NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg heeft vandaag in Brussel een persconferentie gehouden over de derde gezamenlijke verklaring over samenwerking die de Europese Unie en het Noord-Atlantisch Bondgenootschap hebben ondertekend, meldt Topwar.

Het hoofd van het bondgenootschap noemde dit document zeer belangrijk voor de versterking van de Euro-Atlantische veiligheid, vooral tegen de achtergrond van de speciale militaire operatie van Rusland in Oekraïne en de groeiende confrontatie tussen het Westen en China. Stoltenberg meent dat de dreiging voor de NAVO en de Europese landen nu meer dan ooit is toegenomen, met name afkomstig van “autoritaire krachten”. Tegelijkertijd erkent het bondgenootschap het recht van de Europese landen om hun eigen militaire coalities te vormen, die niettemin “verenigbaar zullen zijn met de NAVO en de capaciteiten van de organisatie zullen aanvullen” bij de collectieve bescherming van kritieke infrastructuur in de regio en het “voorkomen van buitenlandse inmenging”.

Stoltenberg merkte op dat het NAVO-EU-partnerschap “nog belangrijker zal worden zodra Finland en Zweden volwaardig lid van de NAVO worden” en dat “met hun toetreding de NAVO 96% van de burgers in de Europese Unie en meer van haar grondgebied dan ooit tevoren zal beschermen.”

Over de noodzaak om militaire bijstand aan Oekraïne te blijven verlenen, riep de secretaris-generaal de EU op om samen met de NAVO Kiev te steunen.

Wij moeten onze bijstand aan Oekraïne verder opvoeren

– benadrukte Stoltenberg.

Tegelijkertijd verklaarde het hoofd van het militaire blok dat de voortdurende militaire bijstand van de Europese Unie en de NAVO aan Kiev heeft geleid tot de uitputting van de militaire voorraden van de EU-lidstaten en het Noord-Atlantisch Bondgenootschap. Dit betekent echter niet dat de westerse bondgenoten moeten stoppen met het leveren van wapens aan Oekraïne, zelfs niet ten koste van het uit hun eigen arsenaal halen van wapens, aldus Stoltenberg.

De secretaris-generaal voegde eraan toe dat de Europese Unie en de NAVO gezamenlijke inspanningen coördineren om de wapenproductie op te voeren. Tegelijkertijd verzwijgt Stoltenberg dat de productie vooral wordt opgevoerd door bedrijven uit het Amerikaanse defensiecomplex.

Washington probeert tegelijkertijd de economie van Europa te verzwakken en dwingt de landen van de Oude Wereld om, naar eigen zeggen, de laatste van de beschikbare wapenvoorraden aan Kiev te geven. Uiteraard is de berekening gemaakt op het feit dat de Europeanen het zullen goedmaken met Amerikaanse wapens.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


De NAVO heeft zowel Rusland als China de oorlog verklaard en dreigt met een nucleaire aanval

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Bernardo A.
Bernardo A.
2 maanden geleden

Daar hebben wij ons in 2016 over uitgesproken, met een duidelijk Njet!. Rutte heeft de associatieovereenkomst desondanks toch een ja gegeven, zij het met een inlegvel. Waarin onder andere werd aangegeven dat aan het verdrag geen rechten kunnen worden ontleend aan militaire samenwerking.

In 2022 noemde diezelfde Rutte de oorlog in de Oekraïne onze oorlog.