In het laatste teken van de enorme demografische veranderingen waarmee Zweden wordt geconfronteerd, blijkt uit gegevens dat een meerderheid van de studenten in de Zweedse stad Malmö nu een migratieachtergrond heeft. Het nieuws heeft een prominente hoogleraar ertoe aangezet op te roepen tot nieuwe onderwijsfaciliteiten waar migranten in hun moedertaal, met name het Arabisch, kunnen studeren, met als argument dat Zweeds nu een “minderheidstaal” is, meldt REMIX.

Volgens de website van het stadsbestuur is een derde van de inwoners van Malmö in het buitenland geboren; Irak is het meest voorkomende geboorteland, terwijl ook Syrië en andere landen in het Midden-Oosten hoog op de lijst staan.

De demografische transformatie is echter veel duidelijker wanneer naar de jongste leeftijdsgroepen wordt gekeken. Uit de gegevens blijkt dat tweederde van de mensen tussen vijf en negentien jaar een immigrantenachtergrond heeft, en deze gegevens omvatten geen immigranten van de derde generatie en nationale minderheden.

Erica Righard, universitair hoofddocent maatschappelijk werk aan de universiteit van Malmö, schreef in haar rapport voor de groeicommissie dat de demografische veranderingen “nieuwe uitdagingen voor de integratie” inhouden.

Conservatieven in Zweden wijzen Malmö al lang aan als voorbode van een toekomst waar een meerderheid van de Zweden zich tegen blijft verzetten, aangezien de stad volledig is veranderd van een Zweedse stad in een multicultureel gebied dat wordt gekenmerkt door stedelijk verval, no-go zones die worden gecontroleerd door migrantenclans, en een stad die op veel plaatsen onveilig is voor vrouwen.

Uit gegevens blijkt ook dat migranten en mensen met een migrantenachtergrond verantwoordelijk zijn voor de overgrote meerderheid van de moorden, schietpartijen, groepsverkrachtingen en berovingen in Zweden.

Het rapport van Righard bevestigt ook wat ooit werd afgedaan als rechtse retoriek en een complottheorie. In de stad is de Grote Vervanging, die de demografische verdringing van Europeanen door niet-Europeanen in hun geboorteland beschrijft, statistisch onmiskenbaar en aan de gang.

Het onderzoek van Righard zal naar verwachting worden gebruikt bij de integratiewerkzaamheden van Malmö, wat betekent dat er een grote kans bestaat dat haar aanbevelingen daadwerkelijk worden uitgevoerd. Uit het rapport blijkt dat Zweeds een minderheidstaal is en daarom niet langer wordt voorgesteld als belangrijkste onderwijstaal. Als de leerlingen van de stad les zouden krijgen in hun moedertaal, “zou de school het beter doen”, aldus het op 27 december gepubliceerde rapport.

Zweden: Op de kleuterschool spreken ze alleen nog Arabisch

Zweden op weg naar minderheidsstatus?

In 2021 voorspelde Kyösti Tarvainen, een gepensioneerde Finse professor en onderzoeker aan de afdeling Wiskunde en Systeemanalyse van de Aalto Universiteit in Helsinki, dat de Zweden tegen 2050 een minderheid in eigen land zouden vormen als de huidige immigratietrends aanhouden.

In een hoofdartikel voor de Zweedse krant Folkbladet zei Tarvainen: “Het Zweedse parlement heeft in 1975 unaniem besloten dat Zweden een multicultureel land is. In die tijd waren meer dan 40 procent van de immigranten mijn landgenoten, Finnen. De situatie is veranderd. In 2019 was 88 procent van de netto immigranten niet-westers en 52 procent moslim. Er heeft dus een enorme culturele verandering plaatsgevonden in de immigrantenpopulatie, want de grootste groep is veranderd van Finnen in moslims.”

Arabisch is de eerste taal in zes van de negen kleuterscholen in Ronneby, Zweden

Prof. Righard blijkt een vluchtelingenactivist te zijn

Righard wijst er ook op dat studenten geen hogere cijfers kunnen halen omdat “een groot deel van de studenten geen” voldoende grote woordenschat in het Zweeds heeft. Ze stelt voor om een tweede taal in te voeren op de scholen in Malmö, zodat leerlingen in hun moedertaal kunnen leren.

“Als mensen het over integratie hebben, denken ze meestal dat een immigrantenminderheid moet integreren met de autochtone meerderheid. Maar in steden zonder numerieke meerderheid moet je op een andere manier over integratie nadenken”, aldus Righard.

Volgens de Zweedse media Samnytt lijkt de professor ook actief te zijn in het promoten van pro-vluchtelingenwerk online, waarbij de outlet schrijft: “Een scan van de sociale media van Righard laat zien dat de integratiedeskundige van het stadsbestuur een grote belangstelling heeft voor accounts van asielactivisten, waaronder ‘Refugees Welcome’.”


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


In andere Europese landen zijn de cijfers niet anders:

De Duitsers zijn bijna uitgeroeid: 25% van de inwoners is niet-Duits en 50% van de jeugd

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Petra
2 maanden geleden

Het moment waarop de enige oplossing nog via een BURGEROORLOG is te realiseren is erg dichtbij, mogelijk is het reeds te laat voor elke andere denkbare oplossing.

De Zweedse ROVERHEID heeft dit met opzet georganiseerd en de kopstukken daarvan zullen dan ook gevierendeeld worden tijdens die burgeroorlog.

Voor nette tribunalen is het daar te laat.

Nee, bloedige middeleeuwse methoden is alles wat in Zweden nog over is als mogelijkheid.

Echt niet leuk, maar men heeft dat zelf zo ver laten komen.

Yaroon
Yaroon
2 maanden geleden

Iets wat de rest van Europa ook te wachten staat. De grote steden zijn al ver heen, de kleinere steden, dorpjes komen daarna wel. Dit gaat echter langzaam genoeg waardoor de gemiddelde autochtoon dit niet eens doorheeft en nieuwe generaties ermee opgroeien en dit dan ook als “normaal” zien. Daarbij helpt het stimuleren van deze verandering door de overheid en het keihard aanpakken tegen elke vorm van tegengeluid / protest wat als racisme gezien wordt natuurlijk niet en zorgt het voor een eenvoudige, vloeiende overgang van hoe het vroeger was en het nu zal gaan worden. De ouderen hebben geluk; zij hebben een mooie tijd gekend. Middelbare leeftijd deels ook, de jeugd/20ers zijn de Sjaak. Kinderen en alles wat nu geboren wordt weet niet beter.

Het is inmiddels duidelijk dat massa immigratie niet werkt. Dat werkt niet in de natuur, je ziet dat ook op discovery / National Geographic dat soorten elkaar bestrijden, van mieren in de jungle tot aan wildlife op de steppe, en zo geldt dat bij mensen ook. Dat Europa ervoor kiest volkeren te mixen is doelbewust, anders had je nu wel het en der de rem erop gedrukt zien worden. Maar nee, integendeel – ze blijven Europa volproppen. Al met al een kansloze situatie en het enige wat je kan doen is hopen dat jij zelf en je familie er zo min mogelijk last van hebt voor zover dat nu nog mogelijk is …