Het chaotische land Haïti bevindt zich opnieuw in een ernstige crisis. Het land heeft nu geen gekozen regeringsvertegenwoordigers sinds de laatste 10 senatoren gisteravond hun post hebben verlaten. Er is dus geen overheid, schrijft The Guardian.

Het land wordt overheerst door gewelddadige bendes die Haïti nu effectief regeren, terwijl de eilandnatie lijdt onder de ergste hongersnood in decennia en een cholera-epidemie het land teistert.

De explosie van bendegeweld in Haïti heeft hongersnood veroorzaakt, ziekenhuizen gedwongen te sluiten en waarschijnlijk bijgedragen tot het opnieuw opduiken van cholera. Een recordaantal van 4,7 miljoen mensen lijdt acute honger en 1,8 miljoen mensen hebben een kritiek voedingstekort, aldus het WFP.

De senatoren waren de laatste van 30 die nog in functie waren na verschillende mislukte pogingen om verkiezingen te houden. Er is nu op geen enkel staatsniveau een constitutionele vertegenwoordiging, wat een ander teken is dat het land een zogenaamde “mislukte staat” is geworden, aldus Friatider.

Er functioneren geen democratische instellingen meer, van het rechtssysteem van Haïti tot het parlement. Alle lokale autoriteiten hebben hun mandaat in 2020 al verloren en toen de Hoge Raad in februari 2022 voor het laatst bijeenkwam, waren er nog maar vijf van de twaalf rechters in functie.

De Haïtiaanse democratie en haar instellingen hebben het onmogelijk gemaakt om af te rekenen met de vijandige facties van bendes in het land, die nu ongeveer twee derde van de hoofdstad Port-au-Prince in handen hebben.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Het ware verhaal van Haïti – en de massamoord op blanken onder zwarte heerschappij

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Angie
Angie
2 maanden geleden

Na 1865 hadden alle voormalige slaven teruggetransporteerd moeten worden naar Afrika. En dan een hek om Afrika zetten, zodat ze niet naar Europa komen.

Hagar
Hagar
2 maanden geleden

Als je de zwarten alleen laat, keren ze vanzelf terug naar hun eigen levenswijze: die van het stenen tijdperk

Slavernij, tovenarij en kannibalisme zijn de kenmerken van hun manier van leven.

William Luther Pierce spreekt over wat we kunnen leren uit de geschiedenis van Haiti:

https://nationalvanguard.org/2017/05/the-lesson-of-haiti/
https://nationalvanguard.org/2015/09/bringing-democracy-to-haiti/
https://video.natall.com/dr-william-pierce-the-lesson-of-haiti/
https://video.natall.com/dr-william-pierce-the-lesson-of-south-africa/
https://video.natall.com/dr-william-pierce-the-lesson-of-africa/
https://video.natall.com/dr-william-pierce-horror-in-rhodesia/

Lees het boek van Richard Fuerle: Erectus walks Amongst Us
Gratis download:

https://eonic1.files.wordpress.com/2017/07/richard-d-fuerle-erectus-walks-amongst-us.pdf

Hagar
Hagar
2 maanden geleden

Lees en download het beroemde boek van Hinton Rowan Helper uit 1868 over hoe de zwarten in Afrika echt leefden, voor de kolonisatie:

https://archive.org/details/TheNegroesInNegroland/page/n5/mode/2up

Voor diegenen die liever naar een podcast luisteren dan een dik oud boek te lezen: Kevin Alfred Strom heeft twee American Dissident Voices radio uitzendingen besteed aan het boek:

https://nationalvanguard.org/2014/12/savage-africa-part-1/

https://nationalvanguard.org/2014/12/savage-africa-part-2/

renevers
renevers
2 maanden geleden

Ik zie ook parallellen met de situatie in Somalië, 40 jaar geleden met de instorting van het regime van Siad Barree. Zowel Somalie als Haiti hebben exploderende bevolkingen. Op een gegeven moment wordt de grens tussen bestaansbronnen, vooral die van landbouw en mijnbouw overschreden en worden er meer mensen geboren dan het land kan voeden en kom je in het gebied van doods oorzaken door inner-maatschappelijke concurrentie die dodelijk is voor de zwakkeren in de samenleving. Het is ook beschreven door Malthus en het is een situatie die in Europese en Aziatische culturen werd geprobeerd te vermijden. Als die bevolking dan niet kan emigreren gaat een gedeelte gewoon dood. Zowel Somalië als Haïti hebben bevolkingen met een gemiddeld zeer laag IQ, dus kunnen ze niet industrialiseren. Wat we zien in dergelijke landen is een stammenoorlog, zoals die in Afrika waar dit mechanisme gewoon was, weer zijn introductie vindt. IQ bepaalt of iemand op te leiden of een scholing kan volgen, scholing verhoogt het IQ niet , en het genetisch bepaalde lage IQ verlaagt het mogelijke productie nivo,voor zijn bevolking. Het gaat om de laagste IQ’s ter wereld:gemiddeld 60-70. Het land kreeg tot nu al voedsel en ontwikkelingshulp, net als Somalië, wat alleen maar leidde tot een uitstel van Malthusiaanse sterfte door hongersnood en desorganisatie, want de bevolking kon daarmee weer doorgroeien. In feite was de aardbeving en de Orkaan die Haïti trof, niet de oorzaak van de problemen in dat land, die waren er al door de hier beschreven oorzaken. Haïti heeft nog veel bewoners kunnen weg emigreren, naar de VS en de Dominicaanse republiek, maar het is onvoldoende om het land binnen economische grenzen te houden. Men had Haïti moeten verplichten een bevolkings plannings schema aan te houden in ruil voor ondersteuning, maar indien dat geprobeerd is , is het nooit geslaagd. Dergelijke laag IQ naar het Westen laten komen, geeft geen soelaas voor die bevolkingen, maar transporteert hun probleem naar andere samenlevingen. Deze overpopulerende bevolkingen nemen bij emigratie, hun gedrag mee en met hun genetisch lage IQ en daarmee samenhangende lage productiviteit, maakt alleen dat de ontvangende landen van dergelijke populaties aan de grenzen komen van hun eigen bestaansbronnen. De laag IQ bevolking is praktisch niet nuttig in te zetten, in complexe samenleving , dan met Melkertbanen, pizzakoerier banen en “positieve discriminatie” maatregelen. In de dertiger jaren van de vorige eeuw werden Haïtianen die over de grens met de Dominicaanse republiek trokken gewoon doodgeschoten. Er zijn toen honderdduizenden Haïtianen , zo gedood. Een niet zo bekend historisch fenomeen, met dodentallen zoals in een oorlog. In de Dominicaanse republiek staan de Haitianen bekend voor de harde criminaliteit die ze meebrengen. De Dominicaanse republiek werd gesticht door blanken die gevlucht waren voor de etnische zuiveringen van de negers in het Westen van het eiland. Door die etnische zuiveringen, verdwenen de blanken uit Haïti en waren ze racistisch antiblank, zelfbesturend geworden. Het was door de suikerproductie ooit een van de rijkste landen rond 1800, met een redelijke levensstandaard voor de neger bevolking, maar door deze gewelddadige omwentelingen verdween competente leiding en begon de chaos. Haitianen eisen nu miljarden van de vroegere kolonisator Frankrijk voor de periode dat ze onder Frans bewind stonden: hun glorie dagen! Door de druk van de VS op de Dominicaanse regering kunnen ze tegenwoordig, niks doen tegen de door hun ongewenste migratie, naar hun Dominicaanse land. Overigens was het Frankrijk dat rond 1800 , nog voor de VS ,de slavernij afschaften en toen al anti-discriminatie maatregelen doorvoerde, voor Haïti.