In een live interview gisteravond op Fox News’ “Tucker Carlson Tonight,” kondigde Robert F. Kennedy, Jr., voorzitter en hoofd procesadvocaat van Children’s Health Defense (CHD), aan dat hij en een aantal andere aanklagers een baanbrekende nieuwe rechtszaak hebben aangespannen waarin antitrust- en grondwettelijke eisen worden gesteld aan systeem-media, meldt Children’s Health Defense.

De rechtszaak is gericht tegen het Trusted News Initiative (TNI), een zelfbenoemd “partnerschap” dat in maart 2020 werd gelanceerd door verschillende van ‘s werelds grootste nieuwsorganisaties, waaronder de BBC, The Associated Press (AP), Reuters en The Washington Post – die allemaal als gedaagden in de rechtszaak worden genoemd.

De rechtszaak, die vandaag is aangespannen bij de U.S. District Court for the Northern District of Texas-Amarillo Division, beweert dat deze organisaties hebben samengewerkt met verschillende Big Tech bedrijven om “collectief online nieuws te censureren”, waaronder verhalen over COVID-19 en de presidentsverkiezingen van 2020 die niet in overeenstemming waren met de officiële verhalen over deze kwesties.

Tot de eisers in de rechtszaak behoren CHD, Kennedy, Creative Destruction Media, Trial Site News, Ty en Charlene Bollinger (oprichters van The Truth About Cancer en The Truth About Vaccines), onafhankelijk journalist Ben Swann, Erin Elizabeth Finn (uitgever van Health Nut News), Jim Hoft (oprichter van The Gateway Pundit), Dr. Joseph Mercola en Ben Tapper, een chiropractor.

Alle aanklagers beweren dat zij werden gecensureerd, verbannen, gedeplatformeerd, geshadowband of anderszins bestraft door de grote technologiebedrijven die met TNI samenwerken, omdat de standpunten en inhoud die zij publiceerden werden beschouwd als “desinformatie”. Dit resulteerde in een groot verlies aan zichtbaarheid en inkomsten voor de aanklagers.

De rechtszaak beweert verder dat Big Tech bedrijven, die met TNI samenwerken, hun beslissingen baseren op beslissingen die gezamenlijk zijn genomen door TNI, dat zijn “early warning system” aanprijst waarbij elke partnerorganisatie wordt “gewaarschuwd” voor een individu of uitlaatklep die vermeende “desinformatie” verspreidt.

De gevestigde media en Big Tech bedrijven van TNI handelden vervolgens gezamenlijk – in juridische termen omschreven als een “groepsboycot” – om dergelijke stemmen en perspectieven van hun platforms te verwijderen. Dit vormt de basis van de antitrust en First Amendment claims.

{…}

De samenvatting van de aanklacht luidt als volgt:

“De TNI bestaat om, in haar eigen woorden, online nieuwsberichten die de TNI of een van haar leden peremptorisch beschouwt als ‘verkeerde informatie’ te ‘verstikken’ en ‘uit te roeien’.

“TNI-leden hebben volledig accurate online berichtgeving door niet-mainstream nieuwsuitgevers over zowel COVID-19 (over zaken als behandelingen, immuniteit, lablek, vax-schade en lockdowns/mandaten) als Amerikaanse verkiezingen (zoals het Hunter Biden laptop verhaal) aangepakt en onderdrukt.”

De aanklacht stelt ook dat:

“Leden van het [TNI] zijn overeengekomen om samen te werken, en hebben in feite samengewerkt, om rivaliserende nieuwsuitgevers die zich bezighouden met berichtgeving die de berichtgeving van TNI-leden over bepaalde kwesties met betrekking tot COVID-19 en de Amerikaanse politiek uitdaagt en beconcurreert, te weren van ‘s werelds dominante internetplatforms.

“Hoewel het “Trusted News Initiative” publiekelijk pretendeert een zelfbenoemde “waarheidspolitie” te zijn die online “desinformatie” uitroeit, heeft het in feite volkomen accurate en legitieme berichtgeving onderdrukt ter bevordering van het economische eigenbelang van zijn leden.”

{…}


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Robert F. Kennedy, Jr.: “Als je wilt begrijpen waarom er zo’n sterke en bittere drang is om kinderen te vaccineren, moet je begrijpen wat het juridische uitgangspunt is” (Video)

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Matt
2 maanden geleden

Dit is dan een rechtszaak tegen de verspreiders van nepnieuws die ware nieuwsfeiten probeerden te onderdrukken en daar grotendeels ook in slaagden.
Wanneer komt de rechtszaak tegen de opdrachtgevers? Gates, WEF en de ceo’s van big pharma dat zijn de eigenlijke boeven, zelfs moordenaars.
Of is er hoop dat de huidige beklaagden hun opdrachtgevers zullen verraden in ruil voor strafvermindering, iets wat in Amerika heel gewoon is?

Ronald Duyck
Ronald Duyck
2 maanden geleden

Er moet een nieuwe overgangs regering komen in Belgie want Alexandre Decroo is een wef puppet tevens ook de partijen rood en groen
Het is hoogtijd dat de belgishe bevolking in opstand komen tegen deze roversbende die enkel hun zakken vullen en spotten met de bevolking
Mark Van Ranst moet berecht worden voor zijn wandaden tegen de mensheid .

H.Luteijn
H.Luteijn
2 maanden geleden

Als u meer wilt lezen over activiteiten van Kennedy lees zijn boek: De Gevaarlijkste DR.op aarde. De wereldwijde samenzwering tegen volksgezondheid en democratie. Uitgever: Amsterdam Books.