Nikolay Patrushev, secretaris van de Russische Veiligheidsraad, heeft ultra-provocerende woorden uitgesproken waarin hij beweert dat het in wezen niet Oekraïne is waarmee Rusland in oorlog is, maar dat het Russische leger tegenover de hele NAVO in Oekraïne staat.

“De gebeurtenissen in Oekraïne zijn geen botsing tussen Moskou en Kiev. Het is een militaire confrontatie van de NAVO, in de eerste plaats van de VS en Groot-Brittannië, met Rusland. Uit angst voor een directe confrontatie duwen de NAVO-instructeurs de Oekraïense mannen naar een zekere dood,” zei hij in een vers interview met de staatskrant Tass.

Ondertussen groeit het aantal leidende NAVO-landen dat westerse tanks en troepenvoertuigen naar het Oekraïense slagveld wil overbrengen. Vanaf vorige week begon Frankrijk het voortouw te nemen, wat resulteerde in een felle reactie van het Kremlin.

Maar na de Russische waarschuwing dat een “rode lijn” is overschreden, keurde de regering-Biden het sturen van Bradley gevechtsvoertuigen goed, en nu is Groot-Brittannië de volgende die tanks overweegt voor de Oekraïense strijdkrachten, zoals Sky News maandag meldt:

Het Verenigd Koninkrijk overweegt voor het eerst Britse tanks aan Oekraïne te leveren om de binnenvallende troepen van Rusland te bestrijden, zo heeft Sky News begrepen.

Er zijn “al een paar weken” gesprekken gaande over de levering van een aantal Challenger 2 gevechtstanks van het Britse leger aan de Oekraïense strijdkrachten, aldus een westerse bron met kennis van de gesprekken.

Challenger tank:

Het doel van Frankrijk en de Yanks en de Anglo’s om respectievelijk AMX-10’s, Bradley’s en Challengers te sturen is om uiteindelijk Duitsland over te halen om de beste tank, de Leopard te sturen. Ik had in een eerder artikel gemeld dat Duitsland al besloten had om de Leopard te leveren maar dat was voorbarig, wel wordt de druk op Duitsland heel snel heel hard opgevoerd omdat het hele Oekraïense front op instorten staat.

AMX en Bradley’s zijn geen tanks maar rijdende anti-tankwapens en de Challenger kan niet voldoende bemand worden door de Anglo’s. Amerikaanse Abrams tanks zuipen brandstof en drinken bovendien kerosine, vliegtuigbrandstof, en dat is niet aanwezig in Oekraïne. Daar komt nog bij dat de Abrams om de drie kilometer gerepareerd moet worden omdat die de neiging heeft uit elkaar te vallen. De enige tank die iets klaar zou kunnen spelen is dus de Leopard.

Ondanks dat het Westerse anti-Russische propaganda is, er valt niets anders te lezen in de Engelse hoerenmedia, geeft het artikel van The Express wel de nodige nuttige informatie:

Het goede nieuws voor Oekraïne is dat de VS, Frankrijk en Duitsland ermee hebben ingestemd het land een aantal modernere infanteriegevechtsvoertuigen, of IFV’s, uit hun voorraden te sturen om de strijd tegen de Russische indringers te ondersteunen.

Onvermijdelijk hebben de niet-deskundige media dit alles onder de noemer “tanks” geschaard, een klassiek voorbeeld van luie journalistiek, want als ze de moeite hadden genomen iemand met een beetje militaire kennis te vragen, zouden ze te horen hebben gekregen dat dit niet zo is; het zijn IFV’s, een heel ander verhaal.

De Amerikanen sturen vijftig Bradley voertuigen, zo is ons verteld. Deze zijn er zowel in cavalerie (verkenning) als in IFV versies, en ik denk dat Oekraïne de laatste krijgt.

Met een bemanning van drie man en maximaal zes “dismounts” achterin bieden ze een betere manier om infanterie naar de plaats van contact te brengen dan per vrachtwagen of te voet.

Ze hebben een handig 25 mm kanon dat, in geval van nood en vanuit de juiste hoek, oudere Sovjet/Russische main battle tanks kan uitschakelen. Hij draagt ook twee TOW anti-tankraketten die alle behalve de meest recente Russische ontwerpen overtreffen.

Vergelijkbaar maar ouder is de Duitse Marder IFV die wordt geleverd. Deze bestaat al sinds de jaren 1970, en ik heb er destijds mee gewerkt in Duitse handen.

Hun snelheid en betrouwbaarheid was indrukwekkend, en ze zijn op dezelfde manier bewapend als de Bradley. Tenslotte hebben de Fransen een aantal van hun AMX-10 RC verkennings-/tankvernietigingsvoertuigen op wielen beloofd die, hoewel ze geen infanterie vervoeren, een 105 mm kanon hebben dat de meeste Russische tanks zal uitschakelen, hoewel ze in vergelijking daarmee zelf dun gepantserd zijn.

Dit is allemaal een stap in de goede richting, maar het is niet helemaal waar de Oekraïners om gevraagd hebben en ook niet wat zij naar mijn mening echt nodig hebben.

Aangezien zij de overgang van een defensieve naar een offensieve houding op het slagveld voortzetten, hebben zij echt meer moderne, NAVO-standaard, echte main battle tanks (MBT’s) nodig.

In een gecombineerde wapencontext biedt geen enkel ander wapensysteem de combinatie van vuurkracht, mobiliteit en bescherming die nodig is om een aanval uit te voeren tegen vastberaden en goed bewapende tegenstanders.

Wat kan het westen bieden? Er zijn vier kanshebbers: de Britse Challenger 2, de Amerikaanse M1A2 Abrams, de Franse Leclerc en de Duitse Leopard 2.

De Challenger 2 kunnen we meteen buiten beschouwing laten; het Verenigd Koninkrijk kan er zelf nauwelijks in slagen twee regimenten van deze – ruwweg 100 – tanks op de been te brengen, en bovendien maakt het gebruik van een 120 mm rifled kanon met munitie die onverenigbaar is met andere NAVO-landen, die allemaal het door Duitsland ontworpen 120 mm smoothbore kanon gebruiken.

De Amerikaanse Abrams is een formidabele tank en er zijn er genoeg van, maar zijn gasturbinemotor is een brandstofslurper en gebruikt kerosine in plaats van diesel, wat een te grote belasting zou zijn voor het Oekraïense logistieke systeem. De Franse Leclerc zou een kanshebber kunnen zijn en er liggen er momenteel wellicht bijna 200 in Frankrijk opgeslagen, naast die waarmee het Franse leger is uitgerust. Hij gebruikt NAVO-standaardmunitie en heeft een dieselmotor.

Het slimme geld staat echter op de Leopard 2, waarvan ik vermoed dat het de tank is die Oekraïne echt wil.

Hij is snel, betrouwbaar en voldoende gepantserd, en is sinds zijn introductie bij de Bundeswehr in 1979 voortdurend verbeterd. Hij is ook populair. Hoe goed een tankontwerp is, kun je meestal afmeten aan de export; de Leopard 2 wordt wereldwijd door meer dan 20 legers gebruikt en er zijn er tot nu toe meer dan 3.600 van gemaakt. Ter vergelijking: Challenger 2 wordt door twee landen gebruikt, Groot-Brittannië en Oman, en er zijn er ongeveer 450 gebouwd.

Naysayers zullen wijzen op de logistieke en opleidingslast die gepaard gaat met de invoering van nóg een stuk uitrusting in de grote en uitdijende hoeveelheid uitrusting die Oekraïne nu gebruikt. Dat is een geldig punt, maar met de Leopard 2 denk ik dat het de moeite waard is.

Bovendien kun je in ongeveer tien weken een bekwaam tankbemanningslid opleiden. Allemaal op tijd voor de lente/zomer offensieven.

Maar Oekraïne heeft niet alleen tanks nodig om de Russen van hun grondgebied te verdrijven.

Het heeft modernere artilleriesystemen nodig, meer precisieraketapparatuur, luchtverdedigings- en anti-drone raketten en kanonnen, en aanhoudende en betrouwbare leveringen van munitie en ander materieel.

En dat is alleen nog maar voor de landoorlog. In de lucht zijn meer en betere drones en moderne aanvalsvliegtuigen nodig, idealiter de alomtegenwoordige Amerikaanse F-16 snelle jet. Eerdere opmerkingen over logistiek en training zijn ook hier van toepassing.

Net als veel andere waarnemers raak ik steeds meer verbijsterd en gefrustreerd over de terughoudendheid van het westen bij het leveren van dergelijk wapentuig.

Rusland is hiermee begonnen en het westen moet Oekraïne steunen om het af te maken. Tijd om de handschoenen uit te trekken en niet langer te schutteren.

Het belangrijkste doel van het sturen van al die waardeloze ‘tanks’ lijkt te zijn om Duitsland over te halen Duitse tanks te sturen. Met het risico dat de oorlog zich uitbreidt tot het hele Europese continent. Het ideale scenario voor de vervloekte Yanks.

F-16’s waar die dolgedraaide Anglo het hierboven over heeft zijn geen partij voor de Russische luchtverdediging. Wel gaan de Italianen samen met de Fransen luchtverdediging sturen. Ik heb geen idee of die net zo waardeloos is als de Amerikaanse Patriots.

Southfront:

Het gaat over het Italiaans-Franse SAMP/T Mamba-luchtverdedigingssysteem voor de middellange afstand, waar Oekraïne meermaals om vroeg na de start van de Russische speciale militaire operatie.

Het luchtverdedigingssysteem, dat is bewapend met Aster-30 interceptors, oorspronkelijk gemaakt voor marineschepen, is ontwikkeld door het in Frankrijk gevestigde Eurosam om een ​​scala aan bedreigingen vanuit de lucht tegen te gaan, waaronder bemande en onbemande vliegtuigen met een bereik tot 60 kilometer.

Het systeem is gebouwd rond een aangepaste versie van THALES’s ARABEL multifunctionele vuurleiding, X-band langeafstandsradar, die een vliegtuig kan detecteren vanaf 70 kilometer en een raket vanaf 20 kilometer.

Ongeveer 24 SAMP / T Mamba zijn naar verluidt in dienst bij het Italiaanse leger, terwijl het Franse leger ten minste tien systemen beheert.

Zowel Italië als Frankrijk hebben Oekraïne al voorzien van luchtverdedigingssystemen. Rome leverde in Amerika gemaakte FIM-92 Stinger draagbare luchtverdedigingssystemen (MANPAD’s), terwijl Parijs Mistral MANPAD’s en Crotale NG luchtverdedigingssystemen voor korte afstanden leverde.

De VS hebben er bij hun bondgenoten op aangedrongen om meer luchtverdedigingssystemen aan Oekraïne te leveren in een poging de Russische dominantie over het luchtruim van het land te beperken. Kiev heeft al veel luchtverdedigingssystemen van westerse makelij ontvangen. Het luchtverdedigingsnetwerk verslechtert echter nog steeds.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Interview: “De oorlog in Oekraïne zal eindigen in 2023 en de Russen zullen winnen”

5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Eddy
Eddy
2 maanden geleden

Het hele westen met hun navo-shit is gewoon te laf om openlijk de oorlog aan de Russische Federatie te verklaren. Ze weten zelf hoe zwak ze zijn en proberen het nu over de rug van de Oekrainese bevolking. Misdadig, laf en achterbaks zijn ook de sancties en uitgelokte kleurenrevoluties. Ook daar zijn de gewone mensen het slachtoffer van. Weg met Navo en al die verraders in de politiek. Gewoon met uitgestrekte hand en eerlijke vriendschap met elkaar samenwerken. Mij lukt het al jaren,

Johan P
Johan P
2 maanden geleden

Al zou het westen 2.000 tanks sturen dan helpt dat nog niet.
Saddam had een enorme lading tanks die aan gort werden geschoten door de luchtmacht. Tanks zonder luchtoverwicht zijn niet langer de schrik van het slagveld. En het is Rusland dat het luchtruim daar beheerst.
Tanks zijn daarnaast kwetsbaar voor artillerie en voor anti-tank wapens.
Hoe gaan die zware tanks de Dnjepr oversteken? Gaat niet gebeuren. Als ze al zover komen, wat me zou verbazen.

En een lente offensief? Tanks in de modder? En dan bedoel ik niet een dun laagje, maar echte moddervelden. In de lente in Ukraine zijn tanks niet veel soeps. Er was een goede reden dat de Russen hun offensief in de winter begonnen; dan is de grond bevroren en kan het zware materiaal over de bevroren grond rijden.

Westerse tanks gaan net zo goed op de schroothoop belanden als de rest van de zooi die daarheen is gestuurd. Houwitsers, HIMARS, anti-tank wapens, handwapens, luchtafweer…stukje bij beetje wordt alles gesloopt.

NAVO laat zien dat ze absoluut geen idee hebben van oorlogvoeren. Door stukje bij beetje wat meer materiaal te sturen kan dat worden vernietigd zonder al te veel verliezen aan Russische kant. Uiteraard kon de NAVO niet alles in 1x sturen, want ze beweren nog steeds geen partij te zijn in de gevechten, wat uiteraard pertinente onzin is, maar zo proberen ze een rechtstreekse vergelding door Rusland af te wenden.
Echter, door hun arsenalen stapsgewijs leeg te halen hebben al die wapens slechts een marginaal effect. Behalve dan dat de Russische Beer langzaam aan pissig begint te worden. Iedere extra zet door de NAVO zal Rusland ertoe aanzetten hun doelen verder naar het westen van Ukraine te verleggen.

Matt
2 maanden geleden

De Russen moeten de grens (spoorweg)overgangen met o.a.Polen goed in de gaten te houden en vanaf het moment dat zo een groot transport Oekraïne binnen rijd er een paar precisiebommen op te gooien.
Die minidrones zijn praktisch onzichtbaar als ze op 300m vliegen, maar hun camera’s geven scherper beelden.Mijn zoon heeft zo een ding, leuk speelgoed.

Bernardo A.
Bernardo A.
2 maanden geleden

Op enig moment moeten de Oekraïnse soldaten toch op zijn?

John
John
2 maanden geleden
Antwoord aan  Bernardo A.

Er zijn veel huurlingen die door het westen worden betaald.
Ik heb video’s gezien van “Ukraiense soldaten” die perfect Engels spraken.
En Polen natuurlijk. Polen hebben een schurfthekel aan Russen,
dus hen hoeven ze niet eens te betalen.

John
John
2 maanden geleden
Antwoord aan  John

De hegemonie van de US staat op het spel.
Zij moeten dit kost wat kost winnen.
Ukraiense soldaten op is geen reden om te stoppen.
Als ze iedere westerling, alleen gewapend met knuppels, naar het front moeten sturen, dan zullen ze dat doen.

Rene
Rene
2 maanden geleden

Er is maar een ding wat de Navo voor eens en voor altijd en voor goed moet leren.
en dit kom langzaam dichter bij jammer voor ons je moet er iets voor over hebben