Rusland en Oekraïne zijn het publiekelijk eens geworden over een fundamentele en belangrijke kwestie, meldt Moon of Alabama.

De vraag is tegen wie Rusland in Oekraïne vecht.

Tijdens een interview met een Oekraïens tv-station antwoordde Oleksii Reznikov, de minister van Defensie van Oekraïne, dat Oekraïne “reeds de facto lid is geworden van het NAVO-bondgenootschap”.

Het interview, dat vier dagen geleden werd gegeven, is beschikbaar op Youtube. Engelse ondertitels kunnen worden gegenereerd door autotranslate. De hierboven afgebeelde zin staat op ongeveer 1:25 minuten.

Sputnik, dat de enige internationale dienst lijkt te zijn die dit heeft opgepikt, heeft meer (vanaf ~11:05 min):

“Op de NAVO-top in Madrid” in juni 2022, “werd duidelijk afgebakend dat in het komende decennium de belangrijkste bedreiging voor het bondgenootschap de Russische Federatie zou zijn. Vandaag neemt Oekraïne deze dreiging weg. Wij voeren vandaag de missie van de NAVO uit. Zij vergieten hun bloed niet. Wij vergieten het onze. Daarom moeten zij ons van wapens voorzien,” zei Reznikov …
De functionaris zei dat Kiev er door zijn “westerse partners” voortdurend aan wordt herinnerd dat het, “als een echt schild, de hele beschaafde wereld, het hele Westen,” verdedigt tegen de Russen, en zei dat hij persoonlijk onlangs vakantiewenskaarten en tekstberichten van westerse ministers van Defensie in die zin heeft ontvangen.

Reznikov sprak de “absolute” zekerheid uit over de uiteindelijke toetreding van Oekraïne tot de NAVO en zei dat hij “ervan overtuigd was dat dit een absoluut realistische mogelijkheid is…. Natuurlijk zullen ze deze politieke beslissing niet via consensus aanvaarden vóór onze overwinning. Dat is duidelijk. Maar na de overwinning, als dit alles voorbij is en er een soort vrede komt, zullen de NAVO-landen in de eerste plaats geïnteresseerd zijn in de opbouw van deze veiligheidsarchitectuur. Zij hebben hun eigen zwakke plekken gezien, zij hebben gezien wie sterk en machtig is. Vandaag geven zij ons les, maar morgen zullen onze officieren, sergeanten en zelfs soldaten hun leren hoe zij de Russen moeten bestrijden. Rusland blijft een van de bedreigingen voor de NAVO en voor Europa als geheel.”

Reuters meldt vandaag dat de Russische regering het eens is met de kern van Reznikovs standpunt:

De secretaris van de Russische Veiligheidsraad, Nikolai Patrushev, wordt door diplomaten gezien als een van de belangrijkste hardline-invloeden op Poetin, die de overwinning in Oekraïne heeft beloofd ondanks een reeks tegenslagen op het slagveld.

“De gebeurtenissen in Oekraïne zijn geen botsing tussen Moskou en Kiev – dit is een militaire confrontatie tussen Rusland en de NAVO, en vooral de Verenigde Staten en Groot-Brittannië,” zei Patrushev in een interview tegen de krant Argumenti i Fakti.

“De plannen van de westerlingen zijn om Rusland verder uit elkaar te trekken en het uiteindelijk gewoon van de politieke wereldkaart te wissen,” zei Patrushev.

Gevraagd naar de opmerkingen van Patrusjev, zei Kremlin-woordvoerder Dmitry Peskov dat de NAVO en de Verenigde Staten deel uitmaken van het Oekraïne-conflict.

“De facto zijn ze al een indirecte partij in dit conflict geworden, door Oekraïne vol te pompen met wapens, technologieën, informatie van inlichtingendiensten enzovoort,” vertelde Peskov op een reguliere nieuwsbriefing.

Aangezien beide partijen het nu eens lijken te zijn over de werkelijke deelnemers aan het conflict kunnen we aannemen dat zij het later ook eens zullen worden over de uitkomst ervan. Dat zal echter nog wel even duren.

De zwaar versterkte Oekraïense bolwerken in Bahkmut (Artyomovsk) en Soledar staan op het punt te vallen. De lange strijd om deze steden heeft vooral voor hun verdedigers een hoge prijs gekost. Alle reserves die het Oekraïense commando erop heeft gegooid, zijn vermalen door massale Russische artillerieaanvallen.

Andere reserves die het Oekraïense leger nog aan het opleiden is, wachten op nieuwe voorraden “westerse” wapens. Maar wat nieuw is toegezegd, voornamelijk infanteriegevechtsvoertuigen (aluminium blikjes), zal pas in het late voorjaar beschikbaar komen. Het meest waarschijnlijke plan dat het Oekraïense commando zal willen uitvoeren is een opmars naar het zuiden, richting Mariupol (rechtsonder), om de Russische landverbinding met de Krim op te heffen.

Er is echter slechts een kleine kans dat een dergelijke stap in het voorjaar succesvol is. Tot dan heeft Rusland de tijd om zelf stappen te ondernemen.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


‘We staan tegenover de hele NAVO in Oekraïne’- zegt het Kremlin, terwijl steeds meer Westerse landen ‘gevechtstanks’ sturen

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
John
John
2 maanden geleden

NAVO, WEF, EU of US. Is er een verschil?
Ze willen toch allemaal hetzelfde.
Ukraine, en later Rusland in handen krijgen.
En een wereldregering.
Al moeten daarvoor 100 miljoen mensen sterven.
Een wereldregering lukt alleen als alle landen meedoen,
en Rusland wil dat niet.