweden spreken verklaringen die beweren dat de Zweedse vleesconsumptie afneemt en het vegetarisme toeneemt, de officiële statistieken tegen. Volgens recente EuroMeatNews en gegevens van de Zweedse Landbouwraad, “is de vraag naar Zweeds vlees en gevogelte aanzienlijk gestegen.”

Naast rundvlees, varkensvlees en gevogelte houden de Zweden van zeevruchten. De meeste zeevruchten worden geïmporteerd. Volgens een rapport uit 2019 van de Universiteit van Göteborg: “72 procent van de Zweedse zeevruchten komt van import en 28 procent van binnenlandse producenten.” Opmerkelijk is dat 90 procent van de 72 procent van de import van zeevruchten uit China komt.

Denemarken heeft een aanzienlijke vleesindustrie. De Deense vleesomzet bedroeg in 2022 4,40 miljard dollar en zal naar verwachting jaarlijks met ruim 5 procent groeien. De Denen produceren een enorme hoeveelheid varkensvlees voor de markt – ongeveer 32 miljoen biggen per jaar – en miljoenen van die varkens worden verkocht aan de Europese Unie (voornamelijk Duitsland en Polen). Ter vergelijking: 32 miljoen biggen is bijna het dubbele van het aantal biggen dat Canada jaarlijks aan de Verenigde Staten verkoopt.

{..}


Artikel gaat verder, maar dan begint de schrijver te jammeren dat andere werelddelen meer uitstoten (met hun vleesproductie). Uitstoot van CO2, stikstof en methaan kan helemaal geen kwaad, dus laat die andere landen lekker.

Het plan om de voedselindustrie te vernietigen heeft ook helemaal niks te maken met enige uitstoot. De globalistische elite ziet de (Blanke) mens als een probleem voor het klimaat. De agenda is er daarom op gericht om ons uit te roeien.

  • Gifprikken
  • Zimbabwaanse inflatie
  • Kunstmatige energieschaarste zodat we doodvriezen
  • Geplande hongersnood

Great Reset – Canada verbiedt net als Nederland voedselproductie

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Marko
Marko
13 dagen geleden

Wat de Europese unie (eu-commissie, ..) beslist is van generlei waarde. De europese grondwet zou alleen van kracht zijn (en alles wat daaruit volgt) als alle eu-volkeren dit zouden goedgekeurd hebben. Nederland ( en andere landen, bv. Frankrijk) heeft dit in een bindend referendum verworpen. Wat Rutte ermee gedaan heeft is valsheid in geschrifte. Hij had hiervoor geen mandaat. In de meeste andere EU-landen heeft de bevolking tot op heden nog niet mogen stemmen. Enkel in Spanje werd deze goedgekeurd.

Dee
Dee
11 dagen geleden

Ben benieuwd hoe zij dat in landen zoals bijv. Portugal of Frankrijk of Hongarije willen doen. Dat zijn toch een aantal landen waar men erg gehecht is aan de traditionele gerechten die veelal uit veel vlees en/of vis bestaan.

Anja
Anja
11 dagen geleden

Ik hou van mijn stukje vlees, en we hebben dat nodig… Net als in de natuur, ook dieren eten vlees om te overleven… Zolang ik dat kan betalen, eet ik vlees. En als dat niet meer kan, eet ik GEEN vleesvervangers… Ze krijgen de tyfus maar, sorry voor mij platte taalgebruik, maar ga me niet laten koeioneren door een stelletje gekken!