Een van ‘s werelds meest vooraanstaande kernfysici heeft een vernietigende aanklacht tegen het Net Zero politieke project ingediend. In een onlangs gepubliceerd wetenschappelijk artikel zei Dr. Wallace Manheimer dat het het einde van de moderne beschaving zou betekenen. Over wind- en zonne-energie schreef hij dat het bijzonder tragisch zou zijn “wanneer deze nieuwe infrastructuur niet alleen zal mislukken, maar ook triljoenen zal kosten, grote delen van het milieu zal verwoesten en volkomen overbodig zal zijn”. De inzet, voegde hij eraan toe, “is enorm”, schrijft Chris Morrison.

Dr. Manheimer is gepromoveerd in natuurkunde aan het MIT en heeft een 50-jarige carrière in nucleair onderzoek achter de rug, onder meer bij de divisie Plasmafysica van het U.S. Naval Research Laboratory. Hij heeft meer dan 150 wetenschappelijke artikelen gepubliceerd. Volgens hem is er “zeker geen wetenschappelijke basis” om in de komende eeuw of zo een klimaatcrisis te verwachten door te veel kooldioxide in de atmosfeer. Hij betoogt dat er geen reden is waarom de beschaving niet vooruit kan met behulp van zowel fossiele brandstoffen als kernenergie, waarbij geleidelijk wordt overgeschakeld op meer kernenergie.

Er is natuurlijk een groeiende groep die erop wijst dat de keizer geen kleren heeft als het gaat om alle modieuze groene technologieën. Elektrische auto’s, wind- en zonne-energie, waterstof, batterijopslag, warmtepompen – ze hebben allemaal enorme nadelen, en kunnen de bestaande systemen niet vervangen zonder verwoestende gevolgen.

Manheimer wijst erop dat voordat fossiele brandstoffen op grote schaal werden gebruikt, energie werd geleverd door mensen en dieren. Omdat er zo weinig energie werd geproduceerd, “was de beschaving een dunne laag op een enorme berg van menselijke ellende, een laag die in stand werd gehouden door instellingen als slavernij, kolonialisme en tirannie”.

Dit argument geeft aan waarom zoveel rijke, deugdzame beroemdheden niet alleen pleiten voor Net-Zero, maar voor ‘Echt’ Nul, met een verbod op alle gebruik van fossiele brandstoffen. Koning Charles zei in 2009 dat het tijdperk van consumentisme en gemak voorbij was, hoewel de monarch, die meerdere appartementen bezit, waarschijnlijk niet denkt dat dergelijke wanhopige beperkingen voor hemzelf gelden. Manheimer merkt op dat fossiele brandstoffen de voordelen van de beschaving hebben uitgebreid tot miljarden, maar dat het werk nog niet af is. “Om de voordelen van de moderne beschaving te verspreiden over de hele menselijke familie zou veel meer energie nodig zijn, evenals nieuwere bronnen,” voegt hij eraan toe.

De auteur merkt op dat de nadruk op een valse klimaatcrisis een “tragedie wordt voor de moderne beschaving”, die afhankelijk is van betrouwbare, betaalbare en milieuvriendelijke energie. “De windmolens, zonnepanelen en back-up batterijen hebben geen van deze kwaliteiten,” stelt hij. Deze onwaarheid is doorgedrukt door wat een klimaatindustrieel complex wordt genoemd, bestaande uit sommige wetenschappers, de meeste media, industriëlen en wetgevers. Bovendien, vervolgt hij, is deze groepering er “op de een of andere manier” in geslaagd om velen ervan te overtuigen dat CO2 in de atmosfeer, een gas dat noodzakelijk is voor het leven op aarde en dat we bij elke ademhaling uitademen, een milieugif is.

In de ogen van Manheimer is het partnerschap tussen bedrijven met eigenbelang, hoogdravende politici en paniekzaaiers “werkelijk een onzalige alliantie”. Het klimaatindustrieel complex bevordert niet de discussie over hoe deze uitdaging kan worden overwonnen op een manier die voor iedereen het beste is.

“We moeten niet verbaasd of onder de indruk zijn dat degenen die winst willen maken het luidst roepen dat politici in actie moeten komen”, voegde hij eraan toe.

Een van de beste stemmen om twijfel te zaaien over een naderende klimaatcrisis, suggereert de auteur, is professor emeritus Richard Lindzen van het MIT, een van ‘s werelds meest vooraanstaande autoriteiten op het gebied van geologische vloeistofbewegingen:

Wat historici zich in de komende eeuwen zeker zullen afvragen, is hoe een coalitie van machtige belangengroepen door een gebrekkige logica, versluierd door sluwe en niet aflatende propaganda, bijna iedereen in de wereld ervan kon overtuigen dat CO2 uit de menselijke industrie een gevaarlijk, planeetvernietigend gif was. Het zal worden herinnerd als de grootste massawaan in de wereldgeschiedenis – dat CO2, het leven van planten, een tijdlang werd beschouwd als een dodelijk gif.

Een groot deel van het interessante artikel van Dr. Manheimer ontkracht veel van de modieuze babbels rond de gepolitiseerde “gevestigde” klimaatwetenschap. Het is uitstekend leesvoer. Hij bespreekt enkele van de tegengestelde meningen die duidelijk onjuiste beweringen ontkrachten en zegt dat het “bijzonder ontmoedigend” is om te zien dat geleerde genootschappen definitieve beweringen doen terwijl er zoveel tegengestelde informatie beschikbaar is. Hij wijst erop dat de aarde de afgelopen 10.000 jaar vrijwel zeker warmer is geweest. Er zijn warmere en koudere periodes geweest, net als nu.

Manheimer zegt dat zelfs Google kan worden gebruikt om afwijkende informatie te vinden, hoewel hij opmerkt dat het bedrijf waarschuwt dat het geen informatie verstrekt over “beweringen die ontkennen dat langetermijntrends aantonen dat het mondiale klimaat opwarmt”.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


WEF geeft toe: De Corona-dictatuur was slechts een test – Nu komt de CO2-dictatuur

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Qvic
Qvic
2 maanden geleden

Als je alleen windmolens en zonnepanelen als de enige energie opwekkers, dan kunnen ze nooit meer vervangen worden wegens geen continue stroomvoorziening. Om zonnepanelen te kunnen maken heb je minimaal 8 uur constante stroom nodig. Als tijdens het proces verstoort wordt kun je de wevers weggooien, die geldt teven ook voor alle chips voor de computers en andere elektronica. Alle industrieën hebben volcontinu gelijke stroom nodig, wordt deze te laag dan verstoord dat het proces en kun je in veel gevallen het product weggooien. Voor windmolens te produceren geldt ongeveer het zelfde verhaal. Maar dan kunnen we geen staal en andere metalen meer produceren voor de stalen masten, de koperwindingen, aluminium voor constructies e.d.

Durachuk
Durachuk
2 maanden geleden

Heel die milieu kwats is een leugen om ons geld uit te zak te kloppen. Ordinaire diefstal in een mooi jasje verpakt. We werden bang gemaakt met “zure regen” en de loodhoudende benzine werd vervangen door euro 95. Deze brandstof is vele malen giftiger maar dat weten velen niet. Zo ook met diesel. De euro 6 motoren zijn vele malen schadelijker dan de oude diesels. Het zijn de corrupte pennenlikkers die hierin beslissen en niet de vakbekwame techneuten. Zo is het met alles. Het domme volk gelooft eerder een gesjeesde patjepeeer met een universitaire titel als een ervaren mens. Hoe is het bijvoorbeeld mogelijk dat een afgekeurd schoolmeestertje minister van volksgezondheid kan worden zonder enige kennis van de menselijke anatomie. Word wakker en zie dat we geregeerd worden door het grootste misdadige tuig aller tijden. Stalin, Mao en Pol-pot samen waren engeltjes vergeleken met de huidige politici. Met groot verlangen wacht ik op het moment dat we besluiten vanuit het volk om deze figuren masaal op te knopen aan lantaarnpalen. Ze verdienen de doodstraf voor hun wandaden

John
John
2 maanden geleden

Gas en olie wordt voor meer dingen gebruikt dan alleen voor verwarming van gebouwen en brandstof voor voertuigen.
We krijgen tekorten aan kunstmest, medicijnen, en kunststoffen.
Banden worden van olie gemaakt.
Wat voor banden willen ze dan onder hun elektrische auto?

Matt
2 maanden geleden
Antwoord aan  John

Voor zover ik weet worden banden gemaakt van rubber en dat komt van een boom.
Plastic daarentegen wordt wel uit olie gemaakt.
Bij de normale diesel wordt ook biologische olie, van b.v. mais toegevoegd. dus in principe kan een diesel ook rijden op frituurolie, maar is niet aan te raden wegens de stank en de beperkte houdbaarheid.

Gijzelaar
Gijzelaar
20 dagen geleden
Antwoord aan  Matt

Hoe lang denk jij dat een band van puur rubber meegaat? Zonder “carbon black” hebben we geen banden die geschikt zijn aangedreven voertuigen.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Carbon_black

Hagar
Hagar
2 maanden geleden

Wie de smerige moordlustige koppen ziet van al die klimaatveranderaars weet meteen dat dit bedriegers en leugenaars zijn.

Is er nu echt iemand die gelooft dat die Bolsjewisten en globalisten van de planten en de dieren houden?

Die psychopaten zijn geen enkele snars geinteresseerd in het miljeu, alleen in macht en geld.